torstai 22. syyskuuta 2011

Hahtuvarakkaus

Onni on huovutetut tossut <3


Emmanlämmittimet

Malli: oma aikuisten versio Villavoimalan varsitöppösistä
Lanka: itse värjätty seiskaveikka ja Pirtin kehräämön joulunpunainen hahtuva
Menekki: 104 g kokoon 39
Puikot: varressa 3,75 mm ja tossussa 5 mm

Mitä näistä nyt voi kirjottaa? Ei olisi enää voinut paremmin onnistua :)

Töppöset ovat siis aikuisten versio aiemmista Liljan tossuista. Huovutuskeiju on taas ollut puolellani, oikean koon löytäminen on aikamoista hakuammuntaa. Edellisten tossujen hahtuva oli värjäämätöntä, joten niiden perusteella ei voinut laskea näille silmukkamääriä. Varressa on 52 s, tiimalasikantapää, jalkaterässä 48 s, nauhakavennus. Jos nyt jotain korjattavaa on pakko keksiä, niin varret voisi olla aavistuksen pidemmät. Paitsi että tuo itse värjäämäni lanka loppui jo, ja tossut toimivat vallan mainiosti juuri tällaisina.


Hahtuva huopuu niin kauniiksi ja pehmoiseksi, että näitä ei meinannut raaskia laittaa jalkaan :D Tämän talon naiset ei talvella palele! Kysyin jo isännältä että teenkö sillekin, mutta ei kuulemma tarvi. Katotaanhan kunhan pakkaset tulee, voi olla toinen ääni kellossa kun talon lattia on jäätävääkin jäätävämpi...

Lempijuttuni töppösissä on tuo kohta, missä sukkalanka ja hahtuva kohtaavat, sulautuvat yhteen. Upeaa, eikö?

23 kommenttia:

 1. TOSI hienot! Tuollaiset minäkin ottaisen kernaasti itselleni. Tämä antaa uskoa huovuttamiseen, joka itselläni takkuaa aika pahasti.

  VastaaPoista
 2. Oi, sitä onnistumisen iloa, kun huovuttamishommissa onnistuu! :) Valtavan nätit ja varmasti lämpimät.

  VastaaPoista
 3. Oi kun ne näyttävätkin lämpöisiltä!

  VastaaPoista
 4. Upeat ja varmasti lämpimät! =)

  VastaaPoista
 5. Tosi nätit ja aivan varmasti lämpimät!

  VastaaPoista
 6. Ihanat! Tykkään aina vain enemmän viilasta. =) Tavallisen villalangan ja hahtuvan yhdistelmä on loistava keksintö! =)

  VastaaPoista
 7. Voi miten kivat! Mullakin alkaa olkkarin verhot taas heilumaan syysmyrskyjen tahtiin, että pitäisi saada itsellekin tuollaiset. Olisi edes yksi murhe vähemmän jos varpaat ei palelisi, kun kaikki on paremmin jos jalat ovat lämpimät! :) Pitää siis etsiä tuota hahtuvaa käsiin. :) Ja sinuna ehkä alkaisin jo tikutella ainakin varsia valmiiksi ukkoa varten.. ;)

  VastaaPoista
 8. Ihanat! Näyttää niin kovin pehmeiltä ja lämpimiltä, mäkin tahdon samanlaiset. :)

  VastaaPoista
 9. pysyykö noissa tossuissa tuon langan vaihtumisen kohdalla silmukkamäärät samana? voisin tehdä itellenikin kroonisesti paleleviin jälkoihin tuommoset, saati sitten tytöille =)

  VastaaPoista
 10. Ullapulla: kyllä pysyy silmukkamäärä samana, ohje löytyy tuolta Malli-kohdasta linkin takaa :) Näissä omissani mie kavensin 4 silmukkaa kantapään jälkeen, kun oma jalkateräni on aikas kapea.

  VastaaPoista
 11. Kylläpä on suloisen pehmoisen näköiset ja varmasti lämpimät tossut. Ihan omia jalkojakin lämmittää, kun näitä katsoo :)

  VastaaPoista
 12. Aivan upeat tossut! Miekiin haluun =0)

  VastaaPoista
 13. ooh,kuin ihanat.Pakkokait se on alkaa kokeilemaan noita ;)

  VastaaPoista
 14. Ihanat tossut!
  Huovutetut jutut on lämpimyyden lisäksi sellaisia "pehmeitä hetkiä"

  VastaaPoista
 15. Onpas suloiset ja varmasti lämpöiset:)

  VastaaPoista
 16. Olet kyllä aika velho, taas sait huovutettua juuri sopivat tossukat! Hienot ovat, tulee mieleen tonttutöppöset... :D

  VastaaPoista
 17. Voi miten herkulliset töppöset! Tein kerran vuosia sitten samalla idealla miehelle kintaat ja tuo mokoma piti ne viime talvena parsimisista huolimatta ihan puhki. Nyt olisi ehkä aika aloittaa uudet, kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
 18. Voi että on hyvä idea, törmäsin kun kaipailin käyttötarkoitusta hahtuvakerälleni. Muistatko yhtään miten suuren teit tuosta huopa osasta. riittääkö kaksi kertaa jalkaterän pituus? Oma koipi olis juuri tuon saman 39 ja käytössä värjätty hahtuva

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)