torstai 30. elokuuta 2012

Nappilaatikon aarteita

Tänään kaivauduin nappilaatikkoni uumeniin etsiskellessäni sopivia nappeja työn alla olevaan pikkulaukkuun. Just sopivia ei löytynyt, mutta kaikkea muuta ihanaista kyllä :)


Keraamisia nappeja Virosta, symppiksiä! Äiti toi ne tuliaisina viime keväänä, ne on hankittu myymälästä jonka tuotteet olivat kehitysvammaisten tekemiä. Miun pitäis kuulemma tehdä äitille takki johon tuo sininen nappi käy :D


Kivinappeja oman kouluni (Kuopion Muotoiluakatemian) joulumyyjäisistä viime vuonna, ja keraamisia nappeja Wetterhoffilta Hämeenlinnasta, ostettu toissakesäiseltä reissulta. Keraamiset odottavat sitä oikeaa, täydellistä takkia. Ne saattavat särkyä kovassa käsittelyssä joten ehkäpä jokin juhlavampi vaate niille? Kivinapit pysyvät ehjinä vaikka jyrän alla, nämä sopisivat jonkin rouhean neuleen pintaan.


Yksinkertaisia puunappeja Oilolasta, Suomussalmelta. Siellä tulee käytyä joka kesä mökkireissun yhteydessä, näiden lisäksi ostin pätevän puukauhan. Napit ovat katajaisia, tuoksuvat ihanilta :) Ja hintakin taisi olla 15 centtiä kappale, oli lähellä etten ostanut koko pussillista!


Viimeiseksi uusimmat tulokkaat, sarja UPEITA poronsarvinappeja Rovaniemeltä, tämän kesän Lapin matkalta. Nämä on kauneimpia/persoonallisimpia/loistavimpia (+ paljon muita ylistäviä superlatiiveja) nappeja joita olen nähnyt! Ja mie olin sentään Nappikaupassa töissä ;)

Löysimme sattumalta mahtavan Rovaniemeläisiä käsitöitä myyvän Lauri-tuotteen sympaattisen kaupan. Yritin nimittäin päästä mielenkiintoisen oloiseen lankakauppaan sen naapuriin, joka olikin pettymyksekseni suljettu. Nettisivuilla vielä toivotettiin asiakkaat tervetulleeksi mutta lappu olikin luukulla. Nuo sivut on näköjään vieläkin samassa tilassa, mikä on kyllä miusta tosi ikävää. Nettisivuilla olevan tiedon tulisi olla ajankohtaista, ja olisi kyllä kohteliasta kertoa jos liike on lopetettu :/ Enivei, pettymys vaihtui riemuksi kun kävelimme sisään naapuritaloon. Toinen toistaan hienompia käsitöitä, kaikkea koruista villasukkiin, ja suuressa osassa materiaalina poronsarvi (no ei niissä villasukissa kuitenkaan). Nappien lisäksi löysin sieltä myös kauan himoitsemani poronluisen kinnasneulan, pitää varmaan ruveta verestämään taitoja!

Napit poseeraavat Cria -takkini päällä, olen jo helmassa menossa! Kuun alussa pähkäilin seuraavaa villatakkiprojektia, ja valinta osui nyt Crian kohdalle. Toinen vahva vaihtoehto oli Rocky Coast, mutta sitä en taida uskaltaa neuloa ensinkään, niin paljon huonoja kokemuksia olen saanut siitä muiden blogeista lukea.

Criaa on kyllä ollut nautinto neuloa: rakenne on ihan uudenlainen ja ohje monimutkainen, mutta hyvin yksityiskohtainen. Oon oppinut sekä uuden tavan luoda silmukoita että tehdä napinläpiä. Lanka vaan uhkaa loppua kesken ja koska haluan ehdottomasti täyspitkät hihat, pitänee sitä tilata lisää Villavyyhdistä. Neljän pyöreän poronapin sarja pääsee aikanaan koristamaan tätä unelmanpehmeää takkia :)

13 kommenttia:

 1. Ihania nappeja! Mulla on kyllä harvinaisen tylsä kokoelma näihän verrattuna. Pitäisi varustautua paremmin... Tuo Cria on kyllä niin sun tyylinen että oikein odotan valmistumista :D

  VastaaPoista
 2. Kauniita nappeja. Pitää seuraavalla Rovaniemi-visiitillä käydä tuossa liikkeessä ja ostaa nappeja. :)

  Harmi että tuo lankakauppa lopetti. Yllättävää, että sivuilla ei edelleenkään lue kunnolla, että putiikki suljettiin jo kesäkuun lopussa. :/

  VastaaPoista
 3. Voi kun ihania nappeja! Jesh, Cria ja niin ihanan värisenä!

  VastaaPoista
 4. Ihania nappeja! Olen huomannut, että nappeja pitäisi tosiaan jemmailla. sitten kun niitä tarvitsisi ei mistään löydy just semmosia kuin haluaisi.

  VastaaPoista
 5. Hienoja nappeja, pitänee itsekin käydä hamstraamassa noita joku päivä. En ole oikein hoksannutkaan, että sieltä saattaisi tuommoisia löytyä. On se hyvä, että täällä Rovaniemellä asuvana saa vinkkejä muualla asuvien blogeista mistä kannattaa kivoja nappeja ostaa. =D Harmi, että tuon Neulontain sivut ovat vielä auki, pitänee asiasta mainita jos satun entisiin omistajiin jossain törmäämään. Harhaanjohtavaa kyllä on. Se oli kyllä ihana kauppa, harmittaa, että se sulkeutui kun nyt täällä ei oikein enää ole ihania lankakauppoja.

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniita! Tykkään erityisesti noista ylimmän kuvan keraamisista, ihania ovat kaikki muutkin. On kyllä hauskaa lähteä rakentamaan neulomusta nappien ympärille, pitäisikin taas tutkia omia nappipurkkeja... :)

  VastaaPoista
 7. Oi, katajaiset napit on ihania, niitä pitäiskin hankkia!

  VastaaPoista
 8. Napit on kyllä ihania.Noista poronsarvinapeista tulikin mieleeni kouluaikenen villatakkini,johon pyysin isältä hirvensarvea ja siitä sahasin napit.Yritin niitä myös värjätä punaiseksi ja aika hyvin niihin väri tarttui.Puunappejakin voisi kokeilla tehdä itse ja maalata niitä aina työhön sopivaksi :)

  VastaaPoista
 9. Hienoja nappeja. Minulle ei tunnu kertyvän nappivarastoa ollenkaan, kun aina ostan nappeja vain tarpeeseen. Joku nappivarasto olisi kyllä kätevä, ettei aina tarvitsisi mennä nappikauppaan, kun nappeja tarvisee.

  VastaaPoista
 10. Aikas kivoja helmiä sun nappivarastossasi! Criasta tulee varmasti upea, tätä odottelen innolla.

  VastaaPoista
 11. Napit ovat ihania ja hauskaa on, kun niihin liittyy jokin tarina. Tämä postauksesi toi mieleen paljon lämpimiä muistoja muutenkin, Lauri-tuotteet ovat pihapiirissä jossa tanssin häitäni ja ystävienikin häitä =) Neulontaissa en ole käynyt minäkään, täytyy ensi kerralla Rovaniemellä käydessä tutustua tähän liikkeeseen. Kiitos vinkistä =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)