torstai 9. elokuuta 2012

Taivas itki sadoin pisaroin

KIP-päivänä kesäkuussa sain olla mallina kun Tiina kuvasi ihanaista Clockworkia. (Kuva röyhkeästi varastettu edellisen projektisivulta!)


Ihanaiselle huiville ei ollut vielä varmaa vastaanottajaa tiedossa, joten mie näin tilaisuuteni tulleen ja nappasin sen itselleni (se sopii niin hyvin harmaan hattuni kaveriksi!). Lupasin vastineeksi neuloa Tiinalle jonkinlaisen huivinräpelön ennen kuin ilmat viilenisivät. Toisin sanoen järjestimme kahden osallistujan huivivaihdon!

Neuleeni valmistui ja postitettiin kreivin aikaan, tänä aamuna mittari näytti ainakin täällä Koillis-Savossa kahdeksaa astetta! Mutta sehän ei meitä neulojia haittaa, vai mitä ;)


Sininen on taivas? (kyh 23)

Lanka: Filatura Cervinia Real Shetland (100 % villaa) itse happoväreillä värjätty
Menekki: 91 g
Puikot: Knit Pro -pyörö 5 mm

Nätin, kaarevan huivimallin bongasin stalkkauksen tuloksena suoraan Tiinan ravelry-favoriteseista. Ekaa kertaa neuloin huivin joka aloitettiin alareunan pitsistä, ja tykkäsin kovasti! Muuten ohjeen mukaan tikuteltu, lisäsin vain leveyteen yhden mallikerran. Onneksi en enempää pidentänyt, huivi on nytkin piiiiiiitkä, suunnilleen kaksimetrinen.


Lankakaan ei olisi riittänyt isompaan huiviin, eikä tätä harvinaisuutta saa kyllä mistään lisää. Ikinä.

Pohjalankana on (muistaakseni, vyötteet on hukassa) Filatura Cervinian Real Shetland -niminen vuosikertalanka, jota löysin äitini stashista joku vuosi sitten. Värjäsin kerät koulussa toissa talvena petrooliksi ja värjäys onnistuikin yli odotusten. Lanka sai kuitenkin jäädä odottelemaan koska se oli toisaalta miun makuun vähän turhan rouheaa kaulaa vasten, ja toisaalta taas niin spesiaalia ettei sitä voinutkaan mihin tahansa käyttää. Tähän tarkoitukseen lanka oli onnen omiaan, ja komia huivi siitä syntyikin. Myös uusi omistaja tuntui tykkäävän, kehui jopa pehmoiseksi :D


Kiitos mielipiteistä edelliseen postaukseen! Mietintä jatkuu...

17 kommenttia:

 1. Kaunis! Piti kanssa aamulla ennen seitsemää hiukan hieraista silmiä, meillä täällä melko läntisessä Suomessa oli 1,4 astetta... Apua!

  VastaaPoista
 2. Ihana kahden naisen vaihto; molemmat on voittajia, ko molemmat huivit on kyl niin kauniita! Oon ite suunnitellu tekeväni ton kans, onko toi lanka suunnilleen lace-vahvuista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :D

   Ei ole lace-vahvuista vaan paksumpaa, ehkä sport/DK. Ohjeen lanka olisi ollut vielä paksumpi, worsted.

   Poista
 3. Onpas kiva huivi! Tuomonen keskeltäki kapea vois olla minun mieleen, en oikein tykkää perinteisistä kolmion mallisista ko en saa niitä oikein nätisti kaulalle. Enpäs ole miekään alottanu pitsihuivia "väärästä päästä". :o) Kehuinko jo väriä? Ihana!

  VastaaPoista
 4. On komee huivi. Uniikkivärjäys tekee siitä kyllä extraspesiaalin.

  VastaaPoista
 5. Vautsi, mikä uniikkikappale. Väri mätsää kyllä saajalleen kivasti!

  VastaaPoista
 6. On se vaan ihana. Vähänkö mulla on nyt spesiaaliolo, kun oon saanut niin tarkkaan harkittuja uniikkeja lahjuksia. <3 Ja tosiaan, mä tykkään että tää huivi on pehmeä. Huivi on ollut kaulassa melkein jatkuvaan paketin saapumisesta saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikin just sopivaan aikaan tähän ennenaikaiseen syksyyn :D Miekin vietin päivän kääriytyneenä alpakkahuiviini<3

   Poista
 7. Upea huivi! Arroyo on minullakin Ravelry-jonossa. Taidanpa laittaa sen toteutuksestasi inspiroituneena puikoille heti kun saan puikot vapaaksi toisesta huivista.

  VastaaPoista
 8. Hienon värin olet saanut värjättyä! ja sopii tuohon malliin erinomaisesti.
  (btw. jos tämä kommentointi nyt vihdoin onnistuisi tänne niin olisin enempi kuin happy - toistaiseksi kaikki kommenttini ovat viime aikoina hävinneet jonnekin bittiavaruuteen)

  VastaaPoista
 9. Kaunis ja ihanan värinen huivi :)

  VastaaPoista
 10. Vaalea Kevät (Allergiavaihto)8. helmikuuta 2013 klo 16.26

  How beautiful scarf!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)