tiistai 26. helmikuuta 2013

Jospas minä Kromskin saisin...

Viikonloppuna hurautin neuletapaamiseen naapurikuntaan, eli Kaaville lankakauppa Kujeeseen. Hauskaa oli kuten aina, mikäs sen parempaa kuin silitellä lankahuoneessa vyyhtejä ja ahmia väliin suklaakakkua? Miulla oli tällä kertaa aivan erityisen kivaa, koska sain kokeilla kanssaneulojan rukkia! (Tiinalle kiitos kuvasta.) Siitä onkin runsaasti aikaa kun oon viimeksi päässyt poljeskelemaan, viime kevään retriitin kehruukurssilla nimittäin.


Otin mukaan harjoittelukuiduksi merinoa, joka ei nyt ole mikään miellyttävin kuitu kehrätä mutta eihän noita ihkulettejä voi harkkailuun tuhlata! Aluksi piti vähän ottaa tuntumaa poljeskelemalla tyhjää, ja sitten eikun kokeilemaan. Vähän haparoivaahan tuo homma oli, pitäis varmaan kehrätä useemmin kuin kaksi kertaa vuodessa? :D

Alkoi taas rukkikuume kyllä polttelemaan takaraivossa. Villavyyhdin Majacraftit ja Schachtit jää opiskelijabudjetilla haaveeksi, mutta tuollainen Kromski Sonata ei ois kauheen kallis, ja ensikosketus siihen oli oikein myönteinen. En mie uskaltais sikaa säkissä lähteä hankkimaankaan, kyllä täytyy päästä laitetta kokeilemaan ennenkun sen kalliilla ulkomailta tilaa.

Tunti siinä meni ja tällaisen minivyyhdin sain aikaan. Melkoista taidelankaa, painoa 34 grammaa!


Aavistuksen tasaisempaa lankaa lähti myös puodin puolelta mukaan pari kerää ;)

***

Joku kyseli miulta hiljattain ikuisuusprojektini etenemistä. Ensimmäisen tilkun neuloin tammikuun lopulla, ja sen jälkeen olen neulonut kokonaiset kolme lisää! Yhden palan viikkovauhdilla mennään :D Kaikissa on keskipyörylöihin käytetty eri lankoja, koska olen kykenemätön luomaan harmonisia väriyhdistelmiä.


Palaset ovat edelleen aivan yhtä epäsiistejä kuin alussa, mutta elättelen toivoa että epätasaisuudet häviävät massaan valmiissa peitossa. Tätä vauhtia se valmistuu ehkä vuonna 2015.

Lopuksi vielä täytyy ihmetellä sirkussukkien suurta kommenttimäärää, kiitos kaikille kannustuksesta :D Alan jo itsekin uskoa noiden raitojen parhauteen!

21 kommenttia:

  1. Kehräämisestä en ymmärrä mitään, mutta neuletakkisi on tosi kivannäköinen! :)

    VastaaPoista
  2. Niin söpöjä nuo palaset! Pakko varmaan itsekin ottaa työn alle tuommoinen ikuisuusprojekti. :)

    VastaaPoista
  3. Ihana kuva. Tuota minä arvostan. Itse kehrättyäblankaa. Voi kunpa minäkin joskus....

    VastaaPoista
  4. Voi, kuinka mukava postaus! Kehruuseen hurahtaneen mieltä täällä lämmittää innostuksesi :)

    Minä hankin joku vuosi sitten Kromski Sonatan (vähän käytettynä) ja olen ollut tosi tyytyväinen.

    Ihan aloitus sinun lankasi - neulottuna saat siitä kaunista pintaa.

    VastaaPoista
  5. No mutta! Sun taidelangasta tuli aikas nättiä.
    Ja kuule, tuosta peitostakin tulee kiva. Kiihdytä vaan vähä tahtia. ;)

    VastaaPoista
  6. Minusta sun kehräys näytti niin ammattimaiselta etkä tuntunut häiriintyvän yhtään, vaikka ne mun kolme pientä terroristia kyselivät sen miljoona kysymystä kehräämisestä ja taidelanka on kerrassaan kaunista!

    VastaaPoista
  7. Hei! Ihania neuleita löysin täältä ja vieläpä rintamamiestaloasukin :) Meilläkin kyseinen talo! Lisäsin blogisi sivupalkkiini! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  8. kehrääminen on ihanaa! ja kyllä rukkeja saa vaikka kuinka halvalla - jos ei välttämättä tarvitse olla uusi "merkkirukki". Oma Iisakkini löytyi kirpparilta ja maksoi muistaakseni 25euroa. Sitä mie on vähän joutunut säätämään - mutta pelittää todella hyvin. Sillä on ilo kehrätä! (luulen että Iisakki on jostain viime vuosisadan alkupuolelta - näyttäisi mun silmään erittäin tavalliselta 2 nyöriseltä talonpoikaisrukilta) eli ei kun kirppareita ja ilmoitustauluja koluamaan. Tai tori.fi & huuto.net taatusti jostain rukki löytyy! onnea matkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oishan noita perinnerukkeja, mut mie haluun modernin ;)

      Poista
  9. Ihanaa taidelankaa! Itselläni on suunnitelmissa mennä nyt talvilomalla mummulaan kokeilemaan perinnerukilla :)

    VastaaPoista
  10. Hei mä rakastuin tohon vilttiin! =) Montakohan "baby blankettia" ehdinkään alottaa ja valmistuukohan niistä yksikään koskaan :D

    VastaaPoista
  11. Ihania tilkkuja. Jos haluat haaveilla konkurssista, niin voit kieroissa puikoissa sitten testata mun Majacraft Rosea. ;)

    VastaaPoista
  12. Noi tilkut on niin ihania! ja 2015 on ihan hyvä tavoite, ni sit ei ahistu, ko tilkuissa kestää välillä tosi kauan! On varmasti pehmeetä tuo taidelankasi!

    VastaaPoista
  13. Louet ja marknaatplaz. Oma ikurukki tuli käytettynä sieltä 120,- postituksineen.

    VastaaPoista
  14. Juu. Mulla kanssa kuumottaa rukin hakinta. Perinnerukki mulla kyllä jo on mutta moderni ois kiva. Villavyyhistä ja Villa Laurilasta olen niitä katellut, hintaerot on melkoiset, mutta nyt tartteekin saada ymmärrys, mitä rukilta vaatia, että osais kerralla ostaa sen oikean.

    VastaaPoista
  15. Hienoja tilkkuja! Eihän niitä vierekkäin tarvitse siinä valmiissa peitossa sitten laittaa. Ja hienoa taidelankaa! Paljon paremman näköistä kuin se, mitä itse saan aikaan Emilialla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)