maanantai 14. lokakuuta 2013

Syysperinne

Joka syksy lokakuun toiseksi viikonlopuksi matkustan Ouluun siksi, että siellä järjestetään tuolloin mielestäni maan parhaat käsityömessut. Sopivan kokoinen tapahtuma ja alue, tarjonta hyvin laaja ja varsinkin materiaalien saatavuus on mahtava, enhän mie juuri valmiita tuotteita ostakaan. Tämä oli viides kerta kun Oulun messuille pääsin.

Saavuimme mummon kanssa lauantaina Ouluhallille klo 10.15 eli varttia ovien aukeamisen jälkeen. Parkkipaikan etsiminen kesti turhan kauan, pysäköinninohjaajat oli täysin kuutamolla. Jotakuta olisi saattanut parkkiruuhkan jälkeen kauhistuttaa parisataametrinen jono hallin ovelle, vaan ei meitä ennakkolippujen omistajia. Reteesti vaan jonon ohi toisesta ovesta sisään ja lippua vilauttamalla messualueelle. Vähän oli kyllä huono omatunto kun ihmiset siellä ulkona olivat värjötelleet jo ties kuin kauan ja myö vaan käveltiin suoraan sisään :D Ehkä nekin jonottajat muistavat ensi vuonna hommata liput ennakkoon.

Pari tuntia kului kierrellessä, kahvitellessa ja taas uudestaan kierrellessä. Iltapäivällä kansaa alkoi olla jo niin paljon ettei ständien välissä mahtunut kunnolla liikkumaan, ja siksi olikin sitten meidän aika lähteä kotiin. Miuta korpikylän asukkia ahdistaa tungeksiminen ja väkijoukot.

Ja tärkeimpänä messujen jälkeen kuuluu tietysti esitellä ostoskassin sisältö! Viime vuoden saalista tässä postauksessa ja toissavuoden täällä.


Puffalan Puoti oli ensi kertaa Oulun messuilla, ja sieltä tarttuikin samantien mukaan ihanaista Luomu-Puffaa (100 % luomumerinoa) väreissä Lillian ja Korpikuusi. Lilja saa Lillianista kaulurin ja myssyn, korpikuusesta tulee jotain ihanaa miulle!


Kippovalimo Böökin lankakuppilan kojulta ostin edulliseen hintaan kolme kerää (á 150 g) Regian kuusisäikeistä merinosilkkisekoitetta. Ravery ei tunne tätä isoa kerää ollenkaan, ja väittää 50 grammaisten kerien valmistuksen loppuneen. Taitaa olla ihan uutuus kun en ole ennen tähän törmännyt missän. Sukkalankaahan tämä on olevinaan, mutta kyllä näistä jotain aivan muuta tulee, suloisen pehmeitä!


Kuituvarastoonkin löytyi täydennystä Käsityökauppa Ilon ständiltä, Louhittaren Luolan Corriedalea kauniissa petroolin sävyssä. Ei ehkä miulle ominaisin väri, mutta kuituvalikoima oli koko messuilla todella suppea ja vieressä läähätti toinen tyttö tätä samaa ja ainoaa lettiä, oli ostopäätös tehtävä nopeasti :D Enkä kadu, on se upea! Luonnossa aavistuksen vielä syvempi sävy.

Lisäksi kotiutuessa kasseista löytyi heijastimia, jouluaskartelutarvikkeita ja Elvarin ihanat lakukorvikset, nam!

Syysloma on täällä siis hyvässä vauhdissa ja oon saanut jopa talvineuleita valmiiksi, viime vuoden messuilta hankituista langoista :D Niitä esittelyssä lähipäivinä.

14 kommenttia:

  1. On sullakin aikasta ihana saalis. Multa jäi ihan kokonaan huomaamatta noi Regia Silkit. :)

    VastaaPoista
  2. aaah, sinä ostit juuri ne ruskeat sävyt tuosta Regia silkista... oi voi, olisin pitänyt käydä lauantaina jo... hiplasin itse tuota silki lanka, mutta koska jäljellä olevia sävyt eivät mieltänyt jätin sen ostamatta. Ostin sen sijan joku muu Regialanka, myös 150g, 6fach ja kirjavaa. Huomasitko ne 200g kerät 8fach, kirjavaa lanka??? Hinta oli vain pikkusen liikaa. Ostin pääosin vain Regialangat messulla. Pakko ostaa kun niitä saa ja ihan ok hintaan.

    VastaaPoista
  3. Me ei vissiin sitten nähty.;) Minä olin jo ennen kymmentä sisätiloissa ja kotia päin lähdin yhden maissa. Ahtaus ahisti myös tällaista urbaania asukkia, mutta tyhjin käsin ei tarvinnut kotiutua minunkaan. Minä en saanut sitä, mitä lähdin hakemaan, mutta sitten oli siirryttävä heräteostelun puolelle. Mukavaa lomaviikkoa! Minä lomailen vasta viikon päästä.

    VastaaPoista
  4. Katoin ensin että "mitä mitä, en minä kyllä kuituja siellä nähnyt...". No en varmasti, me kun käytiin vasta sunnuntaina :)

    VastaaPoista
  5. Sunnuntaina ei ollut jonoa ulkona lainkaan edes ennen kymmentä, päästiin suoraan kävelemään sisälle ja siellä odoteltiin porttien avaamista. :) Mää olin mukamas näkevinäni sinut sunnuntaina, oli joku ihan samannäköinen, ja melkein jo moikkasinkin, kunnes hoksasin, että lapsi sen sinun kaksoisolentosi käsipuolessa ei ollut Lilja, vaan joku vaalea tyttönen. :)

    Mää en uskaltanut vielä kuituja ostaa, on tämä kehruuhomma vielä sen verran alussa, jos nyt ensin kurssilta saaduilla kuiduilla räpeltäisi aikansa. :) Kuituja kyllä oli vielä sunnuntainakin isot läjät, vaikka edellinen kommentoija muuta väittääkin. ;)

    Alkoi naurattamaan, kun näin nuo sinun silkkilankaostoksesi. Äidin teki selvästi mieli ostaa tuota lankaa, mutta isoon ääneen hän taivasteli, että "miten voi olla näin kallista, kun eihän tässä ole kuin 150 grammaa, kun aattelee, että 7 veljestä maksaa Kärkkäisellä vaan..." Yritin sanoa, että siinä on silkkiä joukossa, mikä vähän nostaa hintaa (mun mielestä ne ei ollu edes kalliita!), mutta vaikea sitä on selittää ihmiselle, joka ei ole koskaan kutonut muista langoista kuin Nallesta ja 7 veljeksestä. ;) En uskaltanut sitten kertoa, että maksoin 15 euroa (tai enemmänkin?) Cascade Heritagesta, jossa oli "vaan 100 grammaa" vyyhdissä... ;) Vieläpä kaksi vyyhtiä ostin.

    VastaaPoista
  6. Hieno lankasato. :) Puffan pinkki ja vihreä olisivat mahtavan hienot yhdessäkin. ;)

    VastaaPoista
  7. Ihanat langat löysit sieltä, itse en ostanut tällä kertaa lankoja ollenkaan. Kävin sunnuntaina ja aamupäivästä ainakin oli vähemmän porukkaa liikkeellä.

    VastaaPoista
  8. Mun blogissa on sulle haaste :)

    http://wild-crafts-anni.blogspot.fi/2013/10/haaste.html

    VastaaPoista
  9. Ihania messuostoksia olet sinäkin tehnyt.

    VastaaPoista
  10. Kauniita lankoja ja neuleita, mitä olet tässä syksyllä tehnyt! Ja kiva kun ei tarvinnut tyhjin käsin kotiutua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan kukaan ikinä kotiutunut käsityömessuilta tyhjin käsin? :D

      Poista
  11. Ihania ostoksia. Itselleni on muodostunut perinteeksi käydä Tampereen messuilla yhden kaverin kanssa ja sinne mennään tänäkin vuonna.:)

    VastaaPoista
  12. Ihania ostoksia! Ja ihana perinne. Mä olen ouluun menossa vasta marraskuussa! Hieman harmittaa kun nuo messut jäi käymättä! Tampereelle en jaksa kun ne on niin isot ja täydet. Ja käsityömessuilta tarttuu aina ihanuuksia mukaan. Kiinnostavilta näyttää nuo regiatkin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)