perjantai 7. syyskuuta 2018

Kesän viimeinen vuokko


Syksyn neulekausi avattu kesätopilla!


Violetti vuokko

Lanka: Queensland Collection United Foursome (55 % villaa 45 % puuvillaa) värissä Taronga Zoo
Menekki: 145 g ohjeen kokoon L
Puikot: 3,25 mm Knit Pro

Sisuunnuin jälleen neulefestareilla, kaikilla muilla oli ihania kesäkäyttöisiä neuleita paitsi miulla! Heinäkuun loppupuolella laitoin puikolle tämän toppitunikan, joka neuloutui hitaasti mutta varmasti hellesäässä ja valmistui parahiksi viimeisten lämpimien päivien ollessa historiaa. 


Kalifornian matkamuistolanka oli yksi iso, 200 gramman kiekkokerä, jossa värit vaihtuivat vaaleasta lilasta hyasintin kautta tummaan syreeniin. Luonnossa värit ovat hieman lämpimämmät. Värinvaihtokohta ei ollut millään lailla häivytetty kuten kuvasta näkyy. Viimeinen väri kerällä olisi ollut harmaa, mutta sen jätin suosiolla pois ja lopetin helman ennen sen alkamista. Tuntuma ja kuitusisältö tässä langassa on identtinen Holst Garnin Coastin kanssa, josta neuloin vastikään raitapaidan. Tämä United Foursome ei tosin pehmennyt kasteltaessa niin paljon kuin Coast, joten tuntuma iholla on edelleen hivenen karkea.


Anemone oli mukavaa, joskin hieman yksitoikkoista neulottavaa miehustan valmistumisen jälkeen. Toppi siis aloitettiin olkapäiltä, takakappale neulottiin kainaloihin asti, sitten poimittiin olalta silmukat, neulottiin etukappaleet erikseen ja kainalon alta posotettiin pyörönä putkea loppuun asti. Hieman lisämaustetta toi epäsymmetrisesti helmaan neulottu uloke, joka näyttää oikeastaan aika hauskalta. Jos lankaa olisi riittänyt, olisin voinut neuloa tämän tunikapituuteen, jolloin helma olisi ehkä laskeutunut vielä kauniimmin. Neuloin aika lailla ohjeen mukaan, mitä nyt pääntien reunuksessa sooloilin omiani, ja kädentiet jätin huolittelematta, miusta ne näyttää kivoilta hieman rullautuneina.

Vaikka sekä lankani että puikkoni olivat ohjeessa ilmoitettuja ohuemmat, topista tuli vähän turhan reilu. 

Mystistä. 

Eipähän kiristä!


Kuvista saan kiittää tällä kertaa esikoistytärtä, kyllä tuosta 9-vuotiaasta vielä kunnon neulekuvaaja saadaan!

9 kommenttia:

 1. No onpa hyvät kuvat tyttäreltä! Mä en ole tähän asti ymmärtänyt yhtään tätä ulokepaitaa, mutta sun versio näyttää aika kauniisti laskeutuvalta kyllä. Tässä taitaa sittenkin olla järkeä.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä ei miunkaan järkeen käynyt se alkuperäinen täysvillainen versio, mut tää kevyempi malli on kyllä ihan kiva :)

   Poista
 2. Go Lilja go :) Ihana kesäneule, parahiksi ensikesän festareille ;)

  VastaaPoista
 3. Mäkään en oo kauheesti innostunut tästä ennen kun näin tän sun. Nätti pusero. Hyvä Lilja!

  VastaaPoista
 4. Kaunis pusero! :) Tuo helman 'uloke' tuo kyllä kivasti ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ilman uloketta tää ois ehkä vähän liiankin perusperus.

   Poista
 5. Nätti toppi! Ja aika kivan näköinen tosiaan tuo uloke ainakin tässä sinun versiossasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuli mieleen, että miltähän tällainen näyttäis takana keskellä, tulisko sellanen kaunis vanhahtava look vai näyttäiskö pyrstöltä :D

   Poista

Kiitos kommentista :)