perjantai 1. heinäkuuta 2011

Kesäkuun kipakat

Heinäkuu koitti kera hirvittävän helteen. Kotiuduimme päivällä Oulun (ilmastoidusta) mummolasta Savonmaalle rintamamiestaloon, jossa sisälämpötila on vielä näin illallakin reilut 30 astetta. Kiva.

Kesäkuussa neuloin neulomasta päästyänikin, tietysti Kesäyön hullutuksen ansiosta. Onnistuin kuluttamaan 602 grammaa lankaa, jei! Muttamutta. Jotenkin sattui sellainen haaveri, että tähän taloon myös ihan huomaamatta kotiutui kaksi kiloa uutta lankaa. En tiedä mitä tapahtui :D

Julistaudun täten lankalakkoon, kunnes saan kaikki keskeneräiset neuleet joko valmiiksi, tai toivottomat tapaukset purettua!

Eli siinä menee varmaan syksyyn asti ennenkuin lankakauppaan taas pääsen. Kyhäilyjen lisäksi keskeneräisiä töitä kun löytyy vähän joka nurkasta... Ja nyt jos nämä tappohelteet jatkuu yhtään pidempään, on koko kyhäilykin kyllä tuhoon tuomittu, kun lanka nyt ei vaan luista käsissä kun lämpömittarin sisuksetkin kiehuu.

(Huom! Kaikki hellettä ylistävät kommentit kuten "Ei lämpö luita riko" tmv. tullaan tuhoamaan armotta.)

***

Oon ihan unohtanut esitellä SNY:n paljastuslähetyksen, joka saapui kesäkuun alussa. Parikseni osoittautui Orvokki, minkä olisinkin ehkä jo voinut arvata kaikista niistä orvokkipostikorteista, jos olisin tajunnut :D Sain hauskan succaplokki -kännykkäkorun, joka taitaa kuitenkin päästä palvelemaan silmukkamerkkinä.

8 kommenttia:

 1. Komppaan täysin valitustasi helteestä. Tässä sitä ollaan kolmelta yöllä blogeja lukemassa, kun ei näin kuumalla voi nukkua.

  VastaaPoista
 2. Nyt olet lankalakossa sitten sinäkin. Tahdonvoimaa! :) Helteet eivät ole minunkaan juttuni. Ei voi nukkua eikä oikein jaksa tehdä mitään muutakaan, kun on ylen sulanut olo. Ei siis edes harmita olla näin viikonloppuna töissä, sillä täällä on ilmastointi! Nytkin päällä on neuletakki ja käden ulottuvilla kuppi teetä lämmittämässä.

  VastaaPoista
 3. Ilmalämpöpumppu rokkaa! Talvella tulee lämmintä, kesällä viileää. RRRRAKASTAN sitä vehjettä! Tosin, mökin verannalla onnistui kyllä puuvillan ja bambun neulominen, siellä kyllä kävikin koko ajan tuulenviri.

  VastaaPoista
 4. Kelpais se ilmalämpöpumppu kyllä meillekin...

  VastaaPoista
 5. Oon kohtalotoveri tässä sisälämpötilassa näillä keleillä, meillä kans yötäpäivää +30 kämpässä, ja makkari on vielä kerrostalon lasisen sisäkäytävän puolella eikä makkarin tuuletusmahdollisuutta ole. :D Aamuaurinko paistaa talon sisäkäytävään lämmittäen sen ja samalla makkarin suorastaan tuskaiseksi, nimimerkillä "herään joka aamu kuudelta hikimärkänä" :D. Lämpimät ilmat on kivoja ulkona, mutta ois kiva jos sisällä ois silti viileää. :D Mutta hei, pakko kommentoida vielä tuota edellisen postauksen liiviä, se on suorastaan syötävän suloinen!

  VastaaPoista
 6. Minen tykkää näin kuumista helteistä lainkaan ja onneksi oon saanut vielä viikot vilvotella töissä ilmastoinnin parissa :) Ensi viikolla alkaa loma ja sitten oonkin pulassa :D Onnea lankalakkoon!

  VastaaPoista
 7. Ohhoh, vai on lankaa tullut aivan yllättäen ja pyytämättä... :D Aika paha on tuo sun lankalakko, "kaikki keskeneräiset valmiiksi tai toivottomat purettua". Tsemppiä lakkoiluun siis. Tekis varmaan mullekin hyvää, kun noita keskeneräisiä töitä on taas kertynyt! :-P

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)