torstai 14. heinäkuuta 2011

Sipsutellen jazzailemaan

KYH 7/25 Valmis!

Sipsuttelusukat

Malli: Perussukka jännällä kantapäällä
Lanka: Noro Kureyon sock
Menekki: 58 g kokoon 39
Puikot: Knit pro 2,75 mm

Kummallinen lanka. Karheaa ja epätasaista, väriyhdistelmä aavistuksen psykedeelinen, eikä neulominenkaan ollut varsinainen ilo. Silti lanka jotenkin viehättää. Omituisen riittoisa, sain menemään hädin tuskin puolet kerästä. Sukat taitavat joutua huuhteluainekylpyyn, ehkä ne siitä tasoittuisivat ja pehmenisivät. Molemmissa on täsmälleen sama määrä kerroksia, mutta kuitenkin violettikärkinen on mukavan löppänä, ja sinipunakärkinen virtaviivaisen timmi. Erikoista.

Löysin tämän miulle täysin uuden kantapään Show-off Stranded Socksien ohjeesta. Itse asiassa näistäkin piti tulla tuon mallin mukaiset sukat, mutta Noro ei kerrassaan osannut käyttäytyä ohjeen vaatimalla tavalla. Sukka neulotaan suusta kärkeen päin, ja kantalapun sijaan tehdäänkin kiilalevennykset, jonka jälkeen tehdään ranskalaisen kantapään kaltainen kantapohja, ja kavennellaan kunnes sukassa on taas yhtä monta silmukkaa kuin varressa. Kas näin, klikkaa isommaksi:

Siisti, helppo, nopea ja mahdottoman hyvin miun jalkaan istuva kantapäämalli. Tykkään!

Loppukevennyksenä otos tämänpäiväiseltä maakuntamatkaltamme: Lilja ja Juice, kuin kaksi marjaa!

P.S. Lähden viikonlopuksi Poriin jazzailemaan, siis kuuntelemaan pikkuveljeä (aka. Porin Jazzin Vuoden taiteilijaa 2011). Olen järkyttävän ylpeä sisko!!

11 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Tuota kantapäämallia täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Onpa vinkeen olonen kantapää. Ehdottomasti kokeiltavien listalle.

  VastaaPoista
 3. Kantapää näyttää hyvältä, täytyypäs testata.
  VAU mikä veli :D Mukavaa Jazzailua!

  VastaaPoista
 4. Kivat psyke-noro-hipsuttelu-sukat =o). Tykkään muuten noista sukan väreistä tois paljon. niin, Ja lystiä Porin matkaa. Mulla alkaa tänään NELJÄN VIIKON KEÄSLOMA!!!!!

  VastaaPoista
 5. Mullakin on tuo sukkamalli Ravelryssä suosikeissa, mutta nyt vasta hoksasin että siinä on erikoinen kantapää. Houkuttelee kokeilemaan :)

  Hauskan sävyinen lanka! :)

  VastaaPoista
 6. On kyllä kivat sukat! Mä en koskaan jaksa kokeilla erilaisia kantapäitä vaan teen laiskuuksissani aina sen saman kansakoulukantapään - hollantilainenko se sitten on?

  Onnittelut Vuoden Taiteilijalle, mutta tietenkin myös isosiskolle, joka on ihan varmasti ollut merkittävä vaikuttaja pikkuveljen elämässä :-)!!!

  VastaaPoista
 7. Onnea veljelle ja sen siskolle! Kauniit sukat ja suloinen Lilja. Juicekin on ihan komea. Hyviä jazzeja!

  VastaaPoista
 8. Ei ihme, että olet ylpeä sisko, vau!

  Noro on kyllä jännä lanka. Ärsyttää ja ihastuttaa ja ne värit ovat vuoroin kauniit ja sitten taas aivan oudot. Mutta kauniit sukat siitä saa.

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa Satakuntaan! Ja onnea veljelle ja sen siskolle :)

  VastaaPoista
 10. oi, minäkin olen tehnyt tuosta samasta väristä sukat. Ikävä kylä sukkien pohjat hiutuivat pois.
  Aivan kevyesti kastelemalla lanka " pörhistyi" hiukan ja mukavoitui. Tuo kantapää täytyy laittaa korvan taakse!

  VastaaPoista
 11. Voi tuota kureyonia, se on kyllä niin epätasaista lankaa, mutta ne värit on niin kauniita. Mun mielestä huuhteluainekylpy auttoi karheuteen. Kiinnostava kantapää, täytynee tutkia paremmalla ajalla. Onnea pikkuveljelle ja sietääkin olla ylpeä isosisko :D Hauskaa konserttia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)