maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kesän satoa

Osaispa sitä itekin nauttia tästä vuodenajasta niin täysillä kuin eräät...
Tai kyllä miekin osaan myös kesää arvostaa vaikka jatkuvasti helteestä valitankin, uskokaa tai älkää :> Järvessä uiminen ensinnäkin on pop. Samoin kaikki tuoreet maan antimet ovat ainaisen ihastuksen aihe. Varsinkin kun oma mansikkahalme pellon perillä (hoidon täydellisestä puutteesta huolimatta) on alkanut tuottaa marjaa! Ei muuta kun pakastin täyteen kylmän talven varalle ;)

Joo myönnän, talvihan se on jo mielessä. Siksikin, että saatiin just kunnalta kirje, että Lilja joutuu elokuussa uuteen hoitopaikkaan, vaikka haettiin takas samaan paikkaan, missä viime kevät oltiin. Hoitopaikka oli siis pakko irtisanoa, että sain kesä- ja heinäkuulta kotihoidontuet. Ilmeisesti olisi pitänyt olla irtisanomatta, olla koko kesä ilman rahaa ja elää pyhällä hengellä tai jotain.

Se edellinen hoitopaikka oli ihan mahtava ryhmis tuossa kylällä, ja nyt sitten pitää kuskata lasta paljon kauemmas uudelle PPH:lle. Mitenköhän mie sen talvella sinne kärrään, kun meillä on vaan yksi pakkasella kulkeva ajoneuvo, miehen työauto? Huoh. Pistää vähän ihmettelemään nuo päättäjät, kun kaksivuotiasta viskellään hoitopaikasta toiseen...

***
Lappeenrannassa oleskellessamme piipahdin kirjastossa, ja lastenosastolla silmiin sattui hauska kirja joka oli ihan pakko lainata, vaikken tainnut varsinaiseen kohderyhmään kuuluakaan. Anne-Maj Felinin Villasukan Tarina on tunnelmallinen ja kauniisti kuvitettu kirjanen, jota suosittelen kaikille neulojille pilke silmäkulmassa ;)

Kuvassa kirjan kanssa poseeraa viimeisin valmistunut kyhäily. Klikkaa kuva isommaksi, teksti on suloinen!

KYH 14/25 Valmis!

Merimiessukat

Malli: Perussukka Villaviidakon tyyliin
Lanka: 7 veljestä Polkka sinikirjavana
Menekki: 129 g, koko varmaan 43
Puikot: Knit Pro sukkikset 3,75 mm

Nämä on ihan oikeat merimiessukat, menevät nimittäin Oulun merimieskirkon kautta ensi jouluna lahjaksi merimiehille. Langat saimme kanssaneulojan kyydillä tänne Kuopioon sieltä kirkolta, ja ne toimitetaan valmiina sukkina takaisin lokakuuhun mennessä :) Vinkvink oululaiset neulojat, teitä kaivataan myös kipeästi tähän hyväntekeväisyysprojektiin mukaan! Lankoja ei siis tarvitse kustantaa itse, voit osallistua vain neulomalla.

Kyhäilyistäni on kesken vielä kahdet sukat, pitsihuivi, lapaset, keittiöpyyhe ja virkattu kassi. Saa nähdä miten käy...

9 kommenttia:

 1. Nam, mansikoita!
  Harmillista, kun Lilja joutuu vaihtamaan hoitopaikkaa. Se on nuo päättäjät, kun ei ne oikein tiedä käytännöstä mitään... Meillä kanssa tyttö menee enskuun alusta hoitoon, vähän jännittää...

  VastaaPoista
 2. Mikä ihana hymy tytöllä :)
  Lapset todella osaavat nauttia kesästä, uimisesta ja mansikoista..

  VastaaPoista
 3. Kesän lopussa otatte sitten Liljan kanssa yhteiskuvan, jossa molemilla on yhtä nautinnollinen ilme =o)

  VastaaPoista
 4. Oman maan mansikat ♥. Kurjaa tuo Liljan hoitopaikan vaihtuminen, ei näissä hoitopaikkapäätöksissä monestikaan ole asiakkaan kannalta mitään tolkkua :-(. Meilläkin A joutuu pienempien ryhmään, kun ei kolmessa lähimmässä päiväkodissa ole missään tilaa isoimpien ryhmässä. Voi olla turhauttavaa, kun lapsi on tottunut itseään vanhempien leikkeihin...

  VastaaPoista
 5. Aivan valloittavan ihana kuva Liljasta!

  Ja kurjia hoitopaikkauutisia. En tiennytkään, että kotihoidontuen saamiseksi on irtisanottava hoitopaikka. Tässä olis kyllä oiva lakimuutoksen paikka!

  Ja voi nam, miten herkullisen näköisiä mansikoita menossa talvea odottamaan :). Meillä kaikki omat mansikat ovat menneet lapsien suihin sitä mukaa kun ovat ehtineet kypsiksi saakka :).

  VastaaPoista
 6. No voi ei, harmi, että hoitopaikka vaihtuu! Tuo on kyllä ärsyttävää. Mahtava ilme Liljalla, ja ihania mansikoita, nami! :)

  VastaaPoista
 7. Hoitopaikkaharmit ovat syvältä. Mutta valloittava kuva tytöstä, joka ei taida ainakaan vielä asiasta muretta kantaa. Oman maan mansikoista olen kade. Mutta saimme sentään pakkaseen ostomarjoja, hyvä sekin :)

  VastaaPoista
 8. Voi, mikä kesäilme! Ihana tuollainen mansikkapelto, mutta voi harmi tuota hoitopaikkasäätöä, toivottavasti tulisi parempi ratkaisu tarjolle.

  Mulla on vielä viisi kyhiä kesken, mutta ne on niin isoja, joten jos yhdenkin vielä saan oon tyytyväinen :D

  VastaaPoista
 9. Hauska kuva tytöstäsi! Toivottavasti hoitopaikka-asiat lähtevät sitten sujumaan hyvin.

  Kyllähän kesässä on tosiaan paljon hyvääkin :) Terv. eräs toinen ei-niin-helteiden-ystävä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)