sunnuntai 14. elokuuta 2011

Ensimmäinen ufo ammuttu alas

Lankalakkoni loppu häämöttää, ufot (unfinished objects) alkavat pikkuhiljaa valmistua! Tai niin mie ainakin haluan uskoa... Lupasinhan, että lankalakkoni kestää siihen asti, kun olen saanut KAIKKI keskeneräiset työt joko valmiiksi tai purettua. Ja niitä on muuten paljon... No nyt on kuitenkin yksi vähemmän.

Älkää välittäkö ahdistuneesta ilmeestäni, oli kiire junaan :D

Fifty-fifty

Malli: Gossamer Shell Scarf kirjasta One-skein wonders (Yarn-shop favorites) muunnettuna kauluriksi
Lanka: Rowan Fine Milk Cotton (70% puuvillaa, 30% maitoproteiinia) luonnonvalkoisena ja Sandnes Mandarin petit (100% puuvillaa) pinkkinä
Menekki: yksi kerä molempia lankoja, 97 g.
Puikot: 3 mm

Aloitin tämän "huivin" joskus huhtikuussa bussi- ja luentoneuleeksi. Kaikkien tuntemaa viuhkapitsiä ja vielä välikerrokset ainaoikein, helppoa kuin heinänteko. Mutta myös tappavan tylsää, siksi huivintekele olikin jäänyt telakalle useaksi kuukaudeksi.

Miun piti tehdä koko huivi tuosta maitolangasta (ihanan pehmeää ja ylellistä ollakseen "vain" puuvillaa), jota sain kaksi kerää vuoden 2010 kevään SNY:ltäni. Kun olin neulonut yhden kerän, kävi ilmi ettei huivista tulisi tarpeeksi pitkä. Päätin siis neuloa väliin piristykseksi Mandarin petitiä, tarkoitus oli sitten sen loputtua neuloa perään vielä se toinen maitolankakerä. Vaan toisin kävi, pinkin langan loputtua kiepautin tekeleen yhdelle kierteelle ja vetäisin kolmen puikon päättelyllä renkaaksi. Nyt miullakin on vihdoin tämä huipputrendikäs rinkulakauluri! Vai olikos tää jo viime syksyn trendi...

4 kommenttia:

 1. Kaunis rinkulainen ja varmaankin ihana kaulalla pitää!

  VastaaPoista
 2. Onnea ufotyön saattamisesta valmiiksi. Miten se aina onkin niin tylsää tarttua johonkin, joka on maannut jo hetken aikaa oman onnensa nojassa. Tuossa sun työssä lopputulos on kyllä hieno, joten kannatti tehdä valmiiksi :)

  VastaaPoista
 3. Kiva fufo. Mie mietin ihan samaa: rinkulakauluri puuttuu, mutta onko se jo mennyt "trendi".

  VastaaPoista
 4. Onnea ufon valmistumisesta(se vaan on niin vaikea saada joitakin töitä valmiiksi) Piipahdapa blogissani siellä olisi sulla jotain. Minä ainakin aion käyttää rinkulakaulureitani ja muutama uusi ohjekin odottaa tekemistä =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)