sunnuntai 7. elokuuta 2011

Nappikukat padassa

Vietin tänään mukavan iltapäivän värjäten lankaa hyvässä seurassa. Meitä oli vähemmän kuin vuosi sitten, mutta oli ihan yhtä mainio hauskaa!

Pietaryrttiliemi oli muhinut eilisestä, väri rusehtavan keltainen.

Emäntämme laski langat pataan saamaan uutta ilmettä.

Reilu tunti odottelua ja tadaa!

Hurjat sävyerot! Takimmainen, vähiten väriä itseensä ottanut (on tietenkin miun!), Pirtin kehräämön kampavillaa. Keskellä eniten imenyt Rheuma thermal wolle, ja edessä Nallea, jotain siltä väliltä. Emäntämme epäili että superwash-käsittely on se tekijä, joka saa langan luonnonvärjäyksessä imemään itseensä enemmän sävyä. Tietääkö joku onko asia näin?

13 kommenttia:

 1. Lankojen värjäyksestä en tiedä.
  Tiedän kuitenkin sen, että blogissani on jotain sinulle - käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 2. Lankojen värjääminen on varmasti hauskaa puuhaa. Pitäisi joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania lankoja! Lankojen värjääminen on kyllä mukavaa.

  VastaaPoista
 4. Minulla on ollut vähän harkinnassa josko kokeilisi koolausta... Eikös valmiin -pienen- neuleen värjääminen pitäisi onnistua yhtä hyvin? Villavaatetta pitäisi saada talveksi Tyttöselle ja vähän vielä harkinnassa kutoako vai ommella...

  VastaaPoista
 5. Ihanat keltaiset yhdessä! Olen kans huomannut että väri ottaa toisinaan paremmin kiinni esim 7veikkaan kun siihen Kauhavan Kangasaitan karstalankaan jota ite käytän. Sit oon huomannu myös semmoisen, et jos langan pesee villapesuaineella ja huuhtoo huolellisesti ennen värjäystä, niin siihen ottaa väri paremmin kiinni. Ainakin luulen näin:). Se Kauhavan karstalanka on kyllä tosi rasvaista ja ekasta huuhteluvedestä tulee ihan sakeaa ja lampaanhajuista, et ehkäpä tuo Pirtin kampalanka ei ole niin rasvaista?

  VastaaPoista
 6. Kaisu: tuo pirtin kampalanka oli kyllä sen verran raikkaan tuoksuista että en pessyt sitä ennen värjäystä. Rasvaisentuntuisen vyyhdin olisin kyllä pessyt. Hmm... Pitänee kuitenkin ensi kerralla pestä ensin, jospa se auttaisi.

  VastaaPoista
 7. Värjäyksestä en tiedä mitään, mutta ihania värejä ovat kaikki!

  VastaaPoista
 8. Löydät blogistani jotakin ;)

  VastaaPoista
 9. Mahtavia keltaisia! On kyllä aina jännää katsoa, mitä padasta nousee.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia, tykkäilen erityisesti tuosta vikasta vyyhikuvasta. :) Tuo minun reumalanka on tosiaan vaalentunut kuivuessaan, niinkuin uumoiltiinkin.

  VastaaPoista
 11. ah niin ihanaa maanläheisyyttä! toivottavasti miekin vielä joskus rohkaistun ja pääsen keittelemään värjäysliemiä kun langoista noin kauniita kerran tulee:)

  VastaaPoista
 12. Ihania puuhia teillä! Minä luulen että superwash-käsittely vie langan niin "kuiviin" rasvattomaksi että väri tarttuu helposti. Olen havainnut myös pitkät sileät kuidut (alpakka, merino jne.) vaikeiksi värjättäviksi. Kun ei tartu niin ei!

  VastaaPoista
 13. Ihan ovat kypsän viljan värisiä. Nättejä ovat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)