keskiviikko 10. elokuuta 2011

Kesän viimeinen reissu

Arvatkaa missä käytiin?

Tuon miehekkeen työnantaja on ruotsalainen, ja lähin päämaja on Malmössa. Mies sai jälleen komennuksen sinne johonkin palaveriin, mutta tällä kertaa miutkin kutsuttiin mukaan :) Toimiston väki halusi tutustua, ja matkat ja hotellit tarjottiin pariksi päiväksi.

Lennettiin siis maanantaina ensin Kuopiosta Helsinkiin, sieltä edelleen Kööppenhaminaan ja siitä junalla Juutinrauman sillan yli Malmöön. Hotellimme sijaitsi ihan vanhan kaupungin sydämessä, joten miun oli helppo kierrellä kaupungilla sillä aikaa kun mies palaveerasi. PALJON ihania kauppoja, ei meinannut matkalaukku enää mahtua kiinni paluumatkaa varten. Eilen istuttiin kivassa paikallisessa ravintolassa toimiston porukan kanssa pikkutunneille, oli vähän vaikeuksia päästä tänä aamuna ylös ajoissa junalle :D

Oli kyllä mainio miniloma, näitä lisää! Ja hyvä päätös miun kesälle, huomenna nimittäin alkaa koulu ja arki. Malmö on kaunis kaupunki, ei yhtään arvaisi olevansa Ruotsissa! Ympäristö tuntuu pikemminkin keski-eurooppalaiselta.

Kaikkihan sen tietää, ettei lankalakot päde ulkomailla ;) Pitihän miun siis katsastaa paikalliset lankakaupat. Kivenheiton päässä hotelliltamme löytyikin kaksi käsityöliikettä. (Tarkistin paikat ennen lähtöä Knitmapista.)

Ensimmäinen oli Wastesons Garn & Broderi Kalendegatanilla. Sitä ei voi missata, törmäsin melkein tuohon Öppet -kylttiin kun en katsonut eteeni...

Liike on lankojen ja oheistarvikkeiden lisäksi erikoistunut kirjontaan, jolle olikin varattu lähes puolet koko liiketilasta.

Liike oli pienehkö mutta hyvin siisti, ja lankavalikoima melko monipuolinen, mm. Hjertegarn, Sirdar, Marks & Kattens. Löysin myös monia merkkejä joista en ollut ikinä kuullutkaan, kuten tämä Onion, villa-puuvillasekoitetta tarttui mukaan kaksi kerää. Tykkään Rowanin WoolCottonista, joten ajattelin kokeilla tällaista edullisempaa, saman koostumuksen omaavaa lankaa.

Aivan Wastesonsin vieressä sijaitsee liike nimeltä Irmas Hus. Ulospäin se näyttää tylsähköltä vanhempien naisten vaateliikkeeltä, mutta sisältää löytyy näin hurmaava lanka-, nappi-, ja tarvikenurkkaus.

Hyllystä löytyi pääasiassa Rowanin ja Garnstudion lankoja (ja varmaan kaikki Kim Hargreavesin neulekirjat, ihania mutta en raaskinut ostaa), hinnat aavistuksen korkeampia kuin kotimaassa. Löysin kuitenkin alennuskorista puoleen hintaan Drops Classic Alpacaa ihanassa luonnonruskeassa sävyssä, ja lienee sanomattakiun selvää että lähdin liikkeesta tyytyväisenä villatakkilangat kainalossa.

Kumma juttu miten lankalakosta huolimatta niitä keriä ja vyyhtejä silti tulee ovista ja ikkunoista! Viime viikolla postilaatikkoon tupsahti kaheliarpajaisten voittona Lai-la-lai Yarnzin Sock Duo vihreän sävyissä. Heinäkuun lopulla taas miun piti hakea Tinttamarellista 200 g lankaa, koska liike oli muuttamassa täältä Itä-Suomesta toiselle puolelle maata, ja miun piti käyttää SNY:ltä saamani lahjakortti äkkiä. Voi voi, tätä vauhtia mie hukun lankaan puolen vuoden sisällä...

12 kommenttia:

 1. Lankalakot eivät tunnu koskevan myöskään poistomyyntejä!!
  Tällä viikolla olen ostanut 28 kerää lankaa... walsir

  VastaaPoista
 2. Hups, jos keskittyis enemmän siihen mitä tekee, niin ei tulis näpyteltyä salasanavahvistusta kommentin perään. =D

  VastaaPoista
 3. Knitmap - enpä tiennyt tuollaisen olemassaolosta, mutta nyt kun tiedän, niin :D

  VastaaPoista
 4. Ihanaa! Tuollaisen loman minäkin tarvitsisin. Mukavia lankaliikkeitä ja ulkomailla ei voi olla lankalakossa!

  VastaaPoista
 5. Voi jee, tuolle matkalle mä olisin kyllä halunnut lähteä salamatkustajaksi matkalaukkusi. Musta sun ostokset kuulostaa ihan järkeviltä, eihän tollasia tilaisuuksia voi ohittaa!

  VastaaPoista
 6. Lankalakko ei koske ulkomaita. Hyviä ostoksia olet tehnyt.

  VastaaPoista
 7. Onpa hyvä tietää ettei lankalakko koske ulkomaita :) . Hyvät löydöt ja ihanat kuvat. Tuli ihan matkakuume!

  VastaaPoista
 8. Lankoihin on ihana hukkua. Nm. toinen lankalakkolainen, jonka lakko ei oikein pidä... ikinä... ;oD

  VastaaPoista
 9. Ooh, ihanan näkösiä kauppoja. Ja kuten joku ylempänä totesikin, lankalakot ei koske ulkomaita. :D

  VastaaPoista
 10. Kivan kuuloinen reissu, uusiin lankakauppoihin on aina hauska tutustua! Ihan hyviltä nuo sun tuliaisostokset kuulostaa, sekä myös nuo sun lahjalangat - jäänkin odottelemaan, mitä niistä syntyy... :)

  VastaaPoista
 11. Äärimmäisen hyvät syyt hieman kiertää lakkoa! Ulkomaita ja lahjakortteja ei koskaan lasketa :D

  VastaaPoista
 12. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)