tiistai 13. syyskuuta 2011

Aina ei voi voittaa


Syysmasennus

Lanka: Punta Yarns Merisoft Hand Painted Aran (100 % merinoa)
Menekki: 260 g
Puikot: Knit Pro 5 mm

Lanka ja malli kohtasivat täydellisesti. Kohtasivat ja jättivät miut ulkopuolelle. 


...niin ei se silti istu! Harmittaa vietävästi.
Ohje oli mukava, yllättävän yksinkertainen ja kuin tehty juuri tälle upealle langalle, jonka hankin Helsingistä messuilla hiihtolomalla. Jossain vaiheessa neuloessa tuli mieleen, että tuo nainen neuleohjeen kuvassa on kyllä mallia lituska, ja vaikka ohjeessa oli oikein toimivat ohjeet koon muuttamiseksi, niin siitä silti puuttui muotoa. Työnsin kuitenkin epäilykset pois mielestäni ja nautin unelmalangan neulomisesta.
Liivin valmistuttua karmea totuus paljastui: ei ole tämä malli mahtavaperäsimisiä ja pulleapurjeisia naisia varten. Koko on ihan oikea, mutta neule ei vaan asetu nätisti päälleni. Pussittaa selästä, liepottaa etupuolelta ja ruttuaa kainaloista. Sopisi raskausvaatteeksi, jos olisi sellaiselle tarvetta.


No kai sitä pitää välillä epäonnistua että voi sitten iloita oikein kunnolla kun jokin onnistuu. Purkaminen ei innosta yhtään, varsinkin kun ilmava ja hyvin löyhäkierteinen lanka todennäköisesti kärsisi siinä rytäkässä pahasti :(

30 kommenttia:

  1. Kaunis lanka :) Siun pitää käyttää tuota jonkun ohuen vyötärövyön kanssa, miulla on esim. yksi keltainen josta voin tarvittaessa luopua!

    Eihän se kainaloruttuihin tepsi mutta korjais ehkä muut istuvuusongelmat. Kokeillaan sitä sit ku tuut LPR :)

    VastaaPoista
  2. Ekakuvassa näyttää tosihyvältä ja kaarevat etureunat on kyllä hienot... Lankakin on aivan mahtavanväristä:)

    VastaaPoista
  3. Voi ei, miksei aina voi onnistua! Olen itse katsellut samaista ohjetta, ehkä jätän tähän katselun tasolle :) Lanka on kyllä melko ihanan näköistä, voisi sopia vaikka tuubikauluriksi.

    VastaaPoista
  4. Ihanan pehmoisen näköistäkin tuo lanka, ja neule on kyllä tosi kaunis malliltaan! Harmi ettei tunnu päällä omalta. :/ Mullakin tällä hetkellä lähes valmiina kaksi neuletta jotka jäi pikkuisen kesken kun huomasin ettei malli vaan istu päälle kauniisti vaikka neule sinänsä on nätti, ja siihen sitten loppui into..

    VastaaPoista
  5. Joo, miulla vaan noi kuvausavustajat on vähän vähissä, ja aikaa kuvailuun vielä vähemmin tässä seuraavan n. 2 viikon aikana. Fuksiaiset puskee päälle ja tuutoreilla kova kiire... Mutta kyllä se vielä tulee, kunhan ehdin...

    Ihanan näkönen liivi tuo kyllä on, mutta harmi jos ei istu.. :( Jos sie et saa sitä toimimaan millään, koita ettiä joku jolle tuon ihanuuden voi markkinoida. Terveisin toinen mahtavan peräsimen omistaja...

    VastaaPoista
  6. Voi harmi jos se ei tunnu hyvältä! Itse neule ja lanka ovat kyllä ihania. Jos sinulla on joku rakas ystävä, anna tuo vaikka synttärilahjaksi. :-)

    VastaaPoista
  7. Viimeisen kuvan ilme kyllä tiivistää kaiken turhautumisen. :D

    VastaaPoista
  8. Harmi kun liivi ei istu. Malli on kyllä kaunis ja lanka sopii siihen hyvin.

    VastaaPoista
  9. No voi pahus. :/

    Minä tein oman Abaloneni suoraan erittäin rankasti modattuna. Ei pingviiniperää, eikä mitää nipple-to-nipple -kaavaa. Olen lopputulokseen varsin tyytyväinen.

    VastaaPoista
  10. Minun kävi vähän samoin tuon mallin kanssa. Se ei vaan jotenkin istu ja tunnu mukavalta päällä vaikka lanka on ihana ja periaatteessa pitäisi olla sopiva...Tuntuu että koko ajan pitää nykiä sitä jostain. Oon käyttänyt sitä sit kauluspaitamaisen tunikan kanssa, kun sen kanssa ei tunnu siltä et sitä pitää koko ajan korjailla =(

    VastaaPoista
  11. Mulla ei ole kokemusta tästä mallista, mutta noin yleensäkin ottaen "epäonnistuneista" käsitöistä kyllä. Joskus ei vaan tule mitään, vaikka edellytykset olisivat kuinka hyvät (ihana lanka, loistava ohje). Mutta nätti tuo on joka tapauksessa. :)

    VastaaPoista
  12. Voi itku :/ Aivan ihana malli ja lanka! Mulla kävi samalla lailla viime hiihtolomalla ja lahjoitin itselleni liian pienen sisikolleni ison harmituksen saattelemana...

    VastaaPoista
  13. Äärimmäisen paljon puhuva kuvasarja :) Niinpä niin, aina ei mene niin kuin Strömsössä. Vaan ei hyväkään miltään tunnu jos ei ole huonoa välissä. Kyllä se siitä :)

    VastaaPoista
  14. Kettumaisia tuollaiset, mutta kaikesta huolimatta upean näköinen lanka ja liivikin. Hyvä tietää myös, ettei minunkaan tuollaista kannattane tehdä sillä omistan riittävästi tuota peräsintä:)

    VastaaPoista
  15. Voihan räkä.
    Oisko sulla ketään, kelle tän vois lahjottaa? Lanka meinaan on kaunis, samoin malli.
    Aina ei voi voittaa. Totta kai sekin, pirskatti.

    VastaaPoista
  16. No voi! Toivottavasti harmitus haihtuisi pian. Tällaista se on aina joskus käsitöiden kanssa...

    VastaaPoista
  17. Mulla on toi sama ohje printattuna jemmaan. Kokemuksestasi viisastuneena taidan myös minä isotissisenä ja leveäperseisenä jättää tuon saman liivin neulomatta. Lanka on kyllä TOSI kaunis eikä neulojan kropassakaan ole mitään vikaa =o)

    VastaaPoista
  18. Näyttää kyllä hyvältä, mutta jos ei tunnu omalta niin ymmärtäähän sen että harmittaa. Toivottavasti löytyy toinen omistaja, ehkä pukinkonttiin...

    VastaaPoista
  19. Joopa joo. Liikenteessä on jostain syystä enemmänkin ohjeita joissa on neuletta vain selkäpuolella, eikä edessä just mitään. Täällä peräpohjolassa tarvitaan keuhkot edestäkin kunnolla lämpimiksi... Tämä on vajavainen mielipiteeni.

    VastaaPoista
  20. Harmi jos ei tunnu päällä yhtä hyvältä kuin näyttää, mutta upea lanka ja väri!

    VastaaPoista
  21. Se on hyvä! Munkin abalone roikkuu tolleen sivuilla eikä yllä kiinni, mutta lämmittää selkää kivasti. Käytä ihmeessä ja ilolla, tosi pirteä ilmestys!

    VastaaPoista
  22. Minun mielestä malli on kaunis ja lanka ihanaa. Ymmärrän senkin, jos malli ei ole oma. Minä olen useamman kerran joutunut purkuhommiin.

    VastaaPoista
  23. Aina ei voi! Mutta ei kai tuossa nyt niin paljon vikaa ole, ei kai tuollainen malli ikinä oikein istu ja onko niin tarkoitettukaan? Minusta näyttää ihan ok:lta ja jos on päällä hyvä niin pian sitä käytössä unohtaa ettei se ihan täydellisesti aluksi istunutkaan :) Vaiko eikö?

    VastaaPoista
  24. No Höh! Kurjaa jos ei tule mieleistä, mutta josko nätille takille tulee kaikesta huolimatta käyttöä =)

    VastaaPoista
  25. Ihastuttavan väristä lankaa ja kauniin näköinen liivi. Harmillista ettei istu kunnolla :( Toivottavasti silti käyttöä löytyy, harmillista olisi kyllä purkaa noin upea työ.

    VastaaPoista
  26. neulepinta on kyllä tosi kaunis. Ei kun purkuun ja jotain uutta ihanuutta siitä neulomaan (tuttu juttu täälläkin, että joskus vaan tulee niitä "susia" tai siis että neuleet ei sovikaan niinkuin oli ajatellut) mutta tsemppiä ja voimia - tuosta langasta saa jonkun aivan ihanan neulomuksen kun vaan pääsee yli pettymyksestä (nimim. en kadu hetkeäkään että purin utarepaidan ja neuloin saman langan uudelleen Sylviksi)

    VastaaPoista
  27. Ihana malli ja kaunis lanka. Harmillinen (ja turhankin tuttu) tilanne, ettei sitten valmiina istukkaan. Toivottavasti uudelleen päättely auttaa asiaan. Päättelin saman tyylisen Celeryni todella löysästi, kun aluksi näytti tiukemmalla päättelyllä menevän ruttuun.

    VastaaPoista
  28. Harmi, ettei neule istu. Tuollaiset "puolitiehen jätetyt" ohjeet ovat aika ärsyttäviä... Jospa takki toimisi jollakulla muulla, jos et keksi muuta keinoa. :)

    VastaaPoista
  29. Oon tullut kans siihen tulokseen, että mun ei kannata tehdä tuota liiviä. Eikä mitään muutakaan mallia jossa ei ole kiinnitystä edessä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)