keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Vaaleanpunainen tulppaani

Mahtavan paljon hauskoja tarinoita ensimmäisistä villapaidoista ja takeista on tullut edelliseen postaukseen :D Oon täällä nauranut itseni pöydän alle monta kertaa! Vielä lauantaihin aikaa osallistua arvontaan.

***

Olin lankalauantaina ristiäisissä Lappeenrannassa. Serkkuni vauva kastettiin, ja pitihän se taas neuloa jotain pehmosta pikkuneidille :)


Kevättulppaani

Malli: Tuulia Salmelan Tulppaanitunika kirjasta Leikkipuistoneuleet
Lanka: La Alpaca (100 % alpakkaa)
Menekki: 85 g pienimpään kokoon
Puikot: 3 mm Knit Pro

Kun sain ensimmäistä kertaa käsiini Leikkipuistoneuleet -vihkosen, tulppaanitunika pääsi heti jonoon. Olin ajatellut neuloa sen Liljalle, vaan nyt tikuttelinkin mallin kahden kuukauden ikäiselle tyttöselle. 

Ohjeessa oli annettu viisi kokoa, mutta ne oli merkitty vain rinnanympäryksinä. Pelkkiä senttimittoja tuijottamalla en edes minä äiti-ihmisenä osannut ollenkaan arvioida minkä ikäiselle mikäkin koko sopisi edes suunnilleen. Tietenkin lapset voivat olla tosi erikokoisia, mutta olisihan ohjeeseen voinut sisällyttää edes jonkinlaiset suuntaa-antavat ikäluokat tms. Jos tätä mekkoa yrittäisi neuloa vaikka kummitäti jolla ei olisi sopivaa lapsimallia lähistöllä, voisi koon arviointi mennä todella pieleen. 

Mittasin sitten Liljan ympäryksen ja yritin arvioida minkä kokoinen nelikiloinen vauva voisi olla :D Pieninkin ohjeen koko vaikutti liian suurelta, mutta koska lanka ja puikot olivat miulla ohjetta ohuemmat, arvelin koon sattuvan suunnilleen oikeaan kun neuloisin ohjeen pienimmän koon mukaan.


Tunika aloitettiin pääntieltä ja neulottiin tietenkin saumattomasti pyörönä helmaan päin. Jos neulon joskus uudestaan samanlaisen (vois tehdä Liljalle puuvillaversion kesäksi), teen kyllä raglan-lisäykset joka toisella kerroksella. Ohjeessa ne neuvottiin tekemään vain joka kolmas kerros, ja mielestäni tunikan hartiat ovat nyt ihan liian luisut. Pääntiekin on niin iso, että epäilen pysyykö tämä ollenkaan uuden omistajansa päällä vai solahtaako koko vauva kaula-aukosta ulos :D

Helman pitsi on kaunista lehtikuviota, jonka oppi nopeasti ulkoa. Tässä vielä (huono) lähikuva jännästä kierrereunasta pääntiellä:


Sain kaksi kerää superpehmoista La Alpaca -lankaa jokunen vuosi sitten vaihdossa ja olin säästänyt sitä pipoa varten. Lankalaatikkoja kaivellessa kerät kuitenkin suorastaan kirkuivat haluavansa pienen tyttösen mekoksi, ja siihen ne sopivatkin erinomaisesti. Upean pehmeää ja herkullisen väristä alpakkaa oli ilo neuloa.


Mekosta tuli kuitenkin suunnilleen sellainen kuin halusinkin: pinkki, suloinen, hieno ja lämpöinen. Ihanainen, tummatukkainen pikkuneiti sain mitä kauneimman nimen: Aino Emilia Alviina <3

(Ei miulla ole ollenkaan vauvakuumetta, ehei!)

18 kommenttia:

  1. Ihana mekko ja kaunis nimi! Juu noiden kokojen arvuuttelu on aina vaikeaa, minä kun olen vain täti-ihminen.

    VastaaPoista
  2. Tuohon mekkoon on kyllä ihana kuvitella tummatukkainen Aino-tyttönen. Sopii varmasti nätisti. :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis! Pitäisköhän miunkin ostaa tuo kirja?

    Miullakin on pinkki tunika valmistumassa ja vähän samantyylisiä lehdyköitä siihen neuloin. Hauska sattuma. :)

    VastaaPoista
  4. Aivan i-ha-na mekko ja mikä upea väri! :)

    VastaaPoista
  5. Ihastuttava mekko! Kyllä on pienen tytön äitikin varmaan ollut aika hulluna tähän neuleeseen. :)

    VastaaPoista
  6. Ihana mekko ! vai n ostaa vauvakuume päätään?? se on vaarallinen tauti johon on vain yksi lääke....:-D

    VastaaPoista
  7. Ihana mekko ja todella kaunis väri!

    VastaaPoista
  8. Voih kuin kaunis, niin väri kuin pitsineulekin. Kyllä ikäkoot menee eniten metsään. Kolme serkkusta syntyneet tammi-, maalis- ja kesäkuussa ja se kesäkuussa syntynyt käytti kaksivuotiaana nelivuotiaan koon vaatteita. Ja nyt kolmivuotiaana menee ne mitkä isoveljelle viisivuotiaana. Vauvat kyllä ovat aikas samankokoisia jos painon tietää. Pientä mekkosta pitäis munki aloitella kohta syntyvälle tyttären typykälle.

    VastaaPoista
  9. Tosi nätti, oikein herkullisen värinen =)

    VastaaPoista
  10. Tosi nätti mekko! Milloinkahan minä saisin aikaaseksi hankkia tuon kirjan...?

    VastaaPoista
  11. On kyllä kaunis ja aivan ihana väri!

    Harmillinen tuo koko taulukko, mulla ei ole mitään hajua minkä kokoisia meidän tyttöjen ympärykset on ja aika usein laitan neuletyöt iltaisin puikoille, kun tytöt nukkuu, niin eipä sitten voisi edes mitata :)

    VastaaPoista
  12. Voi kuinka ihana mekko! Ja väri myös. Mietin noita hartioita, muistaakseni (siitä on jo jokunen vuosi vierähtänyt kun omani olivat pieniä) ne ovat kyllä vauveleilla aika kapoiset verrattuna päähän, että eiköhän nuo mitat ole ihan kohdillaan.

    VastaaPoista
  13. Suloinen malli ja väri. Ihanan pehmeän näköinen.
    Juuri pääsiäisenä katseltiin vanhoja valokuvia. Miulla oli saman värinen äidin tekemä neulemekko 1v:nä :)

    VastaaPoista
  14. Tunika on todella kaunis. Oon suunnitellu neulovani sen joskus omalle tyttöselleni, mutta vieläpä se on tekemättä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)