perjantai 16. marraskuuta 2012

Matkalla pohjoiseen

Neulekuvaus junamatkalla: runsaasti häiriötekijöitä ja kaikki kuvat samasta kulmasta!


 Mansikkamehu

Malli: Kuisma by Kristel Nyberg kirjasta Pitsit Puikoille
Lanka: Araucania Ranco Solid (75 % villaa 25 % nylonia)
Menekki: 56 g koon 40 sukkiin (!)
Puikot: Knit Pro pyörö 3 mm


Pitsit Puikoille kotiutui neulekirjahyllyyni heti ilmestyttyään, mutta nyt vasta neuloin siitä jotain. Teos ei miuta muutenkaan suuremmin sykähdyttänyt, tykkäsin enemmän sen edeltäjästä, Punoksen Puikoille -kirjasta. Tämä malli valikoitui oikeastaan nimensä puolesta, aakkoshaasteen K-kirjain kun oli seuraavana vuorossa. 

Sukat menevät Kahelien joulusukkavaihdon parilleni. Neuloin sukat hyvin tarkasti hänen mittojensa mukaan, mikä tietysti onnistui kärjestä aloitettujen sukkien kanssa helpoimmin. Kuisma oli vähän tylsä malli neuloa, mutta mielenkiintoa piti yllä kaksi sukkaa samalla pyöröllä. Hyvä luento- ja bussineule kumminkin. Ohjeesta poikkesin neulomalla kärjen Judy's Magic Cast-Onia käyttäen, tekemällä kiilakantapään, joustinta nilkan takaosaan sekä päättelemällä silmukat ommellen. Eli alkuperäisesti ei ole juuri muuta jäljellä kuin simppeli pitsiraita :D


Lankavaraston pitkäaikainen asukas Ranco oli uusi tuttavuus puikoilla ja varsin mieluisa tikutettava sekä värin että pehmeyden puolesta. Jalassakin tuntui mukavalta sen hetken kun pikaisesti napsin muutaman kuvan Oulun pikajunassa eilen. Toivottavasti mitoitusonnistui ja vastaanottaja tykkää!

6 kommenttia:

 1. Kivat matkakuvat kauniista sukista!

  VastaaPoista
 2. Kauniit! Suositteletko kuitenkin mallia vai olisiko helpompi neuloa ilman sitä? :) Joskus nimittäin tuntuu että kun tekee kaikki tarvittavat muutokset, suoremmin olis päässy samaan tulokseen omaa reittiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa'a, vaikea sanoa :D Pitsimalli taisi olla ainut asia jonka tein ohjeen mukaan, ja senkin vaihtaisin vähän näyttävämpään jos nyt uudestaan tekisin. Tuon kuvion siirron tein ohjeen ehdottamaa tahtia, mutta lisäsin silmukat toisin, niin että se näytti mielestäni paremmalta ja symmetriseltä. Joten ehkä se oma reitti tässä tapauksessa ois paras!

   Poista
 3. Voi vitsi miten ihanat! Kyllä on vaihtokaveri varmasti niin onnellinen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)