tiistai 6. marraskuuta 2012

Porkkanainen

 

Olipa kerran tyttö joka pääsi kesäksi työharjoitteluun lankakauppaan. Siellä se pari kuukautta silitteli kauniita lankoja, ja harjoittelun päätteeksi sai palkakseen ne kaikkein kauneimmat ja pehmeimmät! Sitten se neuloi niistä takin ja latasi kauheen monta kuvaa nettiin kun ei osannut karsia :D


Carrot Cardi

Malli: Lodi Cardigan by Tanis Gray (Knitscene, Summer 2011)
Lanka: Malabrigo Rios (100 % merinovillaa) värissä Glazed Carrot
Menekki: 391 g kokoon 40
Puikot: Knit Pro 6 mm


Lanka on käsittämättömän pehmoista, kuohkeaa ja kauniin semisolidia. Joka kuvassa väri taitaa tosin näkyä vähän erilaisena, älkää hämääntykö :D Syytän sääolosuhteita, ekassa lankakuvassa sävy on lähinnä oikeaa: lämmin, kutsuva oranssi. Neuletuntuma oli myös loistava, ohjetiheyteen pääsin kaksi numeroa suuremmilla puikoilla kuin malli ohjeisti.


Ohjeen mukaan neulominen kun nyt on joka tapauksessa mahdotonta, niin tikuttelin sitten omiani vähän joka kohdassa. Ensiksikin lisäsin lyhennettyjä kerroksia etumukseen, jotta rintavarustus mahtuisi paidan sisään ja napit kiinni nätisti. Laskin tarvittavat kerros- ja silmukkamäärät tarkasti Ysoldan kirjan ohjeella, mahtava tekniikkaopas muuten!

Ohje ei sisältänyt muutenkaan minkäänlaisia muotoiluja, joten pitihän niitä lisäillä vyötäröllekin. Tein myös valesaumat, niiden kanssa silmukoiden lisäys ja kavennus näyttää mielestäni kauneimmalta. Nuo kolme nurjaa raitaa ohje käski neulomaan paljon alemmas, lantiolle. Eihän sellainen imartele kenenkään vartaloa! Nostin siis raidat vyötärölle, ja hyvältä näyttää :)


Mattapintaiset punaiset muovinapit löysin nappikaupan miljoonalaatikosta, sopivat tähän kuin nenä päähän! Napinläpiä olisi kyllä voinut tehdä tiheämpäänkin, nyt etumus vähän roilottaa nappien välistä vaikka takki istuu päälleni kuin valettu. Mutta toisaalta sitten nämä ihkuttamani vuosikertanapit eivät olisi riittäneet, hmmm...

Porkkanatakki oli tänään ensi kertaa päälläni ja jostain syystä sen pukeminen ja riisuminen ei meinannut millään sujua, aina kädet jotenkin sohlasi ja piti oikein ajatuksen kanssa napittaa. Jossain vaiheessa tajusin että kas, tässähän on napinlävet eri puolella kuin yleensä. Nyt kun sitten menin ohjeen ravelry -sivulle (jossa olen kyllä käynyt useasti aiemminkin!) huomasin errata -linkin, ja sen takana olikin sitten tieto että ohjeessa napinlävet olivat lipsahtaneet väärälle puolelle :D Hahah, kannattais varmaan ottaa sisälukutaito käyttöön...


Villaviidakossa on viime aikoina tavallista enemmän kuvia urbaaneissa ympäristöissä. Se on tää vuodenaika, valoisena aikana sitä liihotellaan ihan jossain muualla kuin kotipellolla kuvia napsimassa. Seuraavasta valmistuvasta neuleesta lupaan ottaa kuvan jossain pusikossa.

Kuvaussääkin oli tänään kuin morsian, luokkakaveri seisoi porraskäytävässä ja mie patsastelin Turontalon sisäpihalla neulesuunnittelutuntien tauolla. Ja tottakai ekassa sessiossa valkotasapaino oli ihan mitä sattuu ja koko homma piti ottaa uusiksi. Onneksi on photoshop! (Ei miulla vaan koululla.)


Lopputuloksena pehmein takki ikinä, menee jopa Criani edelle. Värikin on ihan mahtava, kirkas muttei räikeä. Paras puoli mallissa on (niin yllättävää kuin se onkin) hihat: tätä neuletta voin pitää kotonakin, tiskata ja sytyttää tulia uuneihin ilman että neule pilaantuu. Huraa!

35 kommenttia:

  1. Aivan superihana! Väri on mahtava ja todellakin loistavan näköinen sun päällä. Kade!

    VastaaPoista
  2. Hyvät muokkaukset teit, kannatti laskea niitä lyhennettyjä kerroksia. Takki nimittäin istuu kuin valettu ja on niin nätti, niin nätti. Neulo mullekin tämmönen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kertoa siulle kuinka neulot itse samanlaisen :D

      Poista
  3. Voi juma, onpa onnistunut neulomus! Toistan Tiinan perässä että hyvät muokkaukset, niin lyhennettyjen kerrosten kuin raitojenkin osalta.

    VastaaPoista
  4. Kaunis takki! Näyttääkin pehmeältä! =)

    VastaaPoista
  5. Onpas nätin nätti väri :)! Ja kauniit kuvat kauniista neuleesta.

    VastaaPoista
  6. Ihana neuletakki ihanasta langasta! Hyvin olet muokannut neuleen, en tunnistanut edes alkuperäistä mallia. :)

    VastaaPoista
  7. Onpa makoisa värisävy ja malli, nam! Samaa mieltä hihoista, käytännölliset ja silti lämmittävät :)

    VastaaPoista
  8. Hieno! Takin upea väri saa ankean sadesäänkin näyttämään päivänpaisteelta :)

    VastaaPoista
  9. Tuo väri on kyllä mahtavan täyteläinen ja takki istuu sulle kuin valettu. Hyvin onnistuneet modaukset. Kaunis on!

    VastaaPoista
  10. Aivan upea takki, väriä myöten!

    VastaaPoista
  11. Ei näiden sun neuleiden kohdalla voi muuta sanoa kuin mahtava! =)

    VastaaPoista
  12. Eipä tässä paljon lisättävää ole. :) Hieno takki ja väri sopii siulle tosi mainiosti. Miulla onkin tuo Rios testaamatta. Miekin tykkään vajaamittaisista hihoista, sisähommissa kätevät, viileämmällä kelillä voi sitten rannustimet laittaa jos tarvii. Ja sitä paitsi ne tuo keveyttä ja ehkä jopa naisellisuutta takkeihin/paitoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä on tosiaan jotenkin helpompi käyttää, useissa takeissani pitkät hihat on jotenkin tiellä :D

      Poista
  13. Upea, ja tuo oranssi näyttää niin houkuttelevalta!

    VastaaPoista
  14. Ihana. Kukahan neulois mulle tuommoisen. Paitsi että tämänhetkisellä ruumiinrakenteella... NOT :-D. Vajaamittaiset hihat on kyllä mahtavan käytännölliset.

    VastaaPoista
  15. Upea takki ja istuu sinulle tosi kauniisti!

    VastaaPoista
  16. Tää on upea! Sopii sulle ihan täydellisesti! Aivan ihana! Hehkuti hehkuti. :)

    VastaaPoista
  17. Kaunis takki ja mikä väri! Kannatti kikkailla ohjeen kanssa, sopii sulle täydellisesti :)

    VastaaPoista
  18. Siis 3/4 hihat ovat ihan parhaat :D Minä kiskon hihat aina kyynärpäihin. joskus osaan joa peuloa ne sopivan lyhyiksi. Oranssi väri on mitä parasta vastalääkettä tähän vuodenaikaan, toki se on kaunis mulloinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Vähän meinaa ranteet palella välillä, mutta kai se on tottumuskysymys :)

      Poista
  19. Ihan huippuhieno väriä myöten. Vau!

    VastaaPoista
  20. Aivan ihana. Mä rakastan oranssia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)