tiistai 20. marraskuuta 2012

Operaatio "Liivitä Isovanhempasi" 2012

Elokuussa neuloin mummolle synttäriliivin, nyt oli vaarin vuoro saada omansa.


Syntymäpäiväliivi part. II

Malli: perusliivi omasta päästä
Lanka: Novita Saana (100 % villaa)
Menekki: 470 g reilun kokoiseen liiviin
Puikot: resoriin ja reunuksiin 6 mm Knit Pro

Nyt ne ihmettelee että miten ihmeessä se on TAAS neulonut jotain noin isoa!? :D 

Tunnustan: mie huijasin! Takakappale ja etukappaleet on huristettu neulekoneella. Heti ekan neuletunnin jälkeen hankkiuduin sopivalla hetkellä lankoineni paksulankakoneelle ja suristelin menemään niillä tiedoilla ja taidoilla mitä siinä ensimmäisen perehdytystunnin aikana oli opittu. Aika jees siihen nähden vai mitä? Muotoilut ovat kyllä minimissään.

Resorin ja reunukset neuloin tietysti käsin, ja pitihän nuo kappaleet vielä yhdistääkin käsityönä (kauhea vaiva, onneksi omin pikku kätösin neulomalla saa saumattomia takkeja...). Tummat perusnapit löytyivät omista kätköistä.


Lanka on samaa täysvillaista Saanaa josta neuloin mummonkin liivin. Tuo farkunsininen on nyt käytetty ihan loppuun, siksi ainaoikein -reunuksistakin tuli punaiset! No sopivatpahan molemmat seitsenkymppiset nyt hyvin yhteen :) Saana toimi oikein mainiosti myös koneneulonnassa, puikoillahan se on mukavaa kuten ennenkin. Punasta miulta taitaa vielä löytyä jokunen kerä (kyllä kyllä, sitä tuli hamstrattua aikanaan PALJON), siitähän vois vaikka hurauttaa itelle jotain...


Vaaria juhlittiin siis viikonloppuna, ja synttärisankari tuntui tykkäävän lahjastaan. Vähän se olisi ehkä voinut pienempi olla. Mutta hyvä näin, mahtuupahan päälle vielä jouluherkuttelunkin jälkeen.

Vanhenemiselle vieraat mummo ja vaari hurauttavat huomenissa parin viikon reissulle Uuteen Seelantiin. Ei tunnu ikä painavan! Siellä he juhlivat myös kultahääpäiväänsä. Mahtavan suuret onnittelut, olette tärkeitä!

13 kommenttia:

 1. Komee liivi! Noi punaset reunukset on kivat, sopii tosiaan mummo ja vaari vaatetukseltaankin yhteen. ;)
  On ne aikamoisia, meidän mummaa ei tahdo saada edes yhdeksi yöksi Vaasasta Jyväskylään joulua viettämään ja sun isovanhemmat ne vaan lähtee pariksi viikoksi Uuteen Seelantiin asti. Vau.

  VastaaPoista
 2. Onpas kyllä hieno liivi :)
  Neulekoneneulonnassa on tosiaan tuo kappaleiden yhteenompelu vaihe.Olenkin yrittänyt kovasti miettiä ja kokeilla,että miten sillä vois neuloa saumatonta.Testailut vielä keksken.. ;)

  VastaaPoista
 3. Hieno liivi! Ja vielä alkutiedoilla! Neulekoneella tehdessä saa kyllä sellaiset rautaisannokset saumojen ompelua, että vähän vähempikin riittäisi... ;)

  VastaaPoista
 4. Hieno liivi. Neulekone on kyllä hyvä apu tuollaisen ison kappaleen tekemisessä.

  VastaaPoista
 5. Vaari sai näpsäkän liivin =o)

  VastaaPoista
 6. Kaunis liivi ja varmasti mieleinen lahja!

  VastaaPoista
 7. Ihanasti mätsäsit mummon ja vaarin. Ei jää kellekään sit epäselväksi, että ovat pari. :) <3

  VastaaPoista
 8. Hienon liivin teit vaarille, ja hieno oli mummonkin liivi!

  VastaaPoista
 9. Ahaa, sähän alat olla jo aika tekijä neulekoneilussa. :D Onpa sulla tosiaan rohkeat isovanhemmat!

  VastaaPoista
 10. se mitään huijausta ole jos neulekoneella pistelit menemään... ihan mahtavaa mielestäni miten otit uuden tekniikan heti haltuun! Osaiskohan sitä itekin sitten kun pääsee vähän noilla koneilla testaamaan? Kuinka vaikeeta se mielestäsi oikeasti on? (Onko ihan absurdi ajatus neuloa koneella jostain ohuesta pellavalangasta tunika??) meinaan jos tuollaisen pätevän liivin sait aikaiseksi jo heti koneneulonnan alkumetreillä niin mitäköhän sieltä suunnaltasi seuraavaksi tuleekaan tänne näytille:-) jään mielenkiinnolla odottamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulekoneilu on helppoa kuin heinänteko (siis ainakin sileä neulos) sillon kun kone sattuu toimimaan ja lanka on oikeanlaista :) Pellava on aika joustamatonta, joten sillä ei ehkä kannata alottaa, mutta pienen treenin jälkeen varmasti neulaiset sen pellavatunikankin käden käänteessä!

   Poista
 11. Hieno liivi. Mä yrin opetella käyttään neulekonetta mut hieman huonolla menestyksellä...Siis sellaista kotikäyttöön tehtyä =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)