maanantai 5. syyskuuta 2011

Sadonkorjuu aloitettu


Huurteinen myssy

Malli: Sweet baby cap Villakeräsen mukaan
Lanka: Rowan Felted Tweed (50% merinoa, 25% alpakkaa, 25% viskoosia)
Menekki: 33 g, päänympärys 51 cm
Puikot: Knit Pro 3,75 mm

Tämä on hätäneule. Viime viikolla sukatutti hirvittävästi, mutta sukkasadon alkuun oli vielä pari päivää. En halunnut ottaa varaslähtöä joten neulaisin Liljalle syysmyssyn, ja tarpeeseenhan se kyllä tuli.

Tämä yksittäinen lankakerän sain käsiini pari viikkoa sitten, kun meillä Kuopion neulojilla oli perinteinen lankakirppis. Oon pitkään halunnut kokeilla Felted Tweediä, mutten ole raaskinut sitä itse ostaa. Nyt vaihdoin tämän kerän -en enää muista mihin- ja pääsin testaamaan. Neuletuntumassa ei ole hurraamista mutta ah miten kaunis neulepinta <3 Tätä kun joskus saisi takillisen...

Riittoisaa Felted Tweed on myös, isoon myssyyn riitti reilut 30 g. Viime kevään myssy oli jo valmistuessaan vähän pieni, joten nyt vahingosta viisastuneena neuloin niin reilun mallin että tuonne päälaelle mahtuis aikamoinen nutturakin pipon alle :D Tässä kohdassa sitä taas miettii, miksi osa aikuistenkin pipomalleista tehdään päänympärykselle 52? Sehän on leikki-ikäisen koko! Vai ollaanko myö vaan isopäistä porukkaa?

Ja vihdoin torstaina, syyskuun ensimmäisenä päivänä suunnilleen klo 7.05 aloitin tämän vuoden sukkasadon ekat sukkani!


Kylmät raidat

Malli: perussukka kärjestä
Lanka: Regian kuusisäikeinen sukkalanka Kaffe Fassettin väreissä (75% villaa 25% polyamidia)
Menekki: 72 g kokoon 37
Puikot: Knit Pro-sukkikset 3 mm

Myös nämä raitalangat ovat peräisin samasta lankavaihtaritapahtumasta, itse asiassa ne ovat Hurja-Hannan lenkkipuseron jämät. Mukavaa neulottavaa, mutta miksi ihmeessä tuo ruskea raita on pitänyt tunkea tuonne kylmien sävyjen sekaan? Kaffen ja miun tyylitajut eivät ihan kohtaa :D

Siis kärjestä aloitettu perussukka. Lappualoitus, ranskalainen kantapää ja tuplapäättely. Nämä menevät Kuopion joulusukkakeräykseen, jossa tänä vuonna kerätään sukkia, pipoja ja lapasia ViaDia:n kautta ruokajakelun joulujuhlassa jaettavaksi Kuopiossa, joulumuistamisten mukana Pohjois-Savon vähävaraisille ja operaatio Joulun lapsen kautta Euroopan köyhimpien seutujen lapsille.

P.S. Neulekuvaus on ihan parasta kun on joku mallina sen neuleen sisässä! Tsekatkaas Tiinan upeat sukat jotka kuvasin elokuussa.

15 kommenttia:

  1. Ihana myssy. Itekin oon haaveillu tuosta langasta puseroa. Harmi kun maksaavat meille opiskelijoille niin huonosti, ettei ole varaa hommata kaikkia mahollisia lankoja, joita mieli tekkee... Se on sitten niin väärin;)

    VastaaPoista
  2. Suloinen myssy ja tosiaan, tuo felted tweed pitäisi joskus kokeilla itsekin! Ja noissa sukissa on kivat värit!

    VastaaPoista
  3. Tutulta näyttää myssy, meillä oli (tai on; eiköhän se pääse uusiokäyttöön) samanvärinen :) Samaa pipokokoasiaa olen muuten ihmetellyt myös, eli ette tosiaan ole isopäistä porukkaa. Ehkä ne tykkäävät, että neulepipon pitää olla hieman kittana ja venyä pään mukaan?

    VastaaPoista
  4. Sitä ruskeeta raitaa kuule minäkin ihmettelin, mutta en missään nimessä ruvennut sitä pätkimään poiskaan. Tiedän, että NOROissa jotkut ottavat öklösävyjä veke. Ihana hattu tytsyllä =o)

    VastaaPoista
  5. Ihana myssy tuli, sopii niin nätisti saajalleen. :)
    Aika vauhtia oot jo alottanu sukkasadon, että jos tuota tahtia jatkat, niin ehdit neuloa kyllä MONET sukat.

    Ja joo, pitää ottaa toistekin noita neulekuvaussessioita. Kiitos vielä! :)

    VastaaPoista
  6. Joo ette tosiaan ole ainoita isopäisiä, meidän perheen pienin pää on kohta 5-vuotiaan noin 55-senttinen ;-). Musta kaikki alle 57-senttiset on lasten kokoja :-D. Kivannäköinen tuo myssy, harmi kun ei ole ketään, kelle tuommoisen neulois...

    VastaaPoista
  7. Kyllä te olette isopäisiä. ;) Minun päänympärykseni on 54 cm, mieheni 55 cm, ekaluokkalaisen 51 cm ja 3-vuotiaan 48 cm. :) Tein Novitan tupsupipokilpailuun pipon, jonka päänympärys oli 50 cm (tarkoitin sen lapsen pipoksi), ja se mahtui kaikille meidän perheen jäsenille, kuopukselle oli jopa liian iso, kaikista sopivin taisi olla isännälle. :D

    VastaaPoista
  8. Ihana myssy! Ja tuo neulepinta on kyllä parasta tuossa langassa.

    VastaaPoista
  9. Ihana myssy ja nuo sukat ovat herkulliset.

    VastaaPoista
  10. Tykkään niin tuosta myssystä! Kiva malli ja kerrassaan suloinen väri.

    VastaaPoista
  11. Ihana myssy ja sukat on upean väriset.

    VastaaPoista
  12. Blogissani on Sinulle jotain :)

    VastaaPoista
  13. Ihana myssy. Tämän taidan laittaa itsekin listalle ensimmäisten joukkoon.

    VastaaPoista
  14. Ihania neuleita!

    Jaa-a kuule, enpä tiedä, missä sukkakirjaa pääsisi selailemaan. Jos sinulle tulee Novita-lehti, niin Neulomon kautta sitä voi tilata. Ei ole kallis kirjanen. Tai jos tunnet jonkun neulomolaisen, niin hällä saattaa kirja olla. Minä otan kirjan mukaan Päivölään lokakuussa, jos sinne olet tulossa.

    VastaaPoista
  15. Onpas tosiaan kaunis pinta myssyssä! Kyllä perusmalli toimii aina.. Pitänee puikottaa omallekin pesueelle lähitulevaisuudessa. Värikästä syksyä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)