tiistai 23. huhtikuuta 2013

Fuksiaruusu

Maaliskuussa ystäväni tilasi joululahjaksi saamallaan Villaviidakon neulelahjakortilla fuksiat polvisukat. Täältä pesee ja linkoaa!


Feminine Stockings

Malli: Täyspitkä naisensukka Mary Oljen kirjasta Suomalaisia sukkia ja muita neuletöitä
Lanka: Schoppel-Wolle Zauberbell Stärke 6 (75 % villa 25 % nylon) värissä indisch Rosa
Menekki: 135 g koon 38 sukkiin
Puikot: 3 mm Knit Pro


Toiveena oli "ei kovin paksut mut ei ihan ohuetkaan" sukat, ja stashista kaiveltu paksu taikapallo mätsää mielestäni tähän määritelmään kuin nyrkki silmään. Vähän on muitakin värejä kuin fuksiaa eksynyt mukaan mutta haitanneeko tuo. Neuletuntumakin oli kiitettävä, lanka on pehmoista kuin mikä!

Mary Oljen varsin naisellinen sukkamalli on edelleen ajankohtainen, pikkupalmikot asettuvat sukkaan kauniisti ja "takasauman" palmikko kaventaa pohjetta sekä piilottaa varren lisäykset helmaansa. Tästä tuli uusi polvisukkasuosikkini! Tosin pitihan sitä taas vähän säveltää omia: aloitin tapani mukaan kärjestä maksimoidakseni varsien pituuden, ja tikutin tietysti kaksi sukkaa samaan aikaan yhdellä pyöröllä. Myös kansakoulukantapää muuttui lennossa tiimalasiksi.


Varsin tyytyväinen olen lopputulokseen, palmikot erottuvat kirjavastakin pinnasta aika kivasti. Vähän vaan harmittaa ilmeinen värivirhe toisessa sukassa: siinä langan väri vaihtuu äkisti toiseksi kun muuten värit vaihtuvat pikkuhiljaa (näkyy seuraavassa kuvassa etualalla). No, ei tuotakaan kyllä ois kukaan huomannu jos en ois maininnut, joten ehkä mie voin elää asian kanssa :D

Toivottavasti sukanvarret eivät ole tilaajalleen liian väljät, saatoin hieman innostua noiden pohjelisäysten kanssa... Alahan tulla sieltä hakemaan tilauksesi, kuitenkin siellä tätä luet! ;)


Neuleretriitti on muuten kaiken muun hyvän lisäksi erinomainen paikka neulekuvaukselle: paikalla on hyviä kameroita, kaunis miljöö ja monen kokoisia asialle myötämielisiä malleja! Kuvat näpsin tietysti itse, vynnen suosiollisella avustuksella. Kiitos!

Nämä sukat ovat toinen parini suuren sukkahaasteen maaliskuun sukiksi, eli perinnesukat on kyseessä kaikesta nykyaikaistamisesta huolimatta. Ensimmäinen pari, kaunisraitaiset miehensukat eivät onnistuneet aivan odotusten mukaisesti, ja ne lämmittävätkin jo kanssaräveltäjän jalkoja kaukana pohjoisessa. Näet ne ravelryssa täällä.

32 kommenttia:

 1. Täydellinen suoritus! Malli on kaunis ja väri aivan uskomaton.

  VastaaPoista
 2. Upeat sukat! Tykkään erityisesti takasauman palmikosta. Ja aikas kiva tuo neulelahjakortti-idea :)

  VastaaPoista
 3. Yhdyn edellisten mielipiteisiin. Mahtava lanka, malli ja taidonnäyte! Lahjakortti-idea on aivan mahtava!

  VastaaPoista
 4. Tuo lahjakortti-idea on kyllä mainio. Pitänee ottaa joskus käyttöön. Ja noi sukat - oikeat herkut!

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat! Ihailin heti paitsi makeaa väriä myös tuota mallia, joka on harvinaisen kaunis. Mutta ei ihme, jos on peräisin Mary Oljen sukkakirjasta (joka on minullakin hyllyssä) - olen ihan Mary Olki -fani! :)

  VastaaPoista
 6. Todella herkulliset sukat. Noissa zauberballeissa menee värit välillä aika hassusti. Mulla yhdessä kerässä värit ei meinanneet vaihtua millään.

  VastaaPoista
 7. Ihanat ja todella herkut.
  Mukavaa päivää Sinulle.

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat! Ja nuo kuvat on ihan omaa luokkaansa! :)

  VastaaPoista
 9. Oi miten kauniit! Fanitan väriä ja pikkupalmikkoja, tykkään siitä miten ne ovat paneelina edessä ja saumana takana.

  VastaaPoista
 10. On ne nätit sukkaset, vaikkei miun väriset ollenkaan :)

  Oli ilo olla avuksi kuvauksissa! Siun kuvatessa on helppoa olla hyvä malli, osaat ohjeistaa kameran takaa niin hyvin.

  VastaaPoista
 11. Todella herkulliset sukat! Kuvistaa huokaa tänne asti taito ja tekemisen halu. :)

  VastaaPoista
 12. Kauniit sukat! Samantyyppinen malli taitaa löytyä Sukkasillaan-kirjasta, muistui mieleen yhdet omat sukkani joissa myös on edessä samaan tapaan palmikoita ja takana kulkee myös yksi siellä saumakohdassa kivasti ja muistaakseni se oli tuosta kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miunkin hyllystä löytyy Sukkasillaan ja piti oikein tarkistaa asia. Näyttää siltä että uudempi kirja on jotain edeltäjältään lainannut...

   Poista
 13. Upeet sukat. :) Mary Olki rules! ;)

  VastaaPoista
 14. Ihanat ihanat! Ja tuo väri on aivan upea :)

  VastaaPoista
 15. Ihanaisen väriset kerta kaikkiaan! Ja hyvin ne palmikot näkyy, vaikka langassa väri vaihtuukin! Ja kiitos hauskasta kommentistasi blogissani, kiva kuulla, että onnistuin edes vähän!!! :D

  VastaaPoista
 16. Ui juma, vähänkö noi on hienot! Aivan upeat, kiitos :) Ootan innolla et pääsen noihin käsiksi!

  VastaaPoista
 17. Oi kuinka kauniit, sopisivat hyvin minunkin värikarttaan, eikä haittaa yhtään epätasainen raidotus!

  VastaaPoista
 18. Kauniit sukat =) Ihanan herkullinen tuo väri.

  VastaaPoista
 19. Hienot on, ja virkistävä väri. :)

  VastaaPoista
 20. I-ha-nat sukat! Kyseinen lanka on nykyään yks mun ehdottomista lemppareista, tekisi mieli neuloa jokaisesta väristä jotakin :)

  VastaaPoista
 21. onpa ihanat! tosi suloinen tuo palmikko takana =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)