sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Viitakon tähtöset

Tämä viikonloppu hurahti kuin siivillä Kierot Puikot 2013 -neuleretriitissä! Täytyy kyllä myöntää että ehdin kahdessa vuorokaudessa neuloa ehkä yhteensä kymmenen kerrosta, mutta hauskaa oli senkin edestä :)


Viitakon tähtösenä oli hyvä olla, puitteet olivat mainiot, ruoka erinomaista ja meistä pidettiin hyvää huolta.


Paikalla oli neulojia ympäri Suomen, eteläisin Helsingistä ja pohjoisin Hailuodosta. Melkein parasta olikin tutustua uusiin ihmisiin, yhdistää naamat ravelrynikkeihin ja blogipersooniin: "Hei mie tunnen siut mut ei olla ikinä nähty!"

Miun rooli erosi hieman viimevuotisesta, tänä vuonna en itse osallistunut työpajoihin oppilaana vaan toimin projektipussipajan ohjaajana. Tässä mallioppilaani poseeraavat valmiiden tuotostensa kanssa:Ihania kuoseja, haluan nuo kaikki pussit itelleni! Pajoja oli toinenkin samanlainen, mutta sen oppilaat suoriutuivat töistään niin rivakasti etten ehtinyt ainuttakaan kuvaa napata :D

Retriitti ei ole retriitti ilman shoppailua! Perinteisten kirppis- ja lahjoituspöytien lisäksi paikalla oli lauantaina kaksi lankakauppiasta, Kuje ja Kraft, sekä muita pienempiä myyjiä koko viikonlopun. Tämän lankapöydän ääressä viihtyisi useammankin hetken...Mie rahtasin kirppispöytään valtavan säkin lankaa, ja pääsin kuin pääsinkin tänään kotiutumaan hivenen pienemmän lankamääränmäärän kanssa. Täytyy kyllä myöntää että tuli siellä pikkuisen ostosteltua ja vaihtokauppaakin tehtyä.

Kehräämäänkin jouduin, naapurimaakunnasta oli paikalle saapunut lauma kehrääjiä rukkeineen ja miut lähes pakotettiin kokeilemaan Majacraft Rosea. Se oli rakkautta ensipolkaisulla kuten pelkäsinkin, ja nyt sitten täytyy omistaa säästöpossu luksusrukin hankintaa varten :D Tällaisen pienen 36-grammaisen BFL-vyyhdin sain aikaiseksi, kuvassa vielä pesemätön. Aika söpö vai mitä? Kehitystä havaittavissa!


Viikonloppuun sisältyi myös

- Rantasauna ja paljussa puljausta
- Herkkuja notkuva nyyttäripöytä
- Tiramisujen kaksintaistelu
- Hyvin vaativa ja vaikea tietokilpailu
- Karaokea ja siitä seurannutta äänen käheyttä
- Runsaasti neulekuvausta
- Naurua vatsat kipeinä ja päät punaisina

Loppuun vielä perinteinen neulovat kädet -kollaasi:


Ensi vuonna kyllä täytyy vähän vähentää liehumista paikasta toiseen, pikkanen retriittiressi oli päällä koko ensimmäisen vuorokauden kun juoksin paikasta toiseen asioita hoitamassa ja varmistamassa hommien toimivan niinkuin oli suunniteltu. Nyt on kyllä aika väsynyt olo, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Päällimmäiseksi jäi kuitenkin onnistumisen fiilis ja mahtava olo, nyt jaksaa painaa koulussa loppukevään, kiitos kaikille ihanille vanhoille ja uusille neuleystäville! Tervetuloa ensi vuonnakin ;)

P.S. Kurkistakaa myös Neulistin retriittibloggaus, jos uskallatte! Sisältää kuvamateriaalia tiramisujen taistosta. Myös Tiina ja Altocumulus ovat bloganneet aiheesta.

25 kommenttia:

 1. Kuulostaa mukavalta :) Ens vuonna mäkin haluun mukaan!

  VastaaPoista
 2. "Mallioppilaat".. TIRSK! Olipa hyvä, että oltiin hitaita, kun muuten olisi jäänyt kuvaamatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä minäkin naureskelin, hienoista piikittelyä havaittavissa. :D

   Poista
  2. Eihän me nyt hitaita suinkaan oltu vaan tehtiin huolella, joitakin saumoja useampaan kertaan. :)

   Poista
 3. Oi jospa retriitti voi jatkua ainiaan. :D Oli ihan huippua. Kiitos vielä! Ja huippuja kuviakin sulla, mulla ei ole mitään näin asiallista kamerassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi se yltiöromanttinen tiramisunahmaisukuva?

   Poista
 4. Kiitos, kiitos! Ihan mahtava viikonloppu. Oli ihanaa olla mukana!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, hauskaa oli! Melkonen pakotettava olitkin :D
  ammax

  VastaaPoista
 6. Tunnelma välittyy aika hyvin tuosta postauksesta:) Kivaa oli!

  VastaaPoista
 7. Hauskalle viikonlopulle näyttää :) Järjestäjällä varmaan aina pieni kiire persuuksissa, mutta varmasti hieno tunne, kun tuli tehtyä ja ihmset viihtyi :)

  VastaaPoista
 8. Oi, kumpa oisin saanut olla mukana... Näyttää niin hauskalta! =)

  VastaaPoista
 9. Kylläpä meillä olikin kivaa! :D Joko olis ens vuosi? Kiitos ylimmälle diktaattorille ja toivottavasti sinä ehdit myös nauttia retriitistä! ;)

  VastaaPoista
 10. Minä en ollut wirallisessa järjestelytoimikunnassa, mutta silti en ehtinyt neuloa juuri mitään... en tosin ehtinyt oikein nukkua enkä edes syönyt jatkuvasti, joten mitähän sitä tuli tehtyä... Jotain erityisen mukavaa ilmeisesti, kun vieläkin hymyilyttää - eikä väsytä yhtään! Kiitos erinomaisista järjestelyistä, loistava oli paikka ja seura ihan parasta!

  VastaaPoista
 11. Ei ne neuleet paljoa edistyneet täälläkään, sentään saldona on yhdet valmistuneet sukat (tai siis sukankärjet, ei nyt liikoja sentään) ja kaksi aloitettua neuletta. Viime yönä nukuttu univelat pois, nyt jaksaa taas odottaa koska otetaan uudestaan!

  VastaaPoista
 12. Kiitos vielä kerran ylidiktaattorille! Olit huikea pääpomo ja vielä parempi karaokessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikemminkin yli-innokas karaokessa :D Kerrankin sai laulaa niin paljon kun halus!

   Poista
 13. Oi että, näyttää olleen hauska viikonloppu! Tiedä vaikka minäkin joskus uskaltautuisin Päivölää kauemmas retriittin:)

  VastaaPoista
 14. Näyttää ja kuulostaa kivalle! Ens vuonna miekin aion päästä mukaan!

  VastaaPoista
 15. Ihanan kuuloinen viikonloppu! Oisinpa ollut mukana!

  VastaaPoista
 16. Juu, niin näytti osuvan retriitit samaan viikonloppuun! Teillä tuntui ainakin olevan tosi hauskaa! Jospa joskus vaikka pääsisin mukaan minäkin. =)

  VastaaPoista
 17. Miten ihmeessä tämmönen tavallinen kotineuloja pääsisi näin hauskalta kuulostavaan osalliseksi? Ei ole plokia, eikä muutakaan virallista kanavaa, kunhan näitä teijän juttuja seurailen satunnaisesti. Terv. Nina

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)