lauantai 6. huhtikuuta 2013

Nelonen


Vuosi sitten pohdiskelin Villaviidakkoa, sen alkutaipaletta ja merkitystä elämässäni. Tämä on ollut alusta asti miulle enemmän kuin pelkkä blogi, se on toinen kotini ja sen ansiosta olen löytänyt elämälleni suunnan :)

Säästänpä teidät tällä kertaa sen suuremmilta nyyhkytarinoilta ja menen suoraan asiaan:

Julistan avatuksi Villaviidakon perinteisen SYNTYMÄPÄIVÄARVONNAN !

Mikä on suurin neulehaaveesi? Oletko aina halunnut neuloa täydellisen villapaidan? Onko suunnitelmissasi sukittaa koko suku? Tahtoisitko jonakin päivänä neuloa valtaisan palapeiton?

Vastaa ensimmäiseen kysymykseen kommenttiboksissa ja osallistut arvontaan. Palkintona on miun tekemä yllärisukkalankakerä (~ 120 g), projektipussukka sekä jotain namia.

Aikaa vastata on viikko, eli lauantai-iltana 13.4. klo 20 arvon voittajan :)

96 kommenttia:

 1. Onnea blogisynttäreiden johdosta! (:

  Suurin neulehaaveeni on joku valtava kirjoneuletyö, kuten paita tai jopa mekko. Näin vuosia sitten käsityölehdessä kauniin, useammalla värillä tehdyn kirjoneulemekon, joka kummittelee mielessä edelleen tasaisin väliajoin. Vielä en ole uskaltanut edes harkita moisen työn puikoille ottamista, kahden värin kirjoneulelapasetkin kun tuntuvat välillä liian hajottavilta.

  VastaaPoista
 2. Varmaan se on haaveistani suurin tällä hetkellä, että oppisin neulomaan kirjoneuletta ilman että lopputulos on ryppyinen, lankoja ympäriinsä vilkkuva ja ei-yhtään-venyvä.
  Ehkä joskus opin.

  VastaaPoista
 3. Mulla ois haaveena tehdä vauvalle semmoinen ihanan pehmoinen, palmikkoinen neule. Siis semmoinne pussi, jossa jalat jää pussiin ja se aukeaa napeilla ja siinä on huppu. Ohjekin on katottu valmiiksi, vielä kun saisi aikaiseksi aloittaa.

  VastaaPoista
 4. Onnea neljävuotisesta taipaleesta! :) Mulla noita neulehaaveita riittää, muutamia mainitakseni haaveena olisi sen täydellisesti istuvan neuletakin neulominen itselleni sekä tasaisen kirjoneuleen neulominen! :D

  VastaaPoista
 5. Olen jo pitkään haaveillut jonkun ison neuletakin tekemisestä. Sellainen jättimäinen takki olisi ihana koulussa, kun joissain luokissa on järkyttävän kylmä. Olisi sitten mihin kietoutua... Saa nähdä, että koska uskaltaudun moista neulomaan!

  VastaaPoista
 6. Hyvää nelivuotissynttäriä!
  Suurimpana neulehaaveenani on tällä hetkellä tunika/mekko, joka sai alkunsa kun lostin ankakaupan loppuunmyynnistä silkki- ja alpakkalankoja ajatuksissani jokin pieni neule. Kotimatkalla tulikin yhtäkkiä mieleen että tunikahan näistä tuleekin ja palasin takaisin kauppaan ja ostin lisää lankoja. Loput langat aioin kehrätä itse. Tunikan tunnelma on mulla mielessä ja uutamia piirroksia olen tehnyt ja leikitellyt ajatuksilla päässäni, mutta puikkoihin (tai edes rukkiin) en ole vielä koskenutkaan tähän projektiin liittyen.

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea tulevillekin vuosille!
  Suurin haaveeni on joskus saada aikaan villapaita! ajatus siitä tuntuu vain niin mahdottoman vaikealta. pyöreän huivin neulominen kutkuttaa myös kovasti mutta pieneen päähäni ei vain oikeen mahdu miten se on mahdollista neuloa ;) Täytyypi googletella ja toteuttaa kummatkin!

  VastaaPoista
 8. Onnea blogisynttärin johdosta! :)

  Suurin neulehaaveeni taitaa olla sellainen, että osaisin suunnitella unelmakevyen mekon, josta tulisi joskus hääpukuni. <3 Unelmoin syyshäistä, joten mekko voisi olla alpakkaa. :)

  VastaaPoista
 9. Onnea blogisynttäreiden johdosta! :)

  Hmm, neulehaave. No yks ois saada tuo jämälankapäiväpeitto valmiiksi. Kolmasosa on tehty ja tympii ja tekee mieli neuloa kaikkea muuta. :D

  VastaaPoista
 10. Jee, neljä vuotta! Miunki blogi on neljä, kohta, mutta en taida kyetä arvontaa järjestämään. Suurin neulehaave on varmastikin itse suunniteltu villatakki, jota kyllä tässä jo aloittelen..että olisi retriitissäkin neulottavaa ;)

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta!

  Neulehaave hmm... Tällä hetkellä haluaisin tehdä pitsisen juhlamekon, jonka näin yhdessä lehdessä. Ohjetta ei vain samaisessa lehdessä ollut, joten tekemistä riittää.

  VastaaPoista
 12. Onnea minunkin puolestani, pitkään olet jo jaksanut bloggailla! :)

  Lähes koko suku on jo tullut sukitettua, mutta takaraivossa on jo kauan kutkutellut aikomus neuloa joku neule-setti tyttövauvalle. Jostain syystä sukat tuntuvat vain yksinkertaisemmilta, jolloin neuletakin tms kimppuun käyminen tuntuu liian hankalalta, tai on ainakin poissa omalta mukavuusalueelta... :D Ehkä ensi talveksi neidille sitten... ;)

  VastaaPoista
 13. Suurin neulehaaveeni taitaa liittyä omaan villatakkiin.. Olen ylipäänsä neulonut itselleni paidan tasan kerran, yhdeksännellä luokalla, enkä sen jälkeen ole tehnyt mitään suurempaa (koska epäilen etten käyttäisi neuletta kuitenkaan). Mutta kovasti olen viime aikoina haaveillut ihanasta palmikkoneuletakista.. kun vain löytäisi Sen Oikean mallin (itse suunnitteleminen tuntuu liian.. työläältä). Joo, se se on.
  Onnea arvontaan (minulle :D)

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea! Mä sanoisin että sellainen super onnistunut villatakki (sellainen mitä käyttää vielä kymmenen vuoden päästäkin) ois suurin haave. Ja kyllä sellainen kiva iso mukava torkkupeittokin houkuttaa ja sit ois ihana osata neuloa kynsikkäät. Nyt lopetan kun tulee niin monia haaveita heti mieleen =) Nää ois suurimmat!

  VastaaPoista
 15. Onnea nelivuotiaalle blogille! Mulla ei ole haaveissa mikään tietty työ, vaan minä haluaisin päästä sellaiseen tilanteeseen, että mulla olisi keskeneräisenä korkeintaan kolme työtä. Haluaisin myös pienentää lankavarastoani, mutta se ei taida onnistua, sillä aina jostain putkahtelee uusia lankoja mun varastoon.

  VastaaPoista
 16. Onnea! Toivottavasti itse jaksaisin pitää blogia yllä edes puolet tuosta ajasta!

  Mikähän olisi se suurin haave...
  Tehdä mahdollisimman paljon töitä, jossa ylitän itsenni ja opin uutta!
  "Pelkkien" sukkienkin kanssa voi oppia vaikka mitä! Jos ei neuleesta, niin itsestäni.

  VastaaPoista
 17. Jaa-a.
  Ehkä haaveeni olisi se, että jaksaisin motivoitua tekemään sukat esimerkiksi top-to toe- periaatteella. Kaikki uudella tavalla vanhan tekeminen vähän laiskottaa. Haluaisi vain tuttua ja turvallista..

  Onnea Blogillesi!

  VastaaPoista
 18. Onnittelut uhmaiän ylittäneelle! :)

  Jaahas.. Kirjoneule on tullut nyt opeteltua, joka oli pitkäaikainen haaveeni. Sen lajin hulluus onkin iskeny oikein kunnolla!

  Olisiko se sitten virkkaamaan oppiminen. Siis oikein sillätavalla ohjeesta ja vaikka jotain pitsistä. Tai voisi se olla vaikka saumojen ompelun oppimista. Siis sillätavalla siististi, ettei niistä tuu liian tönköt. Tai domino-tekniikkakin se voisi olla. Haaveita on paljon!

  VastaaPoista
 19. Oho, neljä vuotta on jo pitkä blogitaival! Onnea!
  Mulla on niin kauheesti noita neulehaaveita, että on vaikea valita sitä suurinta haavetta. Ehkä se on jokin hyvin nyppyisä, monimutkainen pitsihuivi jostain ompelulangan vahvuisesta bradpittinperskarvalangasta. Tuntuu tällä hetkellä, etten kykene sellaiseen koskaan. Nähtäväksi jää.

  VastaaPoista
 20. Paljon onnea!
  Olen haaveillut pitkään kirjoneulepuserosta, jotain pieniä kirjoneuletöitä olen tehnyt, mutta usein tulee epätasaista/löysää/kireätä yms sekundaa. Eli ei ihan ole vielä sen aika.

  VastaaPoista
 21. Onnittelut neljästä huimasta vuodesta!

  Mun pitkäaikainen haaveeni on neuloa tai virkata itselleni villatakki nappilistalla. Olen tavattoman huono pitkissä projekteissa, koska haluaisin tehdä koko ajan jotain uutta ja maailma on pullollaan uusia ideoita, jotka ovat toinen toistaan kiinnostavampia. Nyt minulla on langat odottamassa. Ensin on saatava nykyisiä keskeneräisiä alta pois ja erityisesti yksi vuosikausia muhinut bolero. Sitten minä tartun haasteeseen ja teen sen, mistä olen haaveillut. Toivon siitä tulevan täydellistä.

  Ja nyt näin lyhytaikaishaaveena. Näin paikallisen lankaliikkeen ikkunassa raakasilkkilankaa ja tahdon tehdä siitä ehdottomasti toisen paidan! :D

  VastaaPoista
 22. Lämpimät onnittelut neljästä vuodesta!

  Mun suurin haave on ehdottomasti se perinteinen: ihan oikea villatakki. Tähän asti suurin tekele on iso huivi ja sekin on itseasiassa vielä muutaman rivin kesken. :D

  VastaaPoista
 23. Onnittelut!

  Mun haaveena on neuloa palmikkoneuleinen päiväpeitto parisänkyyn. Luonnonvalkoisena ja isoilla palmikoilla. Malliin törmäsin jo Pinterestissä. Taitaa kuitenkin säilyä haaveena...

  VastaaPoista
 24. Onnea nelivuotiaalle blogille!

  Neulehaaveeni... Minulla taitaa olla useampi haave. Ensimmäiseksi ajattelin fingering-vahvuisesta langasta neulottua kirjoneuletakkia, joka olisi kokonaan kirjoneuletta. Toisena ajatuksena tuli mieleen pitsihuivi, joka olisi todella ohueasta langasta ja iso! En tiedä jaksaisinko koskaan sellaista neuloa. :)

  VastaaPoista
 25. Neulehaaveistani pitkäaikaisin ja varmasti hankalin toteuttaa on neuloa Naantalin nuket. Ohje minulla jo on, puikot on ja lanka tiedossa vaan ei hankittuna. Sitten tarvittaisiin rutosti aikaa, hyvä valaistus ja pitkää pinnaa.

  VastaaPoista
 26. Onnea!

  Mun suurin neulehaave tällä hetkellä on saada neulottua itsekehrätystä langasta neuletakki itelle.

  VastaaPoista
 27. Onnea blogille!

  Minä tahtoisin neuloa itselleni papin stolan <3

  VastaaPoista
 28. Onnea blogillesi. :)
  Minä haluaisin oppia virkkaamaan. Ja sitten kun osaisin virkata, virkkaisin ihanan värikkään palapeiton sohvalle. Voisin ehkä kuvitella myös neulovani sen. Pitkään haaveena oli palmikoiden opettelu. Nyt osaan sen ja ihmettelenkin, että mikä siinä muka oli niin vaikeaa. Virkkaamista olen tosiaan koittanut opetella useaan otteeseen, ilman mainittavaa tulosta.

  VastaaPoista
 29. Onnea nelivuotiaalle! Ensimmäisenä haaveista tuli mieleen lapista ostetuista langoista neulottu villatakki. Ei ole lankojakaan vielä ja muutenkin tuo odottelee hoikempia päiviä tuo idea :) Tahtoisin myös oppia virkkaamaan englanninkielisistä ohjeista, nyt se vielä vähän kangertelee.

  VastaaPoista
 30. Onnittelut blogillesi. Mä oon todella huono tekemään ohjeesta, joten ehkä se on se mitä haluasin oppia tekemään, eli lukemaan ohjeita. Tuntuu, etten vaan ymmärrä, että mitä niissä lukee :(

  VastaaPoista
 31. Onnea blogille ja bloggarille :)
  Suurin neulehaave.. Ehkä saada tarpeeksi kärsivällisyyttä ja uskallusta, että saisin joskus jonkun todella kauniin neuleen tehtyä itselle. Englanninkielisiä ohjeita on niin paljon kivoja, mutta en jaksa alkaa kääntämään niitä, jotta ymmärtäisin.

  VastaaPoista
 32. Paljon onnea! Siinä niitä ihania paloja taas on!

  Olen oikeistaan toteuttamassa neuleunelmaani, eli tajuttoman isoa neulottua palapeittoa (arvioitu valmistusmisaika 4 vuotta?). Ajattelin tehdä siihen vielä sellaisen tagin nurjalle puolelle missä lukee nimeni sekä valmistumisaika.

  VastaaPoista
 33. Täydellinen villapaita on neulomatta... Ihana lanka ja omiin mittoihin tehty, joka vielä näyttäisi hyvältä päällä vatsamakkaroista huolimatta.

  Onnea blogille!

  VastaaPoista
 34. Hurjasti onnea nelivuotiaalle!
  Hmmm, neulehaaveita on varmaan useampiakin, mutta kyllä kirjoneuleiden opettelu kutkuttaa mieltä varsin kovasti. :)

  VastaaPoista
 35. 30 vuotta on unelmissa elänyt näky minusta ylläni ihan itte neulomani takki. Sellainen jokapaikan takki, lämmin ja ihana. Mutta vielä on muiden tarpeet meenneet edelle ja aina tulee joku muu projekti, joka on ehdottomasti mielestäni tärkeämpi. Silloin ennen vanhaan, siis kahenkympin kahta puolta neuloin kyllä vain ja ainoastaan omaan vaatekaappiini, mut silloin ei ollutkaan muita kuin "minä itte".

  VastaaPoista
 36. Paljon onnea nelivuotiaalle!
  Minä haaveilen, että jos joskus saisin neulottua mekon, tai tunikan. Jostain ohuesta langasta. Epäilen tosin, että ei minun neulekärsivällisyyteni riitä sellaiseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea!

   Paljon on monenlaista tullut tehtyä, isojakin juttuja.... Mutta itselle olen haaveillut palmikkovillasukista, mieluiten polvipiuisena. Tuon haaveen toteutumiseen tarvitsisi lähinnä hiukan aikaa enemmän tekemiseen kuin mitä nyt on. =)

   Poista
 37. Onnea nelivuotiaalle! Hauska lukea muiden neulehaaveita. ;) Mulla on niin paljon haaveita ja suunnitelmia, että en osaa valita yhtä. Mutta ainakin haluaisin neuloa jääääättimäisen kääriytymishuivin itselle ja täydellisen neuletakin. Mulla ois hirvee hinku saada itselle ihana, ohut ja istuva neuletakki. Nyt näyttää vaan olevan niin paljon pieniä projekteja, että neuletakki saanee odottaa...

  VastaaPoista
 38. Onnea Nelivuotiaalle!

  Haaveilen täydellisestä villapaidasta, ei liian paksu, ei liian lämmin, ei liian tavallinen, pehmeä, mukava siis omanlaiseni.

  VastaaPoista
 39. Onnittelut nelivuotiaalle :)

  Haaveena olisi virkata parisängyn päiväpeite, mutta ensin pitäisi löytää täydellinen malli.

  VastaaPoista
 40. Haaveena on neuloa itselle hääpuku. Sitä ennen täytyisi kuitenkin laihtua ainakin kymmenen kiloa, ettei mene niin paljon lankaa. ;) Hääpäivää ei ole vielä sovittu, että sinänsä ei ole kiirettä. Luulen, että tämä kuitenkin jää haaveeksi. =) Onnea nelivuotias!

  VastaaPoista
 41. Olen ehtinyt toteuttaa jo niin monta neulehaavetta... Ehkä sittenkin haaveilen yhä siitä Täydellisestä villatakista ihan itselleni. Langat seuraavaan yritykseen on jo hankittu ;-).

  VastaaPoista
 42. Onnittelut nelivuotiaalle ja kiitokset siitä että olemme saaneet lukea, ilahtua ja innostua kaikesta tekemästäsi. :)

  Suurin neulehaaveeni olisi sellainen paksuhkosta alpakka/silkki-langasta neulottu, luonnonvalkoisesta ja erilaisista ruskeista tehty peitto mihin saisi kääriytyä sohvannurkkaan. Luulen että pysyykin haaveena, jo tuon langan hinta on sellainen ettei kovin suurta raaski suunnitella. Tai ehkä sittenkin joskus... :)

  Hyvää kevättä ja monia uusia vuosia blogille.

  Marjaana (marjaana(a)tuusulalainen.com)

  VastaaPoista
 43. Mun suurin neulehaave on ehdottomasti huivi. Valtavan kokoinen, seitinohut pitsiunelma... Sellaista luultavasti tehdään pyöröpuikoilla ja jos mä jotain inhoan, niin pyöröpuikkoja. Mutta olen nähnyt sellaisia unelmahuiveja muiden tekeminä, joten kai se mahdollista on.
  Lisäksi yksi "haave" on ollut ylläriraitakerä. Joten nyt vain pidän peukkuja pystyssä, että voitto tulisi mulle. :)

  VastaaPoista
 44. Synttärionnea nelivuotiaalle! :) suurin neulehaaveeni taitaa olla Kari Haugenin Fitted jacket with embroidery. Eli kirjoneulevillatakki!

  VastaaPoista
 45. hmm. Mun suurin neulehaave tällä hetkellä ihan oikeasti on se että mulla olisi joskus aikaa neuloa. Neuloisin ihan mitä vaan siis, jos vaan lapsi antaisi :D

  VastaaPoista
 46. Onnea blogille ja sen pitäjälle! Mun ehkä suurin haaveeni neulomiseen liittyen on, että saisin nuo keskeneräiset joskus valmiiksi. Ja saisin ystävälle lupaamani Sylvin oikeasti tehtyä. Ja nyt kun neuleaika on niin todella olematonta, niin oikeastaan toivoisin, että saisin joskus tehtyä sellaisia aukkoja lankavarastooni, että huomaa että ne oikeasti vähenee. Eli mun haaveet on vähän tällaisella leveällä tasolla :D Ja vaikka neulomisaika onkin mitä on, niin nuo palkinnot kyllä kuulostaa niin kivoilta että pakko siis osallistua tähän arvontaan ;) Projektipussukoita kaipaankin kovasti noille keskeneräisille ja yllärisukkia oon ihastellut blogeissa kovasti... :)

  VastaaPoista
 47. Mun neulehaaveeni, jota olen vuosi vuodelta lykännyt, taitaa olla Sylvi. En usko että se edes olisi mitenkään ylivoimainen työ, mutta jostain syystä olen nostanut sen jalustalle jonne ei kannata kajota. Mitähän tapahtuukaan, jos ensi talvena otan ja neulon Sylvin pois to-do -listalta? Onkohan sen jälkeen kaikki tehty? Tuskinpa vain. Silti olen halunnut odottaa. Ehkä ensi talveen asti...?

  VastaaPoista
 48. Lämpimät onnittelut!!

  Neulehaaveeni on, että saisin enemmän aikaan neulomiselle. Se mahdollistaisi suuremmat projektit sekä keskeneräisyyksien määrän...

  VastaaPoista
 49. Onnea nelivuotiaalle!

  Yksi haave voisi olla Hyrna Herborgar huivi, jota olen vuosia ihaillut, mutta en saa aikaiseksi ostaa kirjaa yhden huiviohjeen takia. Mutta ehkä joskus. Toinen haave olisi neuloa jotain isompaa omista käsinvärjätyistä langoistani, saapa nähdä milloin se haave toteutuu.

  VastaaPoista
 50. Onnea!
  Mun haaveena olis jaksaa neuloa joku kaunis kirjoneuletakki, ohuehkosta langasta. Ehkä joku perinneneule, kuten Marius- tai Bohusneule.

  VastaaPoista
 51. Minun suurin neulehaaveeni olisi kässämatikan täydellinen sisäistäminen. Että ymmärtäisin heti kaikki laskukaavat, kun annettu tiheys on tämä, oma tiheys tämä niin a+b=oikean kokoinen neule. En pyydä siis paljoa :)

  VastaaPoista
 52. Onnea 4-vuotiaalle blogille!
  Suurin haaveeni on neuloa se täydellisesti istuva villatakki itselleni. Ja ensin täytyy löytää siihen se täydellinen lanka ja kehitellä täydellinen malli.
  Tämä projekti saattaa kestää vielä jonkin aikaa!
  Toinen haaveeni on oppia neulomaan kirjoneule niin, ettei se kiristä eikä kupruile. Siihen auttanee harjoittelu.

  VastaaPoista
 53. Onnea 4-vuotiaalle!

  Vuosikaudet olen haaveillut neulovani itselleni kirjoneulepaidan; sellaisen oikein monella värillä ja runsailla kuvioilla. Ehkä se vielä joskus totetutuu.

  VastaaPoista
 54. Onnea 4-vuotiaalle!

  Suurin neulehaaveeni on jättimäinen palapeitto. Ensin pitäisi vaan päättää kivat värit (tai kerätä tarpeeksi jämälankoja) ja sitten vielä saada kasaan tarpeeksi kärsivällisyyttä pitkään projektiin. Täydellisesti istuva ohut neuletakkikin olisi kiva, saa kai niitä haaveita useampiakin olla? :)

  VastaaPoista
 55. Minä olen toteuttanut monia neulehaaveitani, mutta nyt ehkä olisi mukava innostua tekemään jotain oikein värikästä kirjoneuletta tai sitten virkattuja pitkiä verhoja, jotka ovat pitkään olleet mielessä.

  VastaaPoista
 56. Minun neulehaave on Kornäsin paita, ja johan se on melkein kainaloissa saakka (ollut ainakin 3 vuotta). Ehkä saan sen joskus valmiiksikin.

  VastaaPoista
 57. Neulehaaveet ovat muuttuvaista sorttia, taidon lisääntyessä haaveet vaihtuvat. Nyt haaveilen täydellisestä neuletakista, joka on lämmin, istuva, pitkähelmainen ja harmaa. Taskut täytyy olla.

  VastaaPoista
 58. Onnea!

  Suurimman neulehaaveen keksiminen on aika hankalaa, koska viime aikoina jos olen jotain halunnut tehdä olen vain aloittanut sen. Ehkä suurin haave tällä hetkellä olisi tehdä jokin pusero/tunnika/takki/mekko ihan alusta lähtien itse. Siis kehrätä siihen lanka, suunnitella malli ja sitten neuloa se. Pitäisi varmaan opetella kehräämään, että pääsisi toteuttamaan tätä haavetta.

  VastaaPoista
 59. Oi, haaveena olisi ehkä saada enemmän aikaa neuloa ;) Olen neulonut ahkerasti viimeiset vuodet, moni haave on päässyt jo toteutumaan. Villapusero täynnä palmikoita olisi kiva tehdä, on minulla jo kaksi vanhaa sellaista, mutta ovat turhan isot.

  Ja onnea neljävuotiaalle!

  VastaaPoista
 60. Onnea!
  Suurin neulehaaveeni olisi oppia suunnittelemaan omia neulemalleja ja ehkä jopa valokuvaamaan niitä paremmin.

  VastaaPoista
 61. Vuosipäiväonnittelut! :) Tällä hetkellä haaveena on neuloa jotakin itse kehräämästäni langasta - ihan mitä vaan, mitä kehtaisi pitää päällä ja mikä ei räjähtäisi kappaleiksi ylikierteisen sutturalankansa takia... ;) Tämä haave on vielä aika kaukana, mutta sehän sopii haaveille. :)

  VastaaPoista
 62. Onnittelut nelivuotiaalle! Mun haaveena on ollut neuloa pitkä neuletakki, mutta eipä tuo kovin käytännöllinen ehkä olisi :D toki haaveena on myös opetella se kahden sukan yhtäaikainen neulominen varpaista lähtien. Eli monesti haaveet on tekniikkaan liittyviä tai sit haaveilee lisäneuleajasta, että sais neulottua KAIKKI Westin ja Välimäen huivit :D

  VastaaPoista
 63. Paljon onnea blogille! Oma haaveeni olisi neuloa jouluksi kaikille rakkaille ihmisille villasukat. Jonain jouluna haaveeni toivottavasti toteutuu. :)

  VastaaPoista
 64. Onnea blogisynttäreistä! Mä aloitin neulomisen vasta viime syksynä, ensimmäinen haave oli oppia villasukka! Nyt se on hallussa, nykyinen haave olisi oppia myös neulepaidan salat, haluaisin tehdä vaikka vauvalle puseron kun lähipiirissä olisi tulollaan käyttäjiäkin. Yleisestikin haaveena on oppia ja olla luova. Tehdä käsin kaunista ja käytännöllistä.

  VastaaPoista
 65. Onnea onnea onnea menneestä ja onnea onnea tulevaan! :)
  Minun haaveena on neuloa joskus itselleni kirjoneulepusero tai villatakki. Kirjoneuletta on jo harjoiteltu sukissa. :) terkuin, mansikkamaa

  VastaaPoista
 66. Onnittelut blogillesi! Haaveita on paljon ja niitä tulee vain lisää: neuloa Cookie A:n sukkamalleja, neuloa pitkä takki Noro:n langoista, neuloa sormikkaita 1,5 puikoilla, neuloa minivaatteita nukkekotiasukkaille, virkata Afrikankukka-peitto... Huh! Kyllä minä ne vielä toteutan!

  VastaaPoista
 67. Onneksi olkoon kovasti.
  Mie toivoisin joskus saavani aikaan suuren, pääasiassa neulomalla valmistetun seinävaatteen. Muusikon vaimona on tullut vuosien mittaan seinille ripustettua milloin mitäkin kaikua estämään ja akustiikkaa parantamaan, mutta himoitsisin sellaista tyyliin Sirkka Könönen, paljon voimakkaita värejä.

  VastaaPoista
 68. Haluaisin neuloa joskus Sylvi-neuletakin, mutta haaveeksi taitaa jäädä, liian suuritöiset neuleet tuppaavat jäädä keskeneräisiksi.

  VastaaPoista
 69. Onnea neljästä vuodesta!

  Miun suuri neulehaaveeni taitaa tällähetkellä olla kirjoneulemekko. Langat olis valmiina, itse kasviväreillä värjättyä Heritagea. En vaan ole vielä uskaltanut aloittaa, pitäis ensin tarmokkaasti harjoitella sitä kirjoneuletta, että saisi tasaista jälkeä aikaiseksi.

  VastaaPoista
 70. Mie haluisin joku kaunis päivä suunnitella ja toteuttaa täydellisen villapaidan. Tai tunikan. Tai jonkun semmosen asian. Tykkään kaikista omituisista asioista, ni ois siistiä saada kaikki omat oudot mieltymykset samaan vaatteeseen. Ja saada siis aikaan semmonen paita joka olis todellakin miun näkönen.

  VastaaPoista
 71. Haave olisi jotain kaunista kirjoneuleena... Joskus vielä teen sen.

  VastaaPoista
 72. Kyllähän se olisi aika ihanaa suunnitella itse joku huippunerokas neule, kirjoittaa siihen ohje ja sitten katsella siitä toisten hienoja toteutuksia.

  VastaaPoista
 73. Onnea nelivuotiaalle!

  Tällä hetkellä haaveilen raidallisista villatakeista ja kirjoneulepolvisukista. Taidanpa itse asiassa laskeskella takin aloitussilmukat tänä iltana!

  VastaaPoista
 74. Onnea nelivuotiaalle!
  Haaveita on vaikka kuinka, isoja, pieniä, osa toteutettavissa, osa ei. Suurin ainakin kooltaan, mutta samalla varsin epärealistinen on Piian pistoissa 4.3. esitelty, yhteistyönä virkattu matto. Ei kestäisi sormet yksin moista ja kudettakin kuluisi valtavasti.

  VastaaPoista
 75. Onnea nelivuotiaalle minunkin puolestani! Mää tahtoisin ehkä jonain kauniina päivänä kutoa itelleni mekon, mutten mitään säkkiä. Sit lupaan, ku oon kokoa 36-38 niin teen jonkun suloisen pikkumustan itselleni ;) Ai joo, ja miehellekin on luvattu Bill Cosby -paita. Niin ja niistä villahousuista olen haaveillut jo useemman talven.

  Pitkää ikkää blogillesi :)

  VastaaPoista
 76. Minun haaveenani on saada joskus tehtyä istuva neuletakki itselleni. Jonain päivänä vielä.. :) Onnea nelivuotiaalle!

  VastaaPoista
 77. Onneks olokoon synttäreitten johosta! :)

  Oma neulehaaveeni on joskus vielä osata neuloa niin hyvin, että voisin suunnitella omia neulemalleja/-ohjeita, jotka olisivat käytännöllisiä ja pääsisivät johonkin julkaistaviksi. Siihen on varmasti vielä matkaa, mutta harjoittelu on hurjaa ja visioita pörrää päässä kesken yötäkin. Täältä tullaan vielä jonain päivänä! :)

  VastaaPoista
 78. Onneksi olkoon mukavalle blogille :)
  Oma neulehaaveni olisi saada lankavarastoni pienenemään ja paljon,,,lankaa riittää. Neuleiden suunnittelu kiinnostaisi ja onnistuminen täydellisesti ohuessa neuleessa.

  VastaaPoista
 79. Synttärionnittelut tosi viihdyttävälle blogillesi ja pitkää ikää! Neulehaaveeni on odd molly -tyylinen virkattu neuletakki. T. Nuttukudelma

  VastaaPoista
 80. Onnea! Just tällä hetkellä haaveenani on opettaa neulomista muille. :)
  p.s. Hih, arvaa aioinko laittaa yllärikerän oman synttäriarvontani palkinnoksi. Pitää vielä tuumata laittaisinko sittenkin jotain muuta. ;)

  VastaaPoista
 81. Onnittelut. Haaveilen neulovani käsin kehräämistäni langoista torkkupeiton.

  VastaaPoista
 82. Kaunis huivi ja peitto kummitytölle odottavat haaveiden listalla

  VastaaPoista
 83. Jee, onnea! :) Vakaa aikomukseni on vielä joskus virkata parisänkyyn päiväpeitto.

  VastaaPoista
 84. Onnittelut! :)

  Haluaisin neuloa neulepaidan/villapaidan/mekon... Olen niin surkea tuollaisten isompien töiden kanssa - ne jäävät aina kesken! Villasukkia on niin ihana neuloa, kun perussukat voi saada hetkessä valmiiksi ja vaikeampien ja aikaa vievien kanssa voikin sitä kärsivällisyyttä opetella.

  VastaaPoista
 85. Haaveena on rakastua neulomaan sukkia! Tosin luulen, ettei se ehkä ikinä toteudu... Synttärionnea =o)

  VastaaPoista
 86. Neljä vuotta on pitkä aika, todella paljon onnea!

  Suurin haaveeni on kovin pieni, eli se että uskaltaudun Haruni-huivin tekoon. Kun lemmikkini nimeltä Haru poistuu tästä maailmasta, muistuttaisi tumman oljenkeltainen huivi aina pikku riiviöstä <3

  VastaaPoista
 87. Onnea neljästä vuodesta!

  Minen varmaan koskaan saa aikaiseksi tehdä sitä Afrikankukka-palapeittoa josta olen jo pitkään haaveillut. Pitäisi ensin opetella virkkaamaan... eli aika iso proggis on tuo haave.

  VastaaPoista
 88. Onnea! Suurin neulehaaveeni on tehdä haapsalulainen pitsihuivi viimeisen päälle. Kunhan elämän ruuhkavuodet hieman rauhoittuvat, niin sitten...

  VastaaPoista
 89. Onnittelut! Oma suuri haaveeni on saada kaikki joskus järjestykseen! Eihän joku kirjoneulevillis ole haaste eikä mitään (en ole koskaan kokeillut, mutta näin uskon!) tämän lankakaaoksen rinnalla! Ja keskeneräiset työt, mistä niitä tulee? Mihin valmiit työt menee? Okei tämä on se vuosi kun saavutan tämän harmonian, uuttavuotta odotellessa.

  VastaaPoista
 90. Onnea neljä-vuotiaalle. Haaveeni olisi saada ikuisuusprojekti kirjoneulevillapaita valmiiksi joskus :D

  VastaaPoista
 91. Se täydellinen villapaita olisi vielä tekemättä. Langat sain jo hommattua :) Josko se seuraava olisi se täydellinen.

  VastaaPoista
 92. Onnea! Neulehaaveenani on se että oppisin tulkitsemaan englanninkielisiä neuleohjeita.
  -Johmi-

  VastaaPoista
 93. Kävipä hyvä tuuri että löysin blogiisi, vielä ehdin osallistumaan! Minä haluaisin oppia tekemään juurikin sen täydellisen villapaidan. Tai jos saisi ensin tehtyä edes sen villapaidan :)

  VastaaPoista
 94. Haaveena on neuloa mahdollisimman vaikea ja ohut pitsinen villatakki.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)