keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Varmin kevään merkki

Muuttolintujen paluu? Lumimassojen hupeneminen silmissä?

Ei, vaan varmin kevään merkki on se kun tavallisesti kokonaan neuleisiin keskittyneisiin käsityöblogeihin alkaa ilmestyä jos jonkinlaisia virkkaustöitä!


Aurinkokassi

Lanka: Novita Oklahoma punaisena ja Schachenmayr Catania keltaisena (molemmat 100 % puuvilla)
Menekki: 260 g
Koukku: Clover ergonominen 3 mm

Kun aloitin näitä neliöitä viime kesänä virkkailemaan, ajattelin niistä tulevan olohuoneen susirumaan lampunvarjostimeen päällinen. Aika pian kävi ilmi että lanka ei riitä lähellekään, joten into lopahti siihen. Pari viikkoa sitten löysin palaset lipaston syövereistä ja koukuttelin sitten koulussa ja koulumatkoilla vuosikertalangan loppuun. Tätä ei todellakaan saa mistään lisää, Oklahoma on lopetettu vuosikausia sitten. Hyvä ihme että puuvilla on muuten painavaa, villaan tottuneelle näin pieneen työhön kulunut lankamassa tuntuu valtavalta!

Ajattelin tekeväni tyynynpäällisen, mutta palaset eivät riittäneet siihen tyynyyn johon niitä ajattelin. Niinpä niistä tuli sitten jotain aivan muuta... Lisää lankaakin tarvitsin, kun punaista ei riittänyt enää yhdistämiseenkään. Ja sitten kun visio iski, pitikin purkaa pari palasta että sai virkattua muutaman uuden lapun keltaisella keskustalla :) Tämä kassi on siis tehty virkkaa-visioi-pura-virkkaa-pura-visioi -metodilla.


Kokoa veskalla on noin 27 x 27 x 9 cm, kuvissa sen sisällä on painona pari lankakerää. Mustat Cloverin muovikahvat löytyi omista varastoista, pari vuotta sitten Karnaluksista hamstratut. Kahvojen kiinnityksen virkkasin mututuntumalla ja se olikin ainut asia joka tässä työssä onnistui heti ekalla yrittämällä :D

Ihan hauskahan siitä tuli vaikka matkalla epäilytti monta kertaa että tätä ei kyllä kehtaa ihmisten ilmoille ikinä viedä. Vaan taidanpa kuitenkin kehdata! Kunhan nuo lumet vaikka ensin sulais...

19 kommenttia:

 1. On kyllä niin totta, että keväällä kaivetaan kummasti esiin virkkuukoukut! =)

  VastaaPoista
 2. Tämä on aivan totta! Virkkuukoukut ovat kevään ensimmäisiä tunnusmerkkejä. :)

  Todella kaunis kesäkassi ja nimenomaan harmaa ilma vaatii tuollaista kaverikseen.

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirteä kesäkassi! Minä en kyllä taida kaivaa virkkuukoukkua esille tänäkään keväänä, mutta toivottavasti kesä siitä huolimatta tulee... :D

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis! Ilman muuta kesällä jästkikiskalle mukaan... :)

  VastaaPoista
 5. Tätä on tosiaankin liikkeellä :) Minäkin löysin kaapistani oikein ufojen ufon, varmaan 10 vuotta sitten aloiteltu puuvillainen virkkuu, jota nyt nyherrän loppuun. Kiva kassi tuli sinulle!

  VastaaPoista
 6. Jännä ilmiö tosiaan, ehkä virkkauksessa on jotain keväisen kevyttä ja kepeää sitten :) Itse virkkailen ympäri vuoden, mutta ehkä erityisen innokkaasti juuri tähän aikaan vuodesta. Tosi pirteä ja aurinkoinen kassi!

  VastaaPoista
 7. Kyllä kehtaa viedä, tuohan on ihan täydellinen kesäkassi täynnä aurinkovärejä. Minuakin ehkä virkkuuttaisi. Patalappuja voisi olla aika kiva tehdä.

  VastaaPoista
 8. Ehdottomasti kassi pitää viedä kylille. Minä ainakin veisin heti, jos onnistuisin moisen saamaan valmiiksi. :-)

  VastaaPoista
 9. Ai vitsit, miten nätti ja aurinkoinen kassi!

  VastaaPoista
 10. Nämä on ihan parhaita: piti tulla varjostin, tulikin kassi! :D Luovuutta parhaimmillaan. Ja nätti kassikin. :)

  VastaaPoista
 11. Ihanan pirtsakka kesäkassi, kyllä kehtaa tuon kanssa kulkea :)

  VastaaPoista
 12. Raikas kassi, niin kesäinen :)

  VastaaPoista
 13. Mun mielestä varmin kevään merkki on se kun talvineuleet vihdoin valmistuvat...! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)