tiistai 30. huhtikuuta 2013

Heihei huhtikuu!

Tänään ei ole ollut ihan kaikkein paras päivä, joten piristän itseäni (ja ehkä jotakuta lukijaakin?) keväisillä kuvilla.

Miun yrttitarha.


Ensimmäistä kertaa elämässäni ostin maaliskuussa pussin multaa, yrttien siemeniä ja istutin kymmeniin maitopurkinpohjiin kasvamaan persiljaa, sitruunamelissaa, basilikaa ja oraganoa. Ja ne kasvaa! Oi onnea...

Uuden kuistin uudet upeat paneelit.


Voitteko kuvitella että tämä vanhanmallinen siskonpaneeli piti tilata suoraan höyläämöltä, mistään lähiseudun puutavaraliikkeestä sit ei saanut suoraan? Ei taida olla tällä hetkellä muodissa :D Meistä se on kuitenkin ihan mahtava, ja se maalataan keltaiseksi!

Pilkkahintaan kirppikseltä löytyneet Riihimäen pienet kotitölkit.


Tuo vihreän sävy on vaan niin kaunis, varsinkin auringonvalossa... Voisin tuijotella niitä vaikka kuinka pitkään. Mummolle terkkuja että jos näitä isompia on siellä käyttämättömänä niin mie annan kyllä mielelläni niille rakastavan kodin!

Tänä iltana tulee muuten taas uusi lempiohjelmani, Suomen huutokauppakeisari, ootteko kattoneet? Se vanha tavara siellä on vaan niin mahtavaa että yhtään jaksoa ei voi jättää väliin! Tänään se ehkä pitää nauhottaa että ehtii vähän vappuaattoakin juhlia...

Puhde-puodin arvonnasta voitetulla lahjakortilla hankittu konekehrätty nokkoslanka.


Olen lukenut että nokkoslanka olisi omiaan kosteiden tilojen tekstiileihin (esim. pesulappuihin), sillä se ei homehdu. Jännä lanka mutta ainakin vyyhdillä niin uskomattoman karkea etten tiedä pystynkö tekemään siitä yhtään mitään näillä atooppisillä käsillä. Onnistuiskohan siitä virkkaaminen? Onko kellään kokemuksia?

Uusi pehmeääkin pehmeämpi huivini ja samalla uusin neulemallini. Tämä on proto, pian neulon varsinaisen huivin ja lähetän sen sitten Kotilieden ja Novitan huivikilpailuun :) Kuva on hyvin epämääräinen, jokuhan vois vaikka vakoilla loistavan ideani :D Mikäli huivi ei pärjää kisassa, julkaisen tietenkin ohjeen sitten itse.


Mansikkamehua

Malli: vielä salainen by Villaviidakko designs
Lanka: Ilun 100 % merino
Menekki: koko vyyhti eli 100 g
Puikot: 4 mm

Kilpailuun lähtevä huivi täytyy tietenkin toteuttaa Novitan langoista. Omasta stashista ei löydy kuin seiskaveikan jämiä joten markettiin on lähdettävä. Oon vähän huonosti perillä Novitan tämän hetken lankavalikoimasta, tällä hetkellä mietin langaksi Floricaa tai Woolia.

Mites sattuikaan että kaikki miun kevätkuvat on otettu sisätiloissa? Ai mitenniin en ole ulkoilmaihminen... Pakko se on kyllä sellaiseksi ryhtyä pian, lumet on jo melkein sulaneet pihalta ja siellä riittää viime kesän kaivinkonevierailujen jälkeen paljon harattavaa ja kuopsutettavaa.

Huhtikuussa valmistui kahdet sukat, virkattu laukku sekä huivi joihin kului lankaa 585 g, kaksi kertaa niin paljon kuin viime vuonna samaan aikaan. Lankavarastoni koki myös tässä kuussa jotain ennennäkemätöntä: se laihtui retriitillä tapahtuneen myyntitoimintani ansiosta 1170 grammaa! Kohta alkaa pelottaa että lanka loppuu kun ne neljä 75-litrasta laatikkoa ei olekaan enää ääriään myöten täynnä :D

Hilpeää ja aurinkoista Vappua kaikille lukijoille !!!

25 kommenttia:

  1. Aika ihana kirppislöytö! Ja ihanat mummula-puupanelit. Paljon kivemmat ku ne perinteiset paneelit.

    Mites nokkoslangan neulominen ohuet hanskat kädessä, onnistuiskohan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa'a, jonkinlaisten ohuiden puuvillahanskojen kanssa vois toimiakin...

      Poista
  2. Novitan uusi Bambu on aika kivaa lankaa. Ostin palkkioksi muutaman kerän sitä ja neulon kesähuivia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesähuiviksi viskoosi varmasti toimiikin, mie haen tähän kuitenkin jotain talvisempaa vaihtoehtoa...

      Poista
  3. Hyvältä näyttää teidän meininki siellä, mukavaa vappua! Niin ja peukkuja huivillesi!

    VastaaPoista
  4. Huutokauppakeisaria katsotaan täälläkin, vaikka ensin olin kovasti vastaan koko ohjelmaa... Eli olen ns. takinkääntäjä. ;-)Mansikkamehu näyttää valloittavalta, pakkohan sen on voittaa! Vappuja!

    VastaaPoista
  5. Pieniä, kivoja asioita - niistä olisi syytä itsekin iloita useammin. Hilpeää vappua sinnekin!

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköistä mansikkamehua!
    Hauskaa vappua sinullekin!

    VastaaPoista
  7. Oi, täällähän oli vaikka mitä kivaa!
    Mulla jäi tänäKIN vuonna siemenet ja mullat eri pusseihin. Ehkä ne odottelee ihan kiltisti ensi vuottakin.
    Mansikkamehu vaikuttaa varsin lupaavalta, toivottavasti pärjää kisassa!

    VastaaPoista
  8. Kivan näköistä, kaikki! Nuo vähän vanhemmat paneelit on kauniita, itsekkin sellaisista haaveilen... =)

    VastaaPoista
  9. Mielenkiintoisen näköinen huivi! Hyvää Vappua sinullekin!

    VastaaPoista
  10. Woolia voisin ehkä eniten kuvitella kaulan ihoa vasten. Tosin puolet väreistä oli vähän epäilyttäviä(liekö vain minun mielestä). Mietin vaan, että mitä meinasit tehdä niillä novitan langoilla, jos voitat?:D Ja huutokauppakeisarilla on kyllä ihan parhaat vitsit:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän niistä jotain keksi :D Lahjotan siulle kaikki mintunvihreät ja persikanväriset!

      Poista
  11. Ei ihan paras päivä täälläkään, joten kiitos piristyksestä! Huutokauppakeisaria katsellaan välillä meidänkin telkkarista, tosin päämielenkiinto ei taida suoranaisesti kohdistua niihin tavaroihin, vaikka mielenkiintoistahan sekin on seurata, mitä niistä ollaan valmiita maksamaan.

    VastaaPoista
  12. Ei kasva kasvit meilläkään ei!Ihanat paneelit =) Mä tykkään että vanhaan taloon tarvii löytää siihen ajallisesti sopivia paneeleja, huonekaluja ja tietty muita tavaroita, ihania on myös nuo purkit. Novitan lankoja katselin kaupassa niin kyllä mäkin tekisin mieluiten huivin siitä uudesta bambusta. Tsemppiä kisaan =) Ja hauskaa vappua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bambu ois muuten hyvä mut tosiaan se ei ole oikein syyshuiviin sopiva, ja viskoosilta puuttuu villan muisti eli pitsi ei pysy muodossaan vaikka sen pingottaisi.

      Poista
  13. Retriitissä hieman hitaanlaisesti edistynyt huivi on ehtinyt valmiiksi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kaksi kerrosta taisin silloin perjantaina saada neulottua :D

      Poista
  14. Oijoi, ihan mahtava löytö nuo purkit, jos vielä pilkkahintaan sait! Huivi näyttää kivalta, odottelemme innolla ohjetta :)

    VastaaPoista
  15. Ihan vesikielellä jään odottamaan tuota huivimallia. Ja nuo purkit ovat mielettömän ihania, hieno löytö!

    VastaaPoista
  16. Moi, en ole tulossa laulukurssille tänä kesänä. Ei oikein talous anna myöten tämän sairastelemisen vuoksi (täytyy vähän jättää säästöön sen varalta, että on työkyvyttömyyseläke mahdollisesti syksyllä edessä), ja ennen kaikkea vointi on sitä luokkaa, että ihan mahdotonta seistä 30-45 minuuttia yhtäjaksoisesti ja vielä yrittää laulaa. Lopetin täällä Oulussakin laulutunnit viime syksynä heti ensimmäisten oireiden alettua. Kerro terkkuja tutuille (Riikalle ja Hennalle ainakin), jos oot menossa! :)

    Onnea huivikisaan, toivottavasti huivisi menestyy! :) Minä olen koko kevään miettinyt tuohon kisaan osallistumista, mutta ei ole välähtänyt lamppu pään päällä, että millaisen huivin tekisin. Mielenkiinnolla odotan sen kisan satoa! :)

    VastaaPoista
  17. Protohuivi näyttää oikein kauniilta! Onnea kisaan!

    VastaaPoista
  18. Ja purkeissahan löytyy... Mitä kaikkia ihania olet taas kerinnyt neulomaan! Terveisiä! Sinivuokot kukkivat jo.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)