tiistai 24. toukokuuta 2011

Työpajoista

Ohi on, ohi on, ohi on! Nimittäin ensimmäinen vuosi Kuopion Muotoiluakatemiassa tekstiilimuotoilua opiskellen. Äkkiähän tuo hurahti, mahtava vuosi. Paljon uusia kavereita ja mielenkiintoisia oppitunteja.

Tässä viimeisessä jaksossa meillä oli kokeilevia työpajoja, eli kudontaa ja erikoistekniikoita. Teemana kaikilla oli vesi, ja tuotteena koru. Ei kuitenkaan pelkät kehon korut, vaan esim. pöytäkorut tai seinäkorut jne. Aika laaja käsite siis.

Opin kudonnan lisäksi kaikkea mahdollista nypläyksestä nuno-huovutukseen, kaikkea en sentään ala täällä levittelemään (kukaan ei jaksais lukea sitä romaania :D). Loppunäyttelyni meinasin kuitenkin esitellä, sen nimi on

Ilta Saimaalla

Loimena kangaspuissa miulla oli puuvillaa, tarkemmin kesäpirkkaa. Kiva lanka, harmi kun ei enää valmisteta. Loimen leveys 30 cm, tiheys 4 lankaa sentillä. Sidoksena palttinaa ja panamaa.

Pintaväre -vetoketjupussukka

Materiaalit: punavalkeaa poppanakudetta (kierrätysmateriaali), ruudullista vinokanttia ja 17 cm vetoketju.

Jäätelökesä -käsityönkuljetuskassi

Materiaalit: kolmella poppanakuteella (kierrätysmateriaali) kudottu "runko", päädyt ja kahvat puuvillaista kirppisverhoa.

Karjalan heili -huivipäähine nyplätyllä koristenauhalla

Materiaalit: Kude sama kuin loimi eli kesäpirkkaa, samoin pitsi, viidessä eri värissä. Poimutuskuminauhaa ja leveää vinokanttia.

Karjalan heili -rannekorut

Materiaalit: sama kangas kuin yllä, poimutuskuminauhaa, pinkkiö kuminauhaa, täytteenä pienenpieniä styrox-palloja

Aalto -ompelutarvikekori

Materiaalit: Kaksi muovikassia kuteena, reunuksessa punainen vinokantti. (Asukkaana jo aiemmin nähty XL Leppis)

Ja kaiken alla paistaa tuo pikkuinen räsymatto, sen nimi on Laiturilla. Ja näyttelyni yläpuolella kummittelee huovutuksen tasotyö, Hello Sunshine -hartiahuivi.

Loppuarvioinnissa sain hyvää palautetta sekä opettajilta että luokkakavereilta, ja oonpahan itseeni aika tyytyväinen että sain kaiken valmiiksi, kun en ole ennen kutonut oikeastaan mitään, ja olin yli viikon poissakin siellä häämatkallakin.

Tämän päivän paahdoin prosessikansiota valmiiksi. Huomenna on palautus, ja sitten olen VAPAA! Eli kesäduuni kotiäitinä alkaa :P

16 kommenttia:

 1. Jee, onnittelut! Hienoja töitä oot saanu aikaiseksi, iso hommahan noissa on ollut.

  Nuhahuuruissani aloitin uuden blogin, käyhän tsekkaamassa :) Vanhankin puolella saa toki käydä, mutta päivittelen jatkossa vain tuota uudempaa. Tuli yhtäkkiä ihmeellinen into kirjoittaa!

  http://hoyhenenkevytta.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Kauniita kudonnaisia. Erityisesti tuo Karjalan heili -päähine viehättää, siinä on jotain niin nostalgista, maalaisromantiikkaa: mieleen tulee heinäseipäät, hiekkatiet ja lehmät laitumella :)

  VastaaPoista
 3. Onnea ekan vuoden päihittämisestä! Kivoja juttuja olet kyllä tehnyt. Hattu oli mun ehdoton suokkari =o)

  VastaaPoista
 4. Hienoja töitä, tykkään erityisesti tuosta poppanakassista. :)

  Juu, olen tulossa Kalajoelle. :) Katsoinkin osallistujalistasta, että sinäkin taidat olla mukana, kun muistelin, että olit siellä ainakin viime kesänä. Oon nyt käynyt tänä talvena siellä niillä kahdella viikonloppukurssilla, ja Riikkahan on mun entinen ope siltä ajalta, kun tätä nykyistä ammattiani opiskelin. :) Kiva nähdä sinutkin sitten "livenä" - meinaatko ottaa käsityöt matkaan? ;) Mulla on ainakin ollut ihan tuottoisia ne viikonloppukurssit, viimeksi syntyi monta sytomyssyä sinä aikana, kun kuuntelin toisten opetusta. :)

  VastaaPoista
 5. Jäätelökesä kassi on tosi makee. Ja kuulostaa hyvältä idealta käyttää muovipusseja kuteena , kuten olet tossa korissa tehnyt.
  Tulipas taas inspiroitunut olo kun täällä blogissasi kävin - Kiitos siitä:-)

  VastaaPoista
 6. No vau, mahtavia töitä! Nyt onkin hyvä hengähtää kesälomalla... sitähän me kotiäidit vaan tehdään, lekotellaan lastenhoidon lomassa. ;P

  VastaaPoista
 7. Mahtavia juttuja olet tehnyt! Leppäkerttu on vaan niin ihana!
  Tuo tunne VAPAA on mieletön! Tuli itsellekin nyt ihan kesäfiilis siitä vaikka mun vapauteen vielä tovi onkin :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania projekteja olet saanut aikaiseksi, minunkin suosikkini on tuo Jäätelökesä -kassi. :)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa kun on noin mieluinen opiskelupaikka! Hienon lopputyön sait kuitenkin aikaan, vaikka lomailitkin välissä :D Nyt on sitten kivasti aikaa kyhäillä koko kesä... :D

  VastaaPoista
 10. Tosi kivoja koulutöitä! Ihanaa lukea muidenkin opiskelusta, varsinkin eri alalta :)
  Hyvää lomaa!!

  VastaaPoista
 11. Hurjasti olet tehnyt hommia, onneksi nyt saat nauttia kesästä ja lomasta! Mä oon niin ulkona kaikkien blogeista ja muistakin jutuista, kun ei ole ehtinyt vierailla saati kommentoida blogeissa... Onneksi mullakin pitäisi vähän helpottaa tän viikon jälkeen. :)

  VastaaPoista
 12. Onnellinen, lämminhenkinen ja helpottunut postaus :) Mukavia, persoonallisia töitä olet saanut aikaan; onnittelut ja leppoisaa kotiäitikesää!

  VastaaPoista
 13. Hei ystäväni Olen ollut nyt sairalassa ja olen laitanut postin kulkuun lahjakortin sinulle ,olisi kuulema lähetetty viime viikolla oletko saanut ylätys postia minulta.
  muistan sinua viellä ensiviikolla paljastus kirjeen myötä
  Terveisin sny:si

  VastaaPoista
 14. Sny: Jeps, tänään löytyi postilaatikosta ihana ylläri, kiitos paljon kuka lienetkin! Ensi viikolla selviää :)

  VastaaPoista
 15. Hianoja Emman näköisiä töitä:) Onneksi kaikki päästiin onnellisesti kesälomalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)