sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Talven väri

Uuden neulevuoden avaus olisi oikeastaan tarvinnut kuvaustaustakseen myrskyisää merta ja kivistä rannikkomaisemaa. Tai edes laituria ja vettä. Edellisten puutteessa saatte tyytyä metsäsavolaiseen pihamiljööseen autotalleineen, lapsineen ja lumilinnoineen.


Kalastaja laiturilla

Malli: Quay by Veera Välimäki (testineule)
Lanka: Drops Nepal (65 % villa 35 % alpakka) sävy 0501
Menekki: 657 g kokoon 42 (painavin koskaan neulomani vaate!)
Puikot: Knit Pro 5 mm


Alituisesta Ravelryssa roikkumisesta on hyötyä: satuin marraskuun lopulla bongaamaan Veeran uusimman, vielä tuolloin suunnitteilla olleen mallin projektisivun ihan tuoreeltaan, tarjouduin heti testineuloksi ja riemukseni pääsin mukaan! 

Ihan heti en päässyt kuitenkaan tikuttelemaan, sillä takki söi ohjeen mukaan runsaasti lankaa ja sopivaa ei varastosta valmiiksi löytynyt. Onneksi Dropsin alpakkajuhla oli tuolloin meneillään, ja Oulusta Kärkkäiseltä hain 14 kerää Nepalia polkuhintaan. Lanka oli nappivalinta: takkini on pehmeä, muhkean lämmin ja pinta on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja harmaudessaan upea.


Quay aloitetaan pääntieltä johon neulotaan paksu käänne, mielestäni takin parhaita yksityiskohtia. Rakastan neulepäärmeitä! Voisin neuloa niitä joka paikkaan, ja koneneulonnan kurssilla taisin niin tehdäkin :D

Koska kyseessä oli testineule, pyrin tietenkin seuraamaan ohjetta mahdollisimman tarkasti.
Kaarrokkeeseen jouduin kuitenkin lisäämään muutamia kerroksia jotta sain hihoihin tilaa hyvinmuodostuneille hauislihaksilleni ;) Vartaloa neuloessa miulla oli sitten ongelmia sisälukutaidon kanssa ja tein epähuomiossa vyötärökavennuksia tuplasti niin paljon kuin piti. Lisäyksiäkin piti sitten tietysti tehdä enemmän, mutta muuten seurasin ohjetta kuuliaisesti. 

Ja hyvä ohje se olikin :) Malli on mielestäni todellinen käyttöneule. Niskaa ja kaulaa se ei kyllä juurikaan lämmitä mutta sitä varten on huivit! Tuli vahingossa otettua myös monta hyvää kuvaa mummon neulomasta tähtipiposta:


Ilman New Yorkin matkaa alpakkainen takki olisi varmasti valmistunut jo pari viikkoa sitten. Sen jälkeen olikin neulekurssin loppukiri ja vielä joululahjaneulontaa, ja takki sai odotella. Vihdoin kun neulomisaikaa olisi riittänyt, mie töhöilin ne tinat kädelleni uutena vuotena :D Onneksi iho parantui nopeasti (vaikka näyttää edelleen hirveältä, mutta kiitos kaikille parantumistoivotuksista!) ja torstai-iltana pääsin jo puikkoihin käsiksi. Oikeastaan sainkin neuleen valmiiksi täsmälleen oikeaan aikaan, koska tämänhetkisten tietojeni mukaan Quayn ohje julkaistaan ensi viikolla!

Taskut ovat toinen Quayn kivoista yksityiskohdista, ne jotenkin täydentävät kokonaisuutta.


Kameran takana heiluneen miehen mielestä nappivalintani oli varsin neuvostohenkinen! No ei kai sentään? Mahtavat metallisen tähtinapit Napista ja Nauhasta kruunaavat kalastajaneuleeni. (Onko tässä maassa muitakin nappikauppoja?) Ankkurinapitkin olisi olleet mahtavat, mutta niitä ei tähän hätään mattapintaisina löytynyt. Hätä miulla itse asiassa olikin nappien kanssa, miehen pikkusisko diilasi ne eilen Kuopiosta leffareissullaan kun mie en ollut herännyt nappitodellisuuteen tarpeeksi ajoissa. 

Ai miksi oli sitten pakko saada ne heti? Haluan takin ehdottomasti päälleni kun huomenaamuna nousen Kuopiossa junaan ja illalla Helsinki-Vantaalla luokkakavereiden kanssa lentokoneeseen. Myö lähdetään viikoksi Frankfurtiin, Heimtextil 2013 -messuille myymään suunnittelemiamme kuoseja ja pintamalleja!

Kotiinpaluun jälkeen onkin paljon postattavaa: uudenvuodenlupauksia, Frankfurtin lankakauppoja (onko niitä?) ja se lupaamani neulekurssin loppunäyttely. Stay tuned ;)

17 kommenttia:

  1. Upea! Tämä täytyy laittaa jonoon.

    VastaaPoista
  2. Hyvännäköinen neulepinta, ja napit on aikas hienot!

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen perustakki. Menisköhän jonoon...?

    VastaaPoista
  4. Onpa kivan näköinen perustakki, joka takuulla omasta garderoobistani valikoituisi usein käyttöön. Mukavaa reissua!

    VastaaPoista
  5. wow!
    en osa sanoa onko Frankfurtissa missä ne lankakaupat, mutta niitä on varmasti. Pienet putikit ja isomassa tavarataloissa pitaisi olla lankaosastot!!!! Nautikaa!!!

    VastaaPoista
  6. Tää näyttää ihanan pehmolta. Ja pipo pisti heti silmään, hyvä maku mummolla. :)

    VastaaPoista
  7. Tulipa siitä tyylikäs! Harmaa+alpakka+Veeran pettämätön tyylisilmä+sun kaunis käsiala=<3
    Ja noi napit on muuten parhautta! Oon käyttänyt noita samaisia nappeja myös, ovat minusta parhainta antia kyseisessä putiikissa.
    Menestyksekästä reissua Saksanmaalle!

    VastaaPoista
  8. Oi että on nätti takki. Hauskaa reissua!

    VastaaPoista
  9. Kerrassaan upeita neuleita ja upea miljöö.

    VastaaPoista
  10. Kaunis takki! Tyylikäs väri ja muutenkin upea kokonaisuus! Onnistunutta matkaa!

    VastaaPoista
  11. Upea takki! Tuleva reissu kuulostaa mahtavalta, hyvää matkaa:).

    VastaaPoista
  12. Onpa ihana! Tuollaisen huolisin kyllä. Tuo värikin on tosi nätti harmaa.

    VastaaPoista
  13. Todella, todella upea! Oon samaa mieltä, päärmeet on pop!

    VastaaPoista
  14. Himoitsin tätä mallia heti, kun näin Veeran projektin. Sinunkin takkisi on ihana! Kaunis neulepinta, muhkea lämmike. Päärmeet on tosiaan parhautta.

    VastaaPoista
  15. Tosi nätti takki! Menee heti jonoon :)

    VastaaPoista
  16. Hitto. Olet tosi tutun näköinen. Ootko joskus asunut Lappeenrannassa?

    vähän semmonen kutina, et oltais oltu samassa koulussa joskus :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)