keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Miksi oi miksi?

Etsi omituisuus seuraavasta kuvasta, suuntaa antavana vinkkinä lisäsin punaiset nuolet:


Kaunisraitainen miehensukka Mary Oljen kirjasta Suomalaisia sukkia ja muita neuletöitä. Aloitin tietysti kärjestä, ja fiksuna tyttönä neuloin koristeraitojen reunimmaiset oikeat silmukat kiertäen että tulis nätimpi.

Nättihän se toki on joo, mutta nuo viereiset kahden nurjan silmukan levyiset raidat vähän otti osumaa: kierretty silmukka on kiristänyt sitä edeltävät nurjat tiukkaakin tiukemmiksi, ja se jälkeiset nurjat taas ovat löpperölöysiä. Ja ihan samalla kireydellä olen varmasti neulonut koko ajan, enkä ainakaan tietoisesti ole kiristellyt ylimääräisiä missään vaiheessa. Neuloin jalkaterän valmiiksi silmäni totuudelta sulkien, mutta ei näitä nyt kerta kaikkiaan voi tällaisiksi jättää.

Sama ilmiö tapahtui tammikuussa neulotuissa Tilney sockseissa, mutta ei näin vahvana. Kuvan ottamisen jälkeen purin koko hönnän kärkeen asti ja aloitin raidat alusta, ilman kiertelyjä. Ja näyttää muuten huomattavasti paremmalta...

Miksi oi miksi?

15 kommenttia:

 1. Tekevälle sattuu,Emma! Me vain olemme niin itsekriittisiä me käsityöläiset,ei tuota kukaan olisi huomannut,jos et olisi sanonut :) Ja muuten hienot ja kauniit!

  VastaaPoista
 2. Miksi purit mokoman? Minä huomasin juuri neuloneeni oikean etukappaleen numeroa pienemmillä puikoilla kuin vasemman etukappaleen ja takakappaleen, ja vaikka etukappale on nyt muita kappaleita 10 cm lyhempi, niin en taatusti pura! Eiköhän se käytössä veny. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska en nyt vaan yksinkertaisesti halunnut miehelle tehdä sukkia joihin en ollut itse tyytyväinen, tuo oli mielestäni niin törkeän näköinen omituisuus :D Ja en purkanut kuin kärkeen asti, ja nyt ohjeen mukaan neulotut raidat näyttävät hyvin kauniilta!

   Poista
 3. No, onpa mielenkiintoinen (ja kieltämättä vähän ärsyttävä) ilmiö!

  VastaaPoista
 4. Minä luulin, että pinta oli tarkoituksella tuommoista. Oisit vaan ihan ylpeänä väittänyt, että tämmönen siitä pitikin tulla. Omituisuudeksi huomasin vain Liljan värikynät sukan kärjellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on mahdotonta ottaa valokuvia ilman Liljaa :D

   Poista
 5. Jospa tuon kuuluukin olla juuri tuollainen :D

  VastaaPoista
 6. Vähän ehkä sarjassamme "ei sitä ihmiset huomaa" (vaan ainoastaan neulojat...;)), mutta ymmärrän kyllä, että purkuun meni. Kun sen kerran näkee, se ilkkuu sitten iän kaiken...

  VastaaPoista
 7. Minä en huomannu edes punasten kanssa ja jouduin siis lukemaan tekstistä :) Mut ymmärrän kyl, että itteä aina kaivelee pienetki virheet neuleessa.

  VastaaPoista
 8. Miulle syntyy moista löysää jälkeä, jos puikko alkaa nurjalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin miullekin välillä kävi silloin kun käytin sukkapuikkoja. Nykyään Magic-looppaan kaiken pyöröpuikoilla, joten samasta ilmiöstä ei tällä kertaa ole kyse :)

   Poista
 9. En ois kyllä edes huomannut =) Mutta kun itseä joku neuleessa harmittaa niin ei auta kuin purkaa!

  Niin ja blogissani on sinulle jotain!

  VastaaPoista
 10. En olis huomannu, jos et olis sanonu.

  VastaaPoista
 11. Onko se näin, että joskus oma käsiala tekee vaan temppuja. Voihan sitten huijata itseään sanomalla, että näin oli tarkoitettukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon nyt kyllä hyvin vakuuttunut että syy on kierretyissä silmukoissa :D

   Poista

Kiitos kommentista :)