sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Vietit kateissa

Oon nyt useemman kuukauden odotellut sitä kuuluisaa pesänrakennusviettiä, jonka voimalla nainen siivoaa koko talon lattiasta kattoon, järjestää kaapit ja leipoo pakastimen täyteen.

Ei oo näkyny.

Sen sijaan olen päällystänyt suuren määrän asioita, jotka ois olleet ihan toimivia sellaisinaan...Retrokankaiden kokoelma pääsee nyt ulkoilemaan!

Ensimmäisenä valmistui uusi, vetoketjullinen päällinen hankkimaani imetystyynyyn. Se alkuperäinen kun vaan oli niin susiruma...


Toistaiseksi tyyny on palvellut mm. norsun kärsänä ja kultakutrin hiuksina.

Sitten ompelin tuhottoman määrän pieniä pussimallisia lakanoita sitterin patjalle. Ihan uuden sitterin, jonka patja on konepestävä. Tuo on tuollainen minisängyksi taittuva malli, ja onhan se nyt kivempi vauvan köllöttää päikkäreillä puuvillan kuin polyesterin päällä? Onhan?


Kaksi alinta ovat Liljan vanhasta pussilakanasta, eivät siis retroa vaan aitoa Ikeaa.

Vaunujen vauvakopan patjakin piti toki päällystää! Ei siksi että se olisi ollut ruma, tykkään kovasti tuosta Emmaljungan omasta verhoilukankaasta, vaan siksi että ipana nukkunee kesällä vaunuissa peiton alla ilman makuupussia ympärillään, ja mahdollisen vuotovahingon sattuessa patja ei tahriutuisi.


Yleensä käytän rakkaita kankaitani äärimmäisen säästeliäästi, mutta tuo leveä kukkarivi oli yksinkertaisesti pakko saada keskelle patjaa, joten pieni siivu vanhan verhon reunaa piti tuhlata (laittaa tilkkulaatikkoon odottamaan sopivaa käyttökohdetta).

Esikoisen aikaisen äitiyspakkauksen makuupussin kuosi oli ihan kiva. Mutta törmättyäni tähän tutoriaaliin se(kin) piti ehdottomasti vaihtaa toiseen!


Uhrasin tähän projektiin mummolta saadun, tarkkaan varjellun pussilakanan, ja kaunis siitä tulikin. Harmittaa vaan että jätin kääntöaukon ehkä aavistuksen liian pieneksi, jonka seuraukseni hauras kangas repesi noin viiden sentin matkalta kun käänsin pussia oikeinpäin. Korjasin repeämän parhaani mukaan, mutta eihän siitä huomaamatonta saanut, se näkyy tuossa yläkuvassa pienenä pystysuuntaisena ruttuna viistossa yläreunassa. Yläreuna ei oikein muutenkaan kestä lähempää tarkastelua, ruttuja on vähän joka suuntaan...

No käyttöön pussi pääsee kuitenkin, rakastan tuota keltaisen sävyä! Liljakin harjoitteli vauvan pitelyä:

 

18 kommenttia:

 1. Voi miten ihania kankaita! Kyllä vauvan nyt kelpaa. :)

  Ja tuollaiset vanhat pussilakanat on ihan parhaita siksikin, että se paljon pesty vanha puuvilla on ihan jumalaisen pehmeää. :)

  VastaaPoista
 2. Ihania juttuja olet saanut aikaiseksi! <3 Kyllähän tuo nyt pesänrakennuksesta käy. :D

  VastaaPoista
 3. Ihania! Oot ollu ahkera, siivouksesta viis:D

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihania! Ehkä siun vietti on sanonut, että ompele nyt ja jätä siivous, järjestely ja ruuanlaitto miehelle. :)

  VastaaPoista
 5. Ihania päällystyksiä! Ja jäin ihmettelemään tota sitteriä, aika pätevän näköinen enkä ois sitteriksi heti tunnistanut edes :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoakseni se tulee olemaan kätevä, sen saa taitettua myös perussitteriksi sekä vauvantuoliksi :)

   Poista
  2. Wau! Monikäyttöinen kapine! Ja upeita noi sun ompeluksesi!

   Poista
  3. Wau! Monikäyttöinen kapine! Ja upeita noi sun ompeluksesi!

   Poista
 6. Mahtavia päällystyksiä! Ja tuo viimeinen kangas, jolla päällystit tuon toppapussin, mulla on samalla haurastakin hauraammalla vanhalla lakanakankaalla päällystettynä neuleiden pingoitukseen tarkoitettuja styroks-levyjä! On ihan äärimmäisen hauras kangas!

  VastaaPoista
 7. Kyllä tämä mun mielestä lasketaan pesänrakennukseksi! Hienoja juttuja, upeita kankaita!

  VastaaPoista
 8. Mutta onhan tuo siivousta - varastokankaat ovat päässeet hyvään käyttöön. :) Kivoja päällystyksiä. :)

  VastaaPoista
 9. Mää oon kanssa sitä mieltä, että päällystäminen lasketaan pesänrakentamiseksi! Ehdottomasti! Mulla kans pesänrakennus näkyi erityisesti käsityörintamalla... ;) Viimeisen viikon jännityksissä (synttäripäivä oli etukäteen tiedossa) sitten alkoi pakastinkin täyttyä, kun alkoi vähän jänskättää. :)

  Ihania juttuja ihanista kankaista oletkin vauvelille ommellut. Varsinkin makuupussin päällinen, oih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin vietetään "viimeistä viikkoa", käynnistys on perjantaina jollei ipana ymmärrä sitä ennen lähteä itse syntymään. Edelleenkään ei kodin kunnossapito innosta, virkkuukoukun heilunta vaan kiihtyy :D

   Poista
 10. Vai vietit kadoksissa eikä pesänrakennusfiilistä? :DDD Rouvalla siellä hirmuinen pesiminen menossa! Ja ihania olet tehnyt. Tuo keltainen virkistää täällä asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oishan se nyt kauheen paljon kätevämpää, jos into kohdistuisi just vaikka siivoukseen tai ikkunoiden pesuun, eikä sellaisten asioiden korjaamiseen joissa ei oikeestaan ole mitään vikaa :D

   Poista
 11. Ehtaa pesänrakennusta minusta :) . Ja niin suloista, että varjellut kangasaarteet pääsevät tulevaa pikkuista suojaamaan.

  VastaaPoista
 12. Ihania päällystyksiä <3 Mun pesänrakennus olisi nyt päällä kun ei ehdi millään, mutta annas olla kun loma alkaa, ihan varmaan lopahtaa... Tsemppiä viime metreille!

  VastaaPoista
 13. Kaunita ompeluksia ja niin kauniin värisiä:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)