perjantai 30. tammikuuta 2015

Kaulurikabareen päätös

Johan valmistui viimeinenkin joululahja, vain kuukauden myöhässä...


Huurrevadelma

Malli: Vadelmahuivi / Hanne Katajamäki
Lanka: Gedifra Shetland Deluxe (50 % villaa, 25 % alpakkaa, 25 % mohairia)
Menekki: 88 g
Puikot: Knit Pro 5 mm

Hyppelin riemusta, kun ystäväni ennen joulua ilmoitti joululahjatoivevärikseen hienostuneen vaaleanpunaisen. Vihdoinkin saisin neulottua pois neljä vuotta lankalaatikon nurkassa luuhanneet keräset! En edes tiedä miksi ne olivat sinne niin pitkäksi aikaa jääneet, kenties pörröisyytensä vuoksi. Mohair ei kuulu suosikkikuituihini, mutta tässä kaulurissa sen pörheys tuo pintaneuleeseen sitä jotain... Ja kyllä, lanka on huurteista vaaleanpunaista, vaikkei se ehkä näistä pakkasen puremista kuvista täydellisesti välitykään.


Ohjeen huivi oli neulottu pellavasta, mutta maailman yksinkertaisin pitsineule toimii langasta kuin langasta. Aloitussilmukkamääräni taisi olla ohjeen mukainen, ja pingotuksen jälkeen kaulurilla on ympärysmittaa noin 140 cm, ja korkeutta noin 20 cm.


Nätti siitä tuli! Lankaakin jäi vielä toiseen samanlaiseen, mutta taidanpa jättää ne odottamaan seuraavaa lahjaneuletta...

5 kommenttia:

 1. Onpa nätti! Mulla ois varastossa samaa lankaa oranssina, tämän ideanhan vois jättää muhimaan.. Jos vaikka mäkin tarvisin kaulurin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oranssina, se on varmaan ihana... Siitä vaan kauluria neulomaan jos ei mohair kaulalla pelota!

   Poista
 2. Tämä on kyllä näppärä malli vaikka en omaani olekaan hetkeen käyttänyt! Täytyy nyt kuvitella tuohon se hempeä vaaleanpunainen, kun mun näytöllä tämä on ihan liila :)

  VastaaPoista
 3. Sulla on ollut kyllä kauluri putkipäällä! Ihana kauluri tämäkin =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)