perjantai 10. huhtikuuta 2015

Ammuuu!

Miehen enon naapuriin maitotilalle oli syntynyt muutama viikko sitten pieni poika. Eno kyseli mieheltä, josko mie ehtisin pienet vauvansukat neuloa. Lupasin tottakai. Sitten vähän nikottelin kun kuulin, että minisukkiin toivottiin jotain lehmäaiheista. Suunnitelmani nopeista ja helpoista junasukista haihtui savuna ilmaan.

Rohkeasti kuitenkin tartuin härkää (vai lehmää?) sarvista ja näpytin Ravelryn hakukoneeseen sanan "cow". Niin uskomatonta kuin se onkin, löysin satoja lehmäaiheisia neuleita ja virkkausmalleja. Enkä edes liioittele, kokeilkaa vaikka. Paljon hauskoja ideoita siis löytyi, mutta ei yksiäkään vauvansukkia, saati suoraan sellaisenaan sukkaan siirrettävissä olevia kirjoneulekuvioita. Siispä ei kun soveltamaan...


Baby Cow

Malli: Oma sovellus
Lanka: Gjestal Maija valkoisena ja Silja violettina
Menekki: 36 g
Puikot: 3 mm Knit Pro

Piirsin ruutupaperille jonkinlaisen hahmotelman usean näkemäni kirjoneulelehmän perusteella, ja kuvio muokkautui työn edetessä lopulliseen muotoonsa. Kyllähän tuon lehmäksi tunnistaa, ainakin jos katsoo kauempaa ja siristää silmiä! Värit tulivat valituiksi sattumalta, ja vasta valmiista neuleesta havaitsin että täähän on Milka-lehmä :D Muuten olen ihan tyytyväinen kuvioon, mutta voi lehmä-parkoja kun toinen takajalka on katki...


En ollut neulonut kirjoneuletta yli vuoteen, joten tuntuma oli enemmän kuin hakusessa ekan sukan kohdalla. Toisessa sukassa alkoivat sormet taas muistaa tehtävänsä, joten lopputuloksena ensin neulottu on huomattavasti jälkimmäistä kireämpi. Olin jo aikeissa purkaa ensimmäisen, mutta mies kielsi, ei tuota kuulemma erota kireämmäksi kukaan muu kuin mie.

Lilja suostui armollisesti lainaamaan pupuaan jalkamalliksi, Iirikselle ei enää näin pienet sukkaset mahdu. Toivottavasti pääsevät käyttöön, ovathan nämä sentään uniikit design-sukat ;)

22 kommenttia:

 1. Ilmiselvät Milka-lehmät! Ja sehän tarkoittaa, että sukat ovat varsin herkulliset :)

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat! :) Tuosta "katkenneesta" jalasta tuli kyllä mieleeni semmoinen juttu, että kun kotikylälläni eräällä nautatilalla jollakin naudalla katkeaa jalka, niin se tietää meidän perheelle pitkäksi aikaa edullista ja laadukasta naudanjauhelihaa... ;) Nytkin on äidin pakastimessa noin 8 kiloa odottamassa toimitusta meidän pakastimeen. :) Harvoin tarvitsee nykyään enää jauhelihaa kaupasta ostaa, tuppaavat nuo mullikat telomaan jalkojansa alvariinsa.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat! Todellakin uniikit custom-sukat, sanoisin. Nämä kuuluu sitten käyttöajan jälkeen laittaa raameihin seinälle.

  VastaaPoista
 4. Oliko reilua? Nyt iski ihan kamala suklaanhimo! :D

  VastaaPoista
 5. Hienot Milka ammut, eläkä mainitse katkenneista jaloista :D Ei niitä sanomatta tajua ;)

  VastaaPoista
 6. Mahotoman veikkeet sukat =D
  Mie voisin tehä ittelle moiset ko oon niin "maitovasikka" ;D

  VastaaPoista
 7. Tosiaan, Milka-lemmuja! Somat ovat.

  VastaaPoista
 8. Päheet lehmät! Täytyypä kysyä kiinnostaisinko ketään mun lähipiirissäni lehmäaiheiset sukat.

  VastaaPoista
 9. Hieno sukat! Kirjoneulekin on kovasti tasaisen näköistä, molemmissa sukissa.
  Minna-Kaisa

  VastaaPoista
 10. Varsin somat huolimatta katkinaisista jaloista =D

  VastaaPoista
 11. Oi kun söpöt! Ja kyllähän niistä lehmän tunnistaa hyvinkn!

  VastaaPoista
 12. Ihanat! Ja hyvin sen lehmän tunnistaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)