lauantai 7. toukokuuta 2016

Kaksivuotias!

Taas on vuosi vierähtänyt, ja oli aika neuloa uusi syntymäpäivämekko. Nyt jo kaksivuotiaalle, hurjaa!


Toddling Raiin

Lanka: Hjertegarn Woolcott (55% villaa 45% puuvillaa) okrankeltaisena
Menekki: 194 g kaksivuotiaan kokoon
Puikot: Knit Pro 3 mm

Ravelryssa surffaillessa silmääni sattui maaliskuussa kivan väköinen vauvanmekko, jolle suunnittelija etsi testineulojia. Malli oli sen verran simppeli, että kuvaa katsomalla olisin varmaan saanut samanlaisen aikaiseksi ilman ohjettakin, mutta ilmoittauduin kuitenkin testineulomaan kun sopivasti kaksivuotiaan koko oli vapaana. Ja onhan se aina mukava neuloa kun joku on jo tehnyt tarvittavat laskutoimitukset valmiiksi, ja voi vaan tikuttaa menemään, vai mitä? Toki testineulonnassa on aina oma vastuunsa, mutta tästä ohjeesta en löytänyt korjattavaa yhtä silmukkamäärän laskuvirhettä lukuunottamatta.

Mekko neulotaan saumattomasti pääntieltä kohti helmaa, ja lankaa ei katkaista missään vaiheessa. Ohje lupaa että lopuksi on pääteltävä vain kaksi langanpäätä, mutta saisi kyllä olla aika iso lankakerä jotta tämä lupaus täyttyisi... Kun oli testineuleesta kyse, en neuloessa turhia säveltänyt omiani. Jouduin kyllä neulomaan lisää pituutta kaarrokkeeseen melkein parikymmentä kerrosta, koska oma kerrostiheyteni heitti ohjeen väljästä tiheydestä rajusti. Neuloin myös helmaa pitemmäksi, jotta vaate ei jäisi tunikaksi.

Paras juttu tässä mekkosessa on mielestäni selkäpuolelle neulottu pieni nappilenkki halkioineen. Tätä jujua tulen varmasti käyttämään vastaisuudessa! Pohjattomasta nappilaatikostani löytyi juuri sopiva yksilö tähän tarkoitukseen:


Hjertegarnin villa-puuvillasekoitteen totesin mainioksi mekkolangaksi jo viime vuonna, kun neuloin siitä tälle samalle taapertajalle yksivuotismekon. Nämä kauniin eläväpintaiset langat ostinkin samaan aikaan silloin vuosi sitten, nyt pääsivät hyvään käyttöön. Vuoden takaisissa kuvissa esiintyy joku ihan kalju vauva, nyt tämä neitokainen on jo kiharapehkoineen selkeästi pieni tytöntylleröinen!


Kaiken kaikkiaan toimiva ohje, hyvä lankavalinta ja söpö lopputulos! Olisin kovasti halunnut näyttää teille mekkokuvia ihan seisaallaan, mutta sellaisia otoksia ei nyt valitettavasti ole saatavilla. Yritys oli kova, mutta syntymäpäiväsankari oli juhlapäivänään flunssainen, ja itsekseen ei huvittanut seisoskella ei sitten yhtään...

13 kommenttia:

  1. Aivan ihana kaksivuotias ja kaksivuotiaan mekko! <3

    VastaaPoista
  2. Kaunis mekko ja hyvän värinen. Pitää pistää muistiin tuo lanka, kuulostaa hyvältä. Raikkaan näköinen on myös äidin mekko, mistä se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Miun mekko on Noshilta, suomalaista suunnittelua ;) Taisi kyllä jo mennä mokoma loppumaan verkkokaupasta.

      Poista
  3. Suloiset, niin mekko kuin kaksivuotiaskin :) .

    VastaaPoista
  4. Ihana mekko ja ihana malli! Kaunis on myös äidin mekko, onko Nosh?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Noshiahan se, aivan oikein. Juhla-mekko taskuilla :)

      Poista
  5. Kaunis mekko ja ihana kaksivuotias!

    VastaaPoista
  6. Suloinen mekko ja vielä suloisempi kaksivuotias!
    Mutta miten ihmeessä kaksi vuotta voi kulua näin nopeasti?!

    VastaaPoista
  7. Ai että miten suloinen pieni kaksivuotias!! Niin ihanat nuo kiharat! <3 Ja kylläpä tosiaan aika kuluu nopeasti... Olenkohan edes vuoteen lukenut yhtään blogipostauksia yhdestäkään blogista!

    Noshin ihana mekko pisti silmään täälläkin, löytyy omastakin kaapista, kunhan imetys loppuu joskus niin helpompi sitten käyttääkin ;)

    VastaaPoista
  8. Onpas kiva mekkonen ja suloinen 2-vuotias! =)

    VastaaPoista
  9. Tosi kiva mekko ja kaunis väri langassa! Mutta söpöin on kyllä silti malli. :)

    VastaaPoista
  10. Multa on näköjään menny tämä mekko ihan ohi.. Ihana Iiris ja kaunis mekko <3

    VastaaPoista
  11. Voi että mä en kestä! Miten suloinen hän onkaan! Myöhäiset onnittelut kaksivuotiaalle! :D Kaunis mekko muuten :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)