lauantai 16. lokakuuta 2010

SYTYCK: parempi myöhään kuin ei silloinkaan...

Niinkuin aiemmin mainitsin, So You Think You Can Knit -haasteen Hollywood-viikot jäi pahasti sairastumisen ja kouluhommien jalkoihin. Enhän mie vielä myöhässä ole, mutta viimeisiä hetkiä viedään, finaali alkaa huomenillalla.

Aivotyötä olin sentään ehtinyt tehdä... Vaikeinta alussa oli sopeutua haasteeseeni Popping ja Locking, en yksinkertaisesti halunnut tehdä mitään palaprojektia. Ehdin jo lähes luopua mielessäni koko haasteesta.

Sitten se iski. Olen parantumaton joulufanaatikko, miun joulunodotus alkaa suunnilleen juhannuksesta. Viime vuonna jouduin luopumaan edellisestä kestojoulukalenteristani (suuri koristeltu puulevy, jokaiselle päivälle oli oma laatikko), koska sitä oli mahdoton raahata mukana muutoissa. Siispä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: haaste ja joulukalenteri! Neuloisin meille uuden kestojoulukalenterin. Mietin ja luonnostelin ja mietin ja luonnostelin.

Todellisia laatuluonnoksia :D Mietin tässä kalenterini pohjakuvaa. Sydän on ehkä liian helppo, kun taas talvimaisemassa on liikaa tekemistä, eikä siihen ehkä saisi luukkuja sijoiteltua nätisti vaan lopputulos olisi ahdas. Päädyin siis joulukuuseen.

Ensin neuloisin kalenterin pohjan johon teen kuusen joko intarsialla tai kirjoen silmukoita jäljittelemällä. Taskut tulisivat olemaan vähän erilaisia, jotkut joulukuusen koristeita, jotkut leijailevia lumihiutaleita ja jotkut paketteja kuusen juurella.

Pohja pitää todennäköisesti vuorittaa vaikka lakanakankaalla, ettei se venähdä liikaa kun taskut ovat täynnä joulupäivien yllätyksiä ;) Itse taskut todennäköisesti ovat tarpeeksi jämäköitä ilmankin vuoria, kun ei niistä kovin isoja tule. Tässä joitain taskuideoita:

Älkää hämääntykö kamalista kuvista, onneksi olen parempi neuloja kuin piirtäjä! Siitä tulee hieno :) Nyt kun vielä löytäisin kaikki tarvikkeet omasta varastosta niin olisin supertyytyväinen. Kulta- ja hopealankoja miun pitää kyllä joka tapauksessa ostaa, niitä miulla ei ole ja haluan kalenteriin kimallusta! Tässä on siis tulossa Popping ja Locking höystettynä ainakin Broadwaylla ja Discolla!

11 kommenttia:

 1. Ihana idea.Meillä on mun ristipistotyönä tekemä joulukalenteri,mut tää on niin kiva idea,et täytyykin pistää muistiin,täks jouluks ei enää kerkii,mut ehkä ens vuodeks...Mä oon kans meiän suvun virallinen "jouluhörhö",niinkuin ne ystävällisesti nimittävät :)

  VastaaPoista
 2. Kiva idea! Mielenkiinnolla odottelen, että minkälainen tästä tulee :)

  VastaaPoista
 3. Hieno idea! Täällä väkerretään kalenteri-sukkia, aika homma, mutta tuleepa sitten kerralla hyvä ja on pitkäikäinen kalenteri. =)

  VastaaPoista
 4. Loistava idea ja sopii haasteeseen hyvin! Jään odottamaan innolla lopputulosta! Mullakin on pitkään ollut ajatus tehdä jonkinlainen kalenteri itse, mutta aina se vaan jää.

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva idea! Mielenkiinnolla odotellaan täälläkin, että minkälainen on lopputulos.

  VastaaPoista
 6. Onpaa hyvä idea! Odotan innolla lopputulosta. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kannustuksesta, kommenttinne lämmittävät :)

  VastaaPoista
 8. Kiva idea! Seuraan innolla millainen tästä tulee. Mä oon myös jouluihmisiä. Mulla ois noita hopea- ja kultalankoja varastossa nöttösiä tai ihan keriäkin, jos siis et halua rikkoa lakkoa :D Voin niitä kyllä lahjoittaa tähän.

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa hyvältä idealta! Onnea matkaan :) Tällaiseen työhön saakin varmaan hyvin upotettua jämälankojakin.

  VastaaPoista
 10. Onpa mukava idea! Oikein jää mieltä kutkuttamaan, millainen lopputulos tulee olemaan. :) Tsemppiä haasteeseen, odotan innolla edistymistäsi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)