lauantai 26. marraskuuta 2011

Karhunvatukoita

En ole ikinä maistanut kyseisiä marjoja, mutta tämä neulemalli on kyllä kerrassaan makoisa!


Bee niinkuin Baskeri!

Lanka: Drops Lima (65 % villaa 35 % alpakkaa)
Menekki: 81 g
Puikot: 3,5 mm ja 4,5 mm

Kaksi lumoavan pehmoista ja kauniin harmaata lankakerää saapuivat lokakuun SNY-paketissa, ja pääsivät puikoille Kahelin aakkoshaasteen hengessä bee niinkuin baskeriksi. Ohje tarjoaa kolme päänympäryskokoa ja kolme pituutta, aloitin M-koon silmukoilla ja neuloin keskipitkän hatun. Se oli mallia kipa, kekotti päälaella lievästi sanottuna erikoisen näköisesti. Purin joustimeen asti, vaihdoin puikot puoli numeroa isompiin ja neuloin pitkän mallin. Pitkää tämä ei kyllä ole nähnytkään, mutta ihana se on silti. Mallin oppi nopeasti ulkoa, varsinkin kun sen neuloi heti kaksi kertaa peräkkäin :D

Ohjeessa oli mainio pingotusvinkki, jonka avulla joustin ei veny käyttökelvottomaksi: ennen lautasen päälle asettelua pujotetaan lanka joustimen ja palmikko-osuuden väliin koko hatun ympärille. Tämän langan avulla myssy sitten kiristetään lautasen päälle, jolloin palmikot avautuvat mutta resori ei lörpsähdä. Toimii kuin junan vessa!

Palmikot ovat uusi rakkauteni (kukaan ei sitä varmaan huomannutkaan...)! Lima vaan jotenkin imaisee palmikot sisäänsä, pinta voisi olla kolmiulotteisempikin.


Kuinka monta vuotta menee ennen kuin sitä oppii kuvaamaan itsensä kulmasta jossa nenä ei näytä yhtä pitkältä kuin muumien Möröllä?

Seuraavan kuukauden ajan ei kyllä riitä aika enää muuhun kuin joululahjojen neulomiseen puikot huiskien!

13 kommenttia:

 1. Tosi kaunis myssy! Täälläkin menee seuraava kuukausi lahjavalmisteluissa... Juurikin ostin violetin sukkalanganlopun kaveriksi toista lankaa josta olisi tarkoitus kokeilla Villavintiötä. Ehkäpä rentoudun joulunaikaan ja aloittelen sitä sitten kaikessa rauhassa, ilman että on määräpäivä valmistumiselle... =)

  VastaaPoista
 2. Oo, täytyykin pistää tuo pingotustapa mieleen. Oikein nätti myssy, mäkin voisin neuloa tuon tuollaisena pipomallisena (baskereita en oikein osaa käyttää). :)

  VastaaPoista
 3. Karhuvatukka maistuu hyvältä ja hyvältä näyttää tämä myssykin. Kiva malli.

  VastaaPoista
 4. Kaunis harmaa korostaa hienosti pintaneuleiden monipuolista kokoelmaa :)

  VastaaPoista
 5. Tuo hattumalli on kyllä täälläkin hyväksi havaittu. Olen tehnyt sitä itselle ja muutamalle kaverille ja jokaiseen päähän se on istunut täydellisesti.

  Karhunvatukat joita itse olen maistanut ovat olleet herkullisen näköisiä, mutta kirpeitä.

  VastaaPoista
 6. Ihana! Kuinka monta hattua on liikaa (= tekisinkö samanlaisen)? Miun nenä tuppaa myös näyttämään ite otetuissa kuvissa isolta, mistä johtunee... ;-)

  VastaaPoista
 7. Ooh, tämä malli onkin ihan täydellinen seuraavaksi myssyksi!

  VastaaPoista
 8. Mertsu: Hyviä hattuja ei koskaan voi olla liikaa! Ja miun nenä on kyllä oikeestikin kuin noita-akalla, mutta olisihan sitä kiva näyttää kuvissa vähän lyhytnenäisemmältä :>

  VastaaPoista
 9. Hattu sopii sulle kuin nenä päähän. Nii-in, nenä passaa sulle myös oikein hyvin. Täytyyhän sitä ihmisellä olla persoonallinen look, ettei kaikki näytä samalle. Pitkä nenä on sivistyneen näköinen. Näin on! =o)

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis malli ja toteutus!

  VastaaPoista
 11. Tämä on aivan ihana! Täytyy ehdottomasti laittaa puikoille :D

  VastaaPoista
 12. Ihana, lämpimännäköinen myssy :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)