torstai 16. helmikuuta 2012

Pitkäveteistä sukkaa

Vuoden ensimmäinen tilaustyö, paksut polvisukat luokkakaverille valmistuivat vihdoin. Tai vihdoin ja vihdoin, kaksi viikkoa meni siitä kun aloitin. Miksi mie aina innoissani otan vastaan näitä tilaustöitä, ja sitten ne kuitenkin lopulta ovat ikävää neulottavaa ja valmistumisessa tuntuu menevän ikuisuus? Nytkin vaikka sain itse valita millaiset sukat teen? :D Outoa... Tai ehkei niinkään, tässä tapauksessa ehkä lanka tökki, tiedä häntä.


Maan sävyt

Malli: Kärjestä aloitettu perussukka
Lanka: seiskaveikka (ruskeaa, terrakottaa, viininpunaista ja tummanvihreää)
Menekki: 199 g kokoon 40
Puikot: 3,5 mm Knit Pro pyörö (resorissa 3 mm)

Nämä ovat ehkä pisimmät koskaan neulomani sukat, varrella on mittaa melkein 60 senttiä. Paksusta langasta valmistuivat kyllä nopeasti. Lappualoitus ja rankalainen kantapää, yhden kerroksen korkuisia raitoja. Pystyraidat muodostuvat kun joka toisella kerroksella nostetaan silmukka neulomatta. Anopilta olen tämän pystyraidoituksen alun perin keksinyt. Hän neuloo myös paljon, enimmäkseen sukkia. Samaiselta anopilta sain tänään synttärilahjaksi auringon värisen Malabrigo Worsted -vyyhdin :)

Kuvat napattu häthätää pokkarilla kesken Kokeilevan muotoilun oppitunnin, takana poseeraa kesän 2013 mekkomuotia ;)


Huomenna lähden kehruukurssille Kiuruvedelle, hurraa! Etukäteen on treenattu ahkerasti:


Miun ja Sylvin yhteistyö alkaa jo sujua, tämä on superhauskaa hommaa! Kuvassa on harjoituskehruu yksisäikeisestä hahtuvasta, kertaus meneillään. Toivottavasti tämän viikonlopun jälkeen kehrääminen onnistuu jo "oikeasta" villasta!

23 kommenttia:

 1. No mutta ihan tosi kauniit sukat tuli, tylsästä neulomiskokemuksesta huolimatta!
  Ja onnea vielä synttärisankarille, se auringonkeltainen Malabrigo onkin se ihanin väri mualimassa - tai ainakin yksi niistä.
  Jännittävää nähdä, miten sun kehruut lähtee kurssin jälkeen käyntiin. Mäki tahtoisin niin kovin oppia kehräämään.

  VastaaPoista
 2. Samat kokemukset tilausneulonnasta. Siksi en juuri lupaile. Mutta kivan näköiset sukat!

  VastaaPoista
 3. Nuo pystyraidat tekevät kyllä mielestäni raidallisista peruspolvisukista mielenkiintoisemman näköiset. Hyvältä näyttävät.

  VastaaPoista
 4. Sukista tuli tosi kivat! Antoisaa ja mukavaa kehruukurssia =o)

  VastaaPoista
 5. Hienot sukat jälleen kerran. Minä en ole jaksanut neuloa edes itselleni polvisukkia kun tuntuu että ne on niin pitkäveteisiä neuloa =) Ja myöhästyneet synttärionnittelut!

  VastaaPoista
 6. Täydellisesti apinoimisen arvoiset sukat. Älä pelkää, en jaksa polvisukkia väkertää, mutta yhden kerroksen raidat yhdistettynä pystyraitoihin laitan korvan taakse muhimaan. Toimisi hyvin raitalanka + yksivärinen -yhdistelmänä...

  VastaaPoista
 7. Synttärionnittelut myös täältä. Sukat näyttää hyvältä, mutta tuo sinun kehruusi kiinnostaa enemmän.. Valtavan upea oranssi! :)

  VastaaPoista
 8. Hienot sukat, on kaverin syytä olla tyytyväinen! Minä olen jo aikoja sitten luvannut neuloa ystävälleni pitsiset kämmekkäät. Lankakin olisi, mutta inspiraatiota ei. Pitäisi opetella kieltäytymistä.

  VastaaPoista
 9. Homsantuu: niinpä, inspiraatio antaa vaan odottaa itseään mutta pakko neuloa kun on luvannu ja siitä jopa maksetaan :D

  VastaaPoista
 10. Kauniit sukat. Mukavaa kurssiviikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Tosi kivan näköiset sukat, tämä mallineuleidea täytyy pistää muistiin... ja ehkä puikoillekin ennen pitkää ;)

  VastaaPoista
 12. Hurjan kauniit sukat! Nuo värit ovat ihan parhautta. Ja mallineuleesta saisi hyvän ohjeen kirjoitettua, vink vink :D .

  VastaaPoista
 13. Hienot sukat, pystyraitoja en muistakaa nähneeni. Mielekästä kurssia!

  VastaaPoista
 14. Ihanat värit olet sukkiin laittanut :)

  VastaaPoista
 15. Nuo värit <3 <3 <3 Hienosti "rakennetut" kuviot!

  VastaaPoista
 16. Nämä sukat ovat suunnattoman kauniit! Muutenkin blogissasi on kauniita kuvia ja kivoja juttuja. Siksipä blogissamme on pieni tunnustus sinulle!

  VastaaPoista
 17. Joo, tilausneuleet tekee sen joka kerta... :-P Mutta tosi nätit sukat, ihana värimaailma. Toivottavasti kehruukurssi vastasi odotuksia! Odotan innolla raporttia. :D

  VastaaPoista
 18. Onpas kiva malli! Ja väritys aivan ihana.

  VastaaPoista
 19. Minäkin tykkään näiden sukkien väreistä! Pitkiä sukkia tekisi itsekin mieli aloitella. Jospa vaikka pitsiset kevätsukat....

  VastaaPoista
 20. Kauniit ja maanläheiset värit. Hienot on sukat! Ja harmaa mekko taustalla näyttää sille, että siitä tulee valmiina upea! :)

  VastaaPoista
 21. Olisko mahdollista saada opastusta ranskalaiseen kantapäähän, joka on tehty varpaista ylöspäin?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)