keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Jadeaurinko nousee

Mikä neule? Kymmenen pisteen vihje:


Ja kaikki arvas oikein :D 


Jadeaurinko

Malli: Daybreak by Stephen West (maksullinen ohje)
Lanka: Knit Picks Gloss Fingering (70 % merinoa 30 % silkkiä) värissä Jade ja Cherry Tree Hill Supersock Semisolid (100 % merinoa) värissä Wheat
Menekki: 102 g 
Puikot: Knit pro 4 mm

Siitä lähtien kun ystävällinen kanssaneuloja syttäsi miulle Daybreakin ohjeen vuodenvaihteessa, olen etsinyt lankavarastostani siihen sopivaa täydellistä lankayhdistelmää. (SYT = satunnainen ystävällinen teko.) Blogimaailmassa ja Ravelryssa on näkynyt toineen toistaan upeampia versioita tästä nerokkaan yksinkertaisesta huivista, ja mie en sitten millään osannut päättää minkä värisen haluaisin kun niitä yhdistelmiä tuntui riittävän loputtomiin. 

Lopulta lähdin liikkeelle siitä, että miulla oli kultasukista jäljelle jäänyttä unelmanpehmeää supersockia, jonka halusin käyttää sellaiseen neuleeseen jotan saisin katsella usein. Mikäpäs sen parempi kohde kuin keväthuivi! Semisolidin keltaisen langan pariksi valitsin upean jadenvihreän Glossin, jonka vaihdoin Hurja-Hannalta helmikuun lankakirppiksellä. Knit Picksin lankoja ei saa Suomesta eikä niitä saa edes Yhdysvalloista Suomeen tilattua, Hanna oli saanut nämä vyyhdit vaihdossa.

Huivia oli varsin mukava neuloa ihan jo vain kauniiden lankojen takia, eikä ohjeessakaan ollut mitään vikaa. Saatoin tehdä jonkin lisäyksen ehkä väärin päin mutta ei sitä valmiista huivista huomaa. Aloitin M-koon mukaan, mutta keltainen ei ihan riittänyt ohjeenmukaiseen raitamäärään. Myös reunus jäi paljon ohjetta kapeammaksi, koska tahdon tehdä Glossista vielä huiviin sopivan kevätmyssyn, eikä tätä lankaa kyllä varmasti saa mistään lisää. Glossia kului siis vähän yli ja Supersockia vähän alle 50 g. Mitäs sanotte, sopisiko tämä huivin kaveriksi? 

(Kuva Coastal Knitsin sivulta)

Huivista tuli lähes täydellinen, ei kutita sitten yhtään! Pingotin sen varmaan tuhannen neulan avulla, muttan silti alareuna vähän aaltoilee. Pitäisi kehittää joku kaapelisysteemi että saisi reunasta tasaisen. Huivi olisi kyllä voinut olla isompikin, nyt kärkiväli on 140 cm. Miulla on paha tapa kiskoa kerroksen ekat silmukat vähän liian tiukalle minkä vuoksi yläreuna kiristää turhaan, pitäis ottaa rennommin ;) No seuraava huivi on sitten vielä parempi, näitä tulen ehdottomasti neulomaan lisää!

Jadenvärinen lanka on muuten übervaikea kuvattava, taittaa aina väkisin harmaaseen. Tässä kuvassa väri taitaa olla lähinnä todellisuutta:

21 kommenttia:

  1. Daybreakiä ei kyllä mikään voita. ;) Kauniit värit valkkasit huiviin. Tuo myssymalli näyttäis kyllä upeelta tuossa jaden sävyssä, että ala neuloa vaan!

    VastaaPoista
  2. On todella kaunis ja myssy myös.
    Komppaan edellistä: "Alahan neuloa vaan!"

    VastaaPoista
  3. No tottakai olis hyvä myssy. :)

    Huivi on ihana.

    VastaaPoista
  4. Juu kaunis huivi on.
    Minä kylläkin arvelin työn olevan hame, kun näin ensimmäisen kuvan. Ihan kaikki eivät arvanneet oikein. :)
    Tämän innoittamana voisin kyllä itse tehdä noin raidottuvan hameen. Sille kun tarvetta olisi...

    VastaaPoista
  5. Menee kai mainostamiseksi, mutta itse hankin pingotukseen vaijerit nettikaupasta: http://www.loopknittingshop.com
    Fiber Fantasy Blocking Wire Kit Product Code: JVD6318
    Olen tykännyt.

    VastaaPoista
  6. Makee väriyhdistelmä tossa sun huivissa! Gloss -lanka on kyllä ihanan pehmeetä ja se himmeä kiilto on kaunis. Mulla on kans ollu toi sama ohje printattuna jo kauan, pitäis vaan ruveta neulomaan jossain välissä =o)

    VastaaPoista
  7. Hauskan näköinen huivi! En ole aiemmin tuohon malliin törmännytkään, joten ainakin minulle ihan uusi tuttavuus.

    VastaaPoista
  8. Tuo myssymalli on kyllä niin ihana, mäkin olen sitä kuolannut, vaikka en ko. kirjaa omistakaan. Tulee varmasti ihana setti tuon huivin kanssa!

    VastaaPoista
  9. kiva huivi! sellainen vinkki että briteistä saa tilattua Knit Picksin lankoja esim. täältä: http://greatbritishyarns.co.uk/
    ... jos siis sattuu tekemään lisää mieli joskus;-) (hinnat ei ainakaan päätä huimaa)

    VastaaPoista
  10. A-L: Kiitos vinkistä! Laitetaan muistiin lankalakon loppumiseen asti ;)

    VastaaPoista
  11. Minä oon joskus pingottanut (ja tykännyt) pujottamalla tiukkakierteisen puuvillalangan reunaan ja sopiviin kohtiin (kulmiin) pari nuppineulaa, jotta saa lankaan hyvän kireyden. Sori, huonosti selitetty. Tätä tarkoitan: Russian blocking tai string blocking.

    VastaaPoista
  12. Hieno huivi! Ja ilman muuta myssy sille kaveriksi!

    Jos en ihan väärin muista, niin Villavyyhdistä saa pingotussettejä vaijereilla:)

    VastaaPoista
  13. Uskomattoman hieno huivi! Ja tuo myssy olisi kyllä tosi söpö :)

    VastaaPoista
  14. Tuo Daybreak on tosiaan pyöriny monissa blogeissa ja Ravelryssaki on melko monta projektia tehtynä. Kaunis on tämä sinun versio. Tuo isojen huivien pingotus on kyllä aina yhtä haastavaa. Mie olen tehny vain niitä pykäreunasia, eikä nekään ole aina menny putkeen.

    VastaaPoista
  15. Tulipa kaunis huivi kevättä varten :) Ja olen samaa mieltä edellisten kanssa, myssy puikoille vaan.

    VastaaPoista
  16. Onpa kaunis malli ja ihanat väritkin!

    VastaaPoista
  17. Ei muuta ku myssy puikoille vaan!
    Kaunis huivi.

    VastaaPoista
  18. Upea huivi! Sinulle on tunnustus blogissani :)

    VastaaPoista
  19. Mainio huivi! :) Ja minunkin blogista voit halutessasi käydä pokkaamassa tunnustuksen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)