keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kesäyön startiittis

Kesäyön hullutus on kyllä ihan loistava tempaus, saa luvan kanssa aloittaa jatkuvasti uutta! Selkeesti miuta varten suunniteltu systeemi.

Nyt onkin ollut aikaa laittaa uusia neuleita puikoille, kun jouduin sairaslomalle. Jopa yhden viikon ehdinkin olla lankakaupan tyttönä, ja heti ilmestyi polveen nestettä :/ Viikoksi määrättiin lepäämään, mut kyllä mie jo huomenna meen takas. Tuun hulluksi kotona istuessa ja kieriskelen itsesäälissä: miksi tämän piti sattua just nyt, kun on maailman paras kesätyö?!?? Miksi oi miksi? Ei ois ollu mitään ongelmaa olla koulusta pois viikkoa, olisin jopa nauttinut siitä että sais istua vaan neulomassa ja räveltämässä kaiket päivät :D (Poislukien tuo rävellys, nettitikku-pahalainen on oikutellut. Vasta tänään vaikuttaa toimivan kunnolla...)

Mutta nyt niitä kyhäilyjä! Tässä viisi ensimmäista:


#1: Vela Shawl (testineule) alpakoista
#2: Raitasäärystimet retriitin lankalotossa voittamistani Noroista
#3: Hedera -sukat Schoppel Wolle Admiralista
#4 ja 5: Leafy Washcloth -tiskirättejä Blend Bamboosta

Tulostin eilen tylsyyksissäni hirveän läjän ohjeita, tänään varmaan aloittelen virkkaamaan joulusydämiä. (Lue: yritän tulkita englanninkielistä virkkuuohjetta, kun en ymmärrä aina suomalaisiakaan. Onneksi on hyvät kuvat!)

Katsaus pihalle: ehdottomasti "puutarhani" kauneimmat kukkaset:


Trollius europaeus eli niittykullero. Meidän pihalta ei nurmikenttiä ja loistavia kukkapenkkejä löydy. Eipä haittaa, luonnonkukat on enemmän miun mieleen. Keskellä pihaa kulkee oja, jonka reunalla ihastuttavat kultapallerot kukoistavat.

Näin etelässä (eli Koillis-Savossa :P) en olekaan kulleroita ennen nähnyt. Luontoportti tiesi kuitenkin kertoa seuraavaa:

"Kullero on erityisesti Lapin niittyjen, lehtojen ja lettokorpien laji. Se on yleinen tunturiniityillä ja puronvarsilla, mutta levittäytynyt myös ihmisen luomille tuoreille niityille. Pohjoisesta leimastaan huolimatta kullero menestyy myös etelämpänä. Suurin osa Etelä-Suomen lehdoista on sille liian pimeitä, mutta paikoin Etelä-Hämeen ja -Savon rehevillä seuduilla se on jopa runsas."

Mitä sitä luonnollista asetelmaa salaojilla muuttamaan, asun rehevällä niityllä :D

11 kommenttia:

 1. Onpa ihania aloituksia!
  Pikaista paranemista :)

  VastaaPoista
 2. Tuo kesäyön hulluts kuulostaa kyllä melkoiselta rupeamalta. Minä tyydyn ainakin tänä vuonna vain ihastelemaan toisten ahkeruutta. Pieniä sieviä aloituksia :)

  VastaaPoista
 3. Minä jätin osallistumatta KYHiin tänä vuonna, mutta mikä lie tässä kesäkuun ilmassa, kun tekee koko ajan mieli aloittaa uusia töitä vaikka entisetkin on kesken :-D. Ei yhtään tyypillistä mulle, syytän siis KYH-ilmapiiriä ;-). Hauska kyllä seurata, mitä kukakin KYHäilee. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 4. Hehee, minä varmaan kuolisin stressiin, jos osallistuisin KYH:iin. Mutta mulla meinaa olla vähän sama kuin TiiQ:lla, että tekis mieli aloitella kaikkea ihan muuten vaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kommentista unohtui tietenkin toivotukset pikaiseen paranemiseen! Harmi, että olet joutunut olemaan unelmatyöstä pois. :)

   Poista
 5. Onpa kivan näköisiä aloituksia. Ja nuo kultapallerot ovat kerrassaan kauniita, parhaita ne luonnonkukkaset onkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Ihania ovat myös puna-ailakit ja villiorvokit.

   Poista
 6. Pikaista paranemista! Minä en kanssa näin töiden ohessa ehdi tehdä niin paljon, että voisi osallistua... Virkkauksissa on kyllä ehdottomasti oltava piirroskaaviot! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin olen kaavioiden puolestapuhuja, mutta hyvät kuvat ajavat melkein saman asian :)

   Poista
 7. Kivoja prokkiksia olet valkannut hullutteluun! Virkkaus on kauheen kivaa ko termit on ihan hukassa eikä oikeen ees osaa katsoa kuvasta, et minkälaista pitäis tulla :D Parantelusympatiat!

  VastaaPoista
 8. Kutsuvan näköinen piironginloota :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)