perjantai 28. joulukuuta 2012

Hei tonttu-ukot hyppikää

Nyt on riemu raikkahin aika! Ja myös aika tämän vuoden viimeiselle postaukselle :)

Osa lukijoistakin on varmaan palannut jo eilen töihin (ja jotku ei lomalle jäneetkään) mutta opiskelijan joululoma (ja -tunnelma!) jatkuu loppiaiseen asti. Kieltäydyn ajattelemasta koulussa odottavia velvollisuuksia, kaatukoot päälle sitten tammikuussa.

Sen sijaan keskityn rentoon lomailuun mummolassa, neulomiseen ja hengailuun ;) Harmaa villatakki ei ehtinyt valmiiksi tänä vuonna, mutta pari joululahjahuivia ehdin puristaa puikoilta ennen aattoa :)


 Pikapitsit

Malli: Jan's sensational scarf kirjasta One-Skein Wonders: 101 Yarn-Shop Favorites
Lanka: Viininpunainen Wetterhoff Sivilla (70 % villaa 30 % silkkiä),
valkoinen BC Garn Lucca (100 % merinoa)
Menekki: Sivilla 50 g, Lucca 55 g
Puikot: 5,5 & 7 mmMainio malli, näyttää hyvältä mistä vain langasta kuten kirja lupaa. Yhtä ja samaa kerrosta toistetaan koko huivin ajan, simppeliä ja nopeaa, muttei liian tylsää :) Äidilläni on aina kuuma ja kaikki neuleet kutittaa, joten hänelle tikutin tummanpunaisen, varsin ilmavan version silkkivillasta. Tämä ei voi kutittaa! Mummolle valkoinen, pehmoinen ja paksumpi huivi kaveriksi pari vuotta sitten neulotulle myssylle.

***

Huomasin eräänä päivänä että blogin kuukausikatsaukset ovat nyt loppuvuodesta unohtuneet miulta kokonaan, viimeksi olen ilmoittanut syyskuun langankulutuksen :P Hups.

Korjaan tilanteen kertomalla että lokakuussa lankaa kiertyi silmukoiksi 1057 g, marraskuussa 1161 g ja joulukuussa säälittävät 412 g. Outoa, yleensä joulukuu on kuukausien kärkikastissa mitä langankulutukseen tulee... No en nyt ruodi aihetta enempää, vuodenvaihteen jälkeen postaan katsauksen koko neulevuodesta 2012.

***

Mummolan pihalla napattuihin huiviotoksiin ujuttautui myös Villaviidakon historian ensimmäinen karvainen kuvausasistentti Siiri!Neulerikasta ja lankaisaa vuotta 2013 kaikille!

9 kommenttia:

 1. Ihanainen kuvausassistentti =) Kivoja lahja huiveja olet tehnyt. Mua kutittaa aika monet langat varsinkin kaulalla, mut ei tuo mistä olet huivin neulonut! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Nautihan lomasta, opiskelussa on se hyvä puoli, että lomaakin on eri lailla. Kuvausassistentti on kyllä tosi kaunis, kuten huivitkin.

  VastaaPoista
 3. Your beautiful scarves, happy new year.

  VastaaPoista
 4. Ihana Siiri. Ja kauniit on kyllä huivitkin! :)

  VastaaPoista
 5. Hauskaa lomailua! Ja hienot huivit olet kyllä tehnyt, vau. Pitäisköhän itekkin kokeilla.

  VastaaPoista
 6. Kauniita huiveja sait kääriä pakettiin! Multa loppuu aina virta loppu vuodesta tuon kulutuksen laskun kanssa :) nyt ei oo aika riittänyt millään, katotaan josko saan jotain listattua itelle edes :D Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Huivit näyttävät kivoilta. Toisaalta ilmavia, mutta lämmittävät varmasti. Oikein mukavaa ja lankaisaakin tulevaa vuotta myös sinulle =)

  VastaaPoista
 8. Ihanat huivit! Oikein iloista uutta vuotta sinulle :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)