torstai 17. tammikuuta 2013

Täyttyneet lupaukset

Vielä viimeisen kerran katse edelliseen vuoteen, ennenkuin Villaviidakossakin matkataan kohti uusia neulehaasteita.

Uudenvuodenlupaus tuli tehtyä vuosi sitten. Lupasin opetella vuonna 2012 yhden uuden asian joka kuukausi, siis 12 uutta taitoa tai tekniikkaa vuodessa.

Aloitin heti samassa postauksessa sukanparsinnalla. Tuon jälkeen en ole kyllä mitään parsinut, vaan kerään reikäiset sukat tulevaa isompaa projektia varten :D

Helmikuussa sain lainarukin ja menin ensimmäiselle rukkikurssille. Siellä opin karstaamaan ja tekemään lepereitä sekä kehräämään niistä.

Maaliskuussa neuloin miehelle paitaa (valmistui huhtikuun alkuun), jossa oli miulle aivan uudenlaista rakenne. Kysehän oli saumattomasta hybridistä.

Toukokuussa järjestettiin ensimmäinen savolainen neuleretriitti, jossa Tuulian rukkikurssilla opettelin modernimman rukin kanssa pitkävetoa.

Kesäkuussa julkaisin ensimmäisen virkkausohjeeni, iltalaukun. Se on edelleen jaossa vain Napissa ja Nauhassa, pitäisköhän ladata nettiinkin?

Heinäkuussa alkoi Stephen Westin mysteerihuivi-Rockefellerin neulonta, viimeiset vihjeet tulivat elokuun puolella. Tässä huivissa kokeilin ensimmäistä kertaa intarsiaa. Aika pienimuotoisesti, mutta kuitenkin.

Syyskuussa alkoi verhoilukurssi, se olikin mukavaa hommaa. Tuoliprojekti ei vielä ole ihan valmis (loppusuoralla kuitenkin), mutta se on sivuseikka :D

Cria -takki valmistui myös syyskuussa, ja sen projektin aikana opettelin uuden tavan luoda silmukoita (cabled cast-on) ja uuden tavan tehdä napinläpiä (one row buttonhole).

Lokakuussa neulesuunnittelun kurssilla pääsin tutustumaan neulekoneen saloihin. (Joo kyllä mie ne kurssin tuloksetkin pian postaan!)

Samoihin aikoihin neulottiin myös kuopiolaista mysteerisukkaa, jonka yhteydessä opettelin kasialoituksen, uudenlaisen kantapään ja silmukoiden päättelemisen ommellen. Myös Judy's Magic Cast-on tuli tutuksi samoihin aikoihin.

Pikaisen laskutoimituksen jälkeen uusia tekniikoita ja taitoja vuoden aikana opin 14 kappaletta. Tavoite siis täyttyi ja kaksi vielä päälle, hurraa! Kylläpä tuli ylpeä olo ;)

Vuonna 2013 lupaan neuloa enemmän perheelleni, opetella neulomaan saksaksi, ja kuitenkin samalla neuloa vaan just sitä mitä ite haluan!

Ja lupaan myös ommella enemmän, Bernina-rukka tuli viime vuonna käynnistettyä ihan liian harvoin. Aloitin tämän lupauksen toteuttamisen jo joulun alla, kun surautin Liljalle jääkarhun kuusen alle.


 Jääkarhu nimeltä Pinkki
(Yritin kyllä ehdottaa nallelle arktisempaa nimeä 
kuten Pyry tai Tuisku, mutta neiti kolmevee ei ottanut tällaista 
kuuleviin korviinsa.)

Ohje&kaavat: muistaakseni Suuri Käsityölehti 11/97
Tarvikkeet: puuvilla-teddykangasta, askartelusilmät ja -kuono, 
pieni pala ginghamia korviin ja tassunpohjiin, Isoveli-lankaa kaulahuiviin.
Vanua, villaa ja jämälankoja täytteeksi.


Pinkki on jämäkkä kaveri joka ei turhista hötkyile. Se söi sisuksiinsa kaiken mahdollisen kätköistäni löytyneen vanun lisäksi runsaasti huovutusvillaa ja koko suuren langanpätkäpurkkini sisällön :D Ei uskoisi miten paljon täytettä yksi karhu vie. Säkäkorkeutta on jotain 35 cm ja pituutta 45 cm.


22 kommenttia:

  1. Mikäs sitä ompelukoneella huristellessa jos jälki on noin kivaa! Hauska Pinkki :) Olen kans pitkästä aikaa vähän myös ommellut, en muistanutkaan kuinka kivaa puuhaa se on :) Iloista vuoden alkua!

    VastaaPoista
  2. Opitpa paljon uusia tekniikoita viime vuonna, hyvä vuosi siis! :) Ja ihana tuo jääkarhu!

    Pst. Ootkohan saanut mun sähköpostini, jossa laitoin sulle niitä muutamia muinaisia kuvia? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijoo, oon kyllä saanut :D Taisin unohtaa vastata?

      Poista
  3. Ihana jääkarhu! Hyvä tekniikkavuosi sulla takana, minäkin oon ajatellut, että joka vuosi pitäisi jotain uutta opetella ja oppia käsitöistä. Toistaiseksi haasteita on riittänyt, tänä vuonna voisi ottaa tavoitteeksi kirjoneuleohjeen kirjoittamisen ja kirjoneuleet noin muutenkin.

    VastaaPoista
  4. Tosi hieno jääkarhu! Hyvä kokoelma uusia tekniikoita ja taitoja! ;)

    VastaaPoista
  5. Onpa symppis nalle. :) Ihana yksityiskohta nuo korvanaluset. Paljon olet kaikkea kivaa ja hyödyllistä kerennyt opetella vuoden aikana. Neulekonetta olisi kyllä kiva testata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo korvathan olisi ohjeen mukaan pitänyt ommella KÄSIN kiinni tuohon päälaelle silleen eteenpäin suunnattuna, mut miehän meen aina siitä mistä aita on matalin :D

      Poista
  6. Oletpa opetellut monta taitoa viime vuoden aikana. Mä opettelin tykkäämään sukkien neulonnasta ja kirjoneuletta. Karhu on ihana...ei kai sille muuta nimeä ois voinutkaan antaa!

    VastaaPoista
  7. Vähän kait täällä ollaan oltu ahkerina!

    VastaaPoista
  8. Voi ihanaa Pinkkiä, tiiän yhden kolmeveen, joka rakastaisi myös tuollaista ihan täysillä!

    VastaaPoista
  9. Sähän ehdit ja opit menneen vuoden aikana vaikka ja mitä. Kyllä sietääkin olla ylpee itestään!
    Pinkki on kerrassaan hurmaava otus! :)

    VastaaPoista
  10. Kyllä oot ollut kiireinen viime vuonna ja rohkeasti kokeillu kyl niin monta tekniikkaa! Ihastuttava jääkarhu!

    VastaaPoista
  11. Kylläpä sitä on oltu ahkeria! Täällä on ihan sama vika, että ompelukone oli suorastaan jäähyllä viime vuonna..

    VastaaPoista
  12. Hulvaton karhu nimeä myöten! :)

    VastaaPoista
  13. eikös olekin ihanaa oppia kaikkea uutta? itselläni tuli kanssa ihan kiitettävästi tuota uutta viime vuonna ja sama jatkuu toivottavasti kuluvana vuonnakin - tänään opin uuden tavan tehdä pystynapinläven neuleeseen ilman että langan katkaisee missään välissä! jihuu!
    Pinkki on muuten tosi symppiksen oloinen jääkarhu! ihana.

    VastaaPoista
  14. Hurmaava Pinkki! Ihanat nuo ruudulliset korvat. Niin kadehdin kaikkea uutta mitä olet oppinut. Itse teen jääräpäisesti vain tuttua ja turvallista :D .

    VastaaPoista
  15. Aivan hurjan suloinen jääkarhu!

    VastaaPoista
  16. Hurmaava jääkarhu! Oli kyllä hieno uudenvuodenlupaus ja pitää nostaa hattua, että pääsit tavoitteeseen. Nyt onkin sitten taitoskaalaa laajennettu valtavasti.

    VastaaPoista
  17. Onpa söpö ja pehmoisen näköinen karhu! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)