keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Seinältä sukkaan

Olohuoneemme kruunu on ehdottomasti seinälle ripustettu isomummoni kutoma Lapin raanu. Kaunista punamustavalkoista seinävaatetta tuijotellessa on mielen pohjalla jo pitkään kytenyt ajatus neuloa samat kuviot villasukkaan. Syksyn Ullaneuleen, sen marraskuussa ilmestyvät teemana on tunturit = loistava tilaisuus suunnitella raanusukat!


Raanusukat

Malli: ihan oma, saatavilla marraskuussa Ullaneuleessa
Lanka: Regia 4-fädig punaisena, valkoisena ja mustana
Menekki: 67 g kokoon 38
Puikot: 2,75 mm Knit Pro

Vähän meinasi jäädä viime tippaan valmistuminen, ensimmäinen sukka kun oli pakko neuloa kotona sohvalla raanua tuijottaen eli reissuneuleeksi tämä ei sopinut. Toinen sukka valmistuikin sitten hujauksessa, ja ohje lähti matkaan eilen. Pari päiväähän se meni deadlinen yli, mutta koska en kuitenkaan voi osallistua näillä kansikuvaäänestykseen (mallini voitti viime kerralla) niin lupasivat Ullassa kuitenkin julkaista ohjeen :)


Langat sukkiin tarjosi Kuopion Nappi ja Nauha.Tää taisikin olla ihka eka kerta kun tätä Regian perussukkalankaa neuloin, oikein pehmeä ja mukavan tiukkakierteinen lanka! Juuri oikeat väritkin löytyi värikartasta.

Ihan tyytyväinen olen näihin sukkiin, kivat niistä tuli. Vaikka kuviointia ois voinu olla vähemmänkin, on nämä vähän levottomat siihen alkuperäiseen raanuun verrattuna :D Tekisi mieli kokeilla neuloa toiset ihan joillakin muillä väreillä... Mut ei ihan heti! Opinnäyteneuleet ja ohjeet on valmiina, ja nyt haluan neuloa jotain ihanaa ihan itelleni! Nämä sukat menivät siis Nappiin ja Nauhaan näytesukiksi. Kiitos Niinalle jalkojen lainasta!


Vielä tämä ja huominen päivä pitäis jaksaa painaa töitä (opparin raportin parissa siis), ja sitten alkaa ansaittu syysloma, aahhhh. Perjantaiaamuna hypätään ipanan kanssa junaan ja kolistellaan viikoksi Ouluun mummolaan. Loma alkaakin varsin loistavasti sillä tulevana viikonloppuna pidetäänkin Oulussa käsityömessut, joissa olenkin käynyt joka vuosi viiden vuoden ajan! Mitähän ihanaa sieltä taas löytyy...

37 kommenttia:

 1. Aivan upeat sukat ja kivat selkeät värit! Mun mielestä kuvioita ei pitäis olla yhtään vähempää. ;)

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit sukat....aivan ihanat :)

  VastaaPoista
 3. Hauskat sukat! Voisin kuvitella neulovani tuollaiset itselleni maanläheisemmistä väreistä, vaikkapa harmaasta, ruskeasta, valkoisesta...

  VastaaPoista
 4. Hyviä kuvia nappasit! Itelläkin kävi mielessä, että vois kokeilla eri väreillä tehdä:)

  VastaaPoista
 5. Värit hienosti korostavat tuollaista selkeälinjaista tyyliä. Kauniit!

  VastaaPoista
 6. Vau, todella upeat. Ihan noin mielenkiinnosta, onko näissä sukissa samat värit kuin raanussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, värit ja kuviot ovat identtiset raanun kanssa, kuviot toki silmukoiksi muutettuna. Mittasuhteet koitin säilyttää mahdollisimman muuttumattomina.

   Poista
 7. Kauniit sukat! Malli näyttääkin kansalliskäsityötyyliseltä ja voin ihan vaan kuvitella samantapaisen seinävaatteen.

  VastaaPoista
 8. Kauniit! Voisin itsekin kokeilla jotain tuontapaista, jahka joululahjat (ja kaikki muut odottavat projektit) olen saanut alta pois :D

  VastaaPoista
 9. Tosi hienot! Nämä pääsevät ehdottomasti työn alle :)

  VastaaPoista
 10. Näissä on tosi kiva malli ja värit.:)

  VastaaPoista
 11. Ihanat sukat! :) Olisipa kiva kokeilla tuota mallia omien raanujen väreillä - meiltä löytyy seinältä yllättäen oranssin ja keltaisen värisiä raanuja. ;)

  Nähdäänköhän messuilla? Minä menen sinne sunnuntaina, muistaakseni joskus ollaan siellä törmätty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin ei yllätä siun raanujen värit :D Joo messuille olen taas tulossa mutta jo lauantaina, en malta odottaa sunnuntaihin asti!

   Poista
 12. Ihana malli sukissa ja tosi kivat värit :)

  VastaaPoista
 13. Tervetuloa tänne päin! Olet kyllä melkoinen sukkamestari.

  VastaaPoista
 14. Raanuhan se niissä! :) Hienoa uusiokäyttöä vanhoille, kauniille malleille.

  VastaaPoista
 15. Kauniit sukat! Jaksaisinkohan mie neuloa kirjoneuletta? Tällä hetkellä oon jämähtänyt raitoihin. Ja pahasti.

  VastaaPoista
 16. Kovin ovat pirteät sukat! :) Mua kiinnostaisi nähdä kuva myös siitä raanusta, että millainen tarkalleen se sun ispiraatiosi lähde on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi kyllä mielessä laittaa raanustakin tänne kuva, katsotaan jos saisin napattua kunnollisen (meillä ei oo kaikkein valoisin olohuone...)

   Poista
 17. Loistava idea ottaa raanusta malli sukkiin! Mun tarvii ehkä apinoida tätä ideaa, mökillä ja muistaakseni veljeni luona on äidin raanuja ainakin kaksi. Kertakaikkisen hieno tapa siirtää perinnemalleja uuteen käyttötarkoitukseen.

  VastaaPoista
 18. Tykkään, eikä ollenkaan liian levottomat!

  VastaaPoista
 19. Oi kun ihanat! Nyt pitää sit malttaa odottaa sinne marraskuulle et pääse harjoittelemaan kirjoneuletta sukkiin! Tosi ihana ajatus perinteisen mallin uudelleen käyttämisestä. Miksihän meillä ei ole raanua varmana maalla olis joku jonka vois kotiuttaa!

  VastaaPoista
 20. Mahtava sukkaidea ja hieno toteutus!

  VastaaPoista
 21. Isomummolle ja perintöraanulle eläköön! ja sukkamallillesi hurraa!

  VastaaPoista
 22. Tosi raikkaat sukat ja hyvä idea poimia kuviot raanusta!

  VastaaPoista
 23. Todella kauniit sukat ja ihana idea ottaa mallia rakkaasta raanusta!

  VastaaPoista
 24. Yhdyn ylistyskuoroon. Huisin hienot raanusukat! Hmm, mullakin ois tuolla yks lapinraanu, pitäisköhän...

  VastaaPoista
 25. Ihanat perinnesukatja onnea opparille ja syyslomalle!

  VastaaPoista
 26. Onko kuvan sukat minkä pitäjän raanusta? Karjalan on värit, mutta jos Lapista on niin pisti mietittymään? Hauska idea on kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan perinteinen Lapin raanu, ei ole tietoa onko malli jostian tietystä pitäjästä. Vastaavia olen nähnyt paljon muuallakin. Karjalan raanujen kuviot ovat hyvin erilaisia vaikka tässäkin tosiaan samoja värejä on. Miun raanun pääväri on valkoinen ja kuviot yksinomaan erilaisia kapeahkoja raitoja kuten sukissa. Karjalan raanuissa pääväri on musta tai punainen ja niissä on yleensä ristikuvioita ja muita isompia kuvioaiheita. Pitääpä laittaa tänne kuva raanusta kun kotiin lomilta pääsen :)

   Poista
 27. Nämä on kyllä niin upeat! Loistava malli-idea. Jään innolla odottamaan ohjetta (ja aikaa sukkien toteutukseen). ;) Hauska nähdä näistä erilaisia toteutuksia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)