perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kahden sateen välissä...

...ehtii kuvaamaan huivin!Kultainen panoraama

Malli: Panoramic Stole / Hannah Fettig kirjasta Coastal Knits
Lanka: Kuje -lanka (100 % merinoa)
Menekki: 206 g
Puikot: Knit Pro 4 mmKultainen Kuje-lanka on asunut lankavarastossani iät ja ajat, ainakin neljä vuotta. Vasta nyt se pääsi puikoille, kun nappasin Kierot Puikot 2014 -retriittiin lähtiessäni mukaan valmiiksi kerityt vyyhdit ja kauniin huiviohjeen ajatuksenani aloittaa sopivan helppo mutta mielenkiintoinen reissuneule. Reissussa tätä onkin neulottu, retriitin jälkeen useilla bussimatkoilla, kyläpaikoissa ja jopa synnytyssalissa supistuksia odotellessa... Iisiä pitsiä ja lyhennettyjä kerroksia sisältävä Panoramic Stole olikin juuri sopiva mukana kulkeva neule, simppeli muttei liian aivoton.


Kuje -lankaa ei enää saa mistään, sillä lankakauppa Kujeen Hanna ei enää sitä värjää. Harmi, sillä neulomiskokemus oli kerrassaan upea! Kultaisen ja ruskean sävyt vaihtelivat langassa uskomattoman kauniisti, eikä valmis huivikaan hullummalta näytä. Jokainen vyyhti on uniikki, mutta mie en ainakaan suurempaa värinvaihtelua huomaa huivissani, vaikka kaikkien taiteen sääntöjen mukaan en raidoittanutkaan kahdelta vyyhdiltä, vaan neuloin huolettomasti ensin yhden ja sitten toisen vyyhtini.


Tällaista stoola-mallista huivia miulla ei ennestään ollutkaan, ja kuten kuvista näkyy niin sitä voi käyttää monin tavoin. Tykkään! Ja onhan se upean värinen ja suloisen pehmeäkin...

Huomasitte ehkä myös asukokonaisuuteen kuuluvat kämmekkäät? Ne miulle lähetti tämän huivin valmistumisesta täysin tietämätön, ihana Tiina, kuten seuraavassa kuvassa näkyvän piponkin! Eikö ole mainio setti?

 

P.S. Aavistuksen myrtsi kuvausilme ei johdu neuleista vaan valtavista hyttysparvista ympärillä, jotka eivät onneksi sumentaneet kameran linssiä (vaikka lähellä oli). Kiitos Liljan kummitädille kuvausavusta, tervetuloa taas kylään :)

17 kommenttia:

 1. Onpa kaunis huivi! Niin ne langat ja mallit vaan ennen pitkää kohtaavat... :)
  Aivan ihania ovat nuo Tiinankin neulomukset. Hieno setti, jota kuitenkin toivottavasti tarvitaan vasta syksymmällä!

  VastaaPoista
 2. No voihan sattuma! :D Ihana keltakultasetti! Huivi on kerrassaan valloittava, väri on ihan paras (tietty) ja tuo kokoluokka on ihan huisia - kunnon kääriytymishuivi!

  VastaaPoista
 3. No onpahan komia huivi! Ja tuo väri on kyllä mielettämän hieno!

  VastaaPoista
 4. Hiano on huivi ja lanka mainion väristä :)

  VastaaPoista
 5. Onpas ihana huivi ja muutenkin hieno kultasetti :)

  VastaaPoista
 6. Kivalta näyttää! Tuo väri on siule oikein pukeva.

  VastaaPoista
 7. Hieno on huivi ja muutkin asusteet! Kyllä sun nyt syksyn saapuessa kelpaa! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana huivi ja kyllä on komea setti!

  VastaaPoista
 9. Kaunis huivi ja upean värinen lanka. Täyttä huijarointia, ettei sitä enää voi saada.

  VastaaPoista
 10. Onpa hienot! Väri on kyllä upea. :)

  VastaaPoista
 11. Ihana setti! Harmi ettei tuota lankaa voi enää saada!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)