keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Vaihtuvat huivit


Eräässä laaturajoittuneiden neulojien facebook-ryhmässä järjestettiin pikkujouluhuivivaihto. Syksyn aikana neulottiin huivit parin mieltymyksen mukaan, ja paketit avattaisiin ja huivit esiteltäisiin määrättynä päivänä ennen joulua, kaikki samanaikaisesti.

Se päivä on nyt tullut (ja mennyt), tällaisen tekeleen lähetin parikseni arpoutuneelle Mertsulle. Hän on muuten ihka ensimmäinen "blogituttuni", aloimme molemmat blogata neuleista suunnilleen samoihin aikoihin vuonna 2009, ja meillä on lähes samanikäiset (ja yhtä kookkaat) tyttölapset.


Electric Plum

Lanka: Handu Merinosukkalanka semisolidina violettina
Menekki: 100 g
Puikot: Knit Pro 4 mm

Ohje oli taattua Stephen-laatua: hyvin kirjoitettu, tarkka ja toimiva. Ohjetta ei alun jälkeen tarvinnut paljoa tuijotella, ja yhdestä vyyhdistä syntyi mukavankokoinen huivi! Mainittakoon että yhden reunakerroksen lisää olisin tehnyt jos lankaa olisi riittänyt, nyt sitä jäi tähteeksi 10 cm pätkä! Valmista huivia en mitannut, mutta kuvista saanee hyvän käsityksen sen koosta, pingotus teki jälleen tehtävänsä.

Lanka oli myös mainio, pehmeääkin pehmeämpää ja tiukkakierteistä merinovillaa. Väri toistuu parhaiten ensimmäisessä kuvassa, tuollainen sähköinen luumu. Ihan omasta varastosta tämä löytyi, sain muistaakseni kerran jouluvaihdossa. Sattui sopivasti juuri saajan toiveiden mukainen kylmä violetti! Itse olen enemmän lämpimien sävyjen ystävä.


Myös huivista otetut kuvat ovat uskollisia suunnittelijalle, osa oli niin Stephenmäisiä että ne olivat lähes k-18 materiaalia :D Kiitos vielä ihanaiselle kuvausryhmälle pikkujouluihin! Huivi saapui kohteeseen viime viikolla, ja sai avajaispäivänä ymmärtääkseni hyvän vastaanoton :)

Itse sain odotella huiviani eiliseen asti, ja laukkasin sen heti postista hakemaan kun käsky kävi. Tällainen ihanuus siitä kuoriutui, ja vieläpä Wollmeise DK:sta neulottuna! Väri on Ruby Thursday, todellisuudessa tummempi viininpunainen. Kiitos Tui!

14 kommenttia:

 1. Hurjan nätti huivi. Mulla oli vasta ihan samanlaisia ongelmia: koetin Stephenmäisesti kuvata Stephen-sedän ohjeesta neulottua lahjaa, niin lähes kaikki kuvat olivat suorastaan K-21. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessa pakko tunnustaa, että sitä saa mitä tilaa: mie nimenomaan pyysin stephenmäisiä kuvia :D

   Poista
 2. Ihana se on! Tulee vähän paineita kuvata huivi samalla tyylillä omaa blogia varten. Ääks.

  VastaaPoista
 3. Todella ihana huivi väriä myöten! :)

  VastaaPoista
 4. Elä suutu, ainakkaan kovasti va pakko oli lainata tuota "laaturajoittuneet neulojat" termiä va lähde mainittu toki :D
  Ihanie huiveja molemmat. Josko mieki Stephen settää puikoille kerkeisin ottammaan. Tämä malli näyttää kyllä aikas pätevältä

  VastaaPoista
 5. Herbivore on mainio! Tosi kivasti malliin sopivan langan olet varastostasi löytänyt. Upea huivi!

  VastaaPoista
 6. Herbivore on kyllä pakko neuloa joskus itsekin :) Hienoja huiveja!

  VastaaPoista
 7. Todella upeita huiveja! Niin hauska salainen joulupukki -systeemi kyl ko kaikki saavat huiveja, mutta niin erilaisia!

  VastaaPoista
 8. Kauniita ovat, molemmat! Tällaiset ryhmävaihdot ovat kyllä varmasti kivoja :-)

  VastaaPoista
 9. Kaunis, kaunis Herbivore, upea hehkuva väri! Ja kauniilta näytttää myös Ruby Thursday!

  VastaaPoista
 10. Mistä ihmeestä löysit ohjeen? Ravelryssä on harmillisesti vain saksaksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)