keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Isot pienet joulut


Tärkein merkki joulun lähenemisestä on kuopiolaisten Kalakukkoneulojien vuotuiset pikkujoulut. Sunnuntaina taas kokoonnuttiin yhteen neulomaan, nauramaan, mässäilemään, lankashoppailemaan, arpomaan ja vaihtamaan lahjoja. On kyllä suuri kunnia ja etuoikeus tuntea näin suuri määrä ihania naisia, näiden pippaloiden voimalla sitä ehkä taas jaksaa tätä ajoittain yksinäistä kotiäidin arkea täällä peräkylässä vähän eteenpäin.

Perinteisestä pikkujoulupaketistani kuoriutui kasa muodikkaita minivyyhtejä, ja minivyyhtejä löytyi myös arpajaispalkinnostani. Olen vähän arkaillut jämälankavillasukkajoulukalenterin aloittamista, mutta nyt se on kai pakko että pääsen näistä kaikista kunnialla eroon!


On ne söpöjä! Mutta pakko sanoa, mikä järki näissä on?? Mitä on tapahtunut perinteisille jämälankapalleroille? Niistä sentään voi aloittaa suoraan neulomisen, nämä vyyhdit täytyy jaksaa keriä ennen kuin langan saa puikoille, mikä tuntuu välillä miulle olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa. Välineiden puutteestä ei ole kyse, kaapista löytyy ensiluokkainen kerijälaite ja kahdet vyyhdinpuutkin. Tuntuu vaan et sillon ku neulotuttaa, niin ei ole aikaa tuhlattavaksi kerimiseen :D

Herra Kraft oli tuttuun tapaan paikalla pikkujouluissa ihanine lankoineen. Mie poistuin paikalta kerrassaan kaksi vyyhtiä rikkaampana. Suloisen tuhkanharmaan vyyhdin ostin itse, ja upea paloautonpunainen (erään neulojatoverin mielestä emmanpunainen) vyyhti kuoriutui Kalakukkoryhmän jouluvaihdon paketista.


Viime aikoina olen keskittynyt enemmän lankojen keräilyyn kuin niiden neulontaan, mutta yhtä jos toistakin on toivon mukaan puikoilta valmistumassa jouluksi...

Olkaa kiltisti, tontut kurkkivat ;)

5 kommenttia:

 1. Nuo minivyyhdit on vaan niin paljon houkuttelevampia ja söpömpiä kuin pallerot :D. Rumalangastakin saa ihan siedettävää, kun tekee siitä minivyyhdin. Mutta on siinä kyllä tuo epäkäytännöllisyysnäkökohta. Aikas ihanat Kraftit kotiutit, mulle lähti mukaan vain vyötteetön Black Mamba.

  VastaaPoista
 2. Minä huomasin, että minivyyhdit saa kerittyä kätevästi myös käsivaralla, vyyhdit kun ovat niin minejä :) Ihanaa emmanpunaista, seuraavaksi hankin varmaankin tuota samaa punaista, on se niin makeaa!

  VastaaPoista
 3. Minivyyhdit ovat söpöläisen näköisiä, tuollaisia ei vaan voi ohittaa millään lailla. Vähän niinkuin sellaiset oikein kalliit käsintehdyt konvehdit, joita ostetaan vain yks laatuaan tms.

  VastaaPoista
 4. Meillä on sama harrastus: lankojen keräily.:) Ja on tosiaan komea punainen sävy!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)