lauantai 7. maaliskuuta 2015

Urani kakkuleipurina

Meidän tyttösten ensimmäinen serkku on syntyvä toukokuussa. Tulevalle äidille, mieheni siskolle, järjestettiin täksi viikonlopuksi yllärivauvajuhlat! Juhlissahan annetaan lahjoja, joten miepä neulaisin vauvanpeiton.


Peitehommissa

Lanka: Garnstudio Drops Merino Extra Fine okrankeltaisena
Menekki: 190 g 75 x 75 cm -kokoiseen peittoon
Puikot: 4,5 mm Knit Pro


Tällaiset keskeltä aloitettavat mallit ovat miun mielestä peittojen parhaimmistoa. Vällystä voi neuloa juuri sen kokoisen kuin jaksaa/haluaa/lankaa riittää, eikä se jää ikinä vajaan näköiseksi! Suosittelen tätä ilmaismallia lämpimästi, toimii kuin junan vessa.

Kutsujen teemavärit olivat keltainen, valkoinen ja vihreä, koska tämän kevätvauvan sukupuoli on kaikille yllätys. Kypsänkeltaiset Dropsin merinokerät osuivat käteeni lankavarastosukelluksella, ja kaunis ja pehmeä peitto niistä syntyikin! Vielä sinne muutama kerä jäi, vaikka pieneen haalariin tai takkiin...


Mutta ei tässä vielä kaikki! Askaroin lisäksi kankaiden, trikookuteiden, silkkinauhojen, pitsien, kuminauhojen ja jos jonkinlaisen härpättimien parissa useamman päivän, surruuttelin ompelukonetta ja heiluttelin virkkuukoukkua. Lopputulos näytti tältä:

 

Se on vaippakakku! Alimpana trikoosta virkattu kori, keskellä puinen tukikeppi, ja huipulla kirahvi! Ja siinä välissä ja sisällä vauvan voiteita, puhdistuspyyhkeitä, talkkia, öljyä, tutti, vauvan pehmokirjoja, lasinen tuttipullo ja siihen nokkasetti, aluslakana (tuo oranssi), pussilakana (kangas retrokangasvarastostani), ja tietysti niitä vaippoja. 88 kertakäyttövaippaa, ja piilotin mukaan myös yhden kestovaipan, hih!

Mie siis huolehdin käsitöistä ja kokoamisesta, muut tavarat on toimitettu miulle toisten juhlanjärjestäjien toimesta. Koristenauhat löytyivät omista varastoistani, ja onneksi löytyivät, koska en lasten mahataudin takia päässyt ennen juhlia Kuopioon nauhaostoksille. Vaippakakun kokoaminen oli huippuhauskaa, ja itse juhlatkin olivat loistavat. Nämä olivatkin ensimmäiset vauvakutsuni, ja myös eka tekemäni vaippakakku. Tämän leipominen oli kyllä huippuhauskaa, toivottavasti joskus saan taas tilaisuuden tehdä näitä lisää! Tuleva äiti oli (ainakin melkein) yllättynyt juhlistaan ja vaikutti myös pitävän lahjoistaan. Käsityöläinen on tyytyväinen! Ihan en tällä Leipuri Hiivan arvonimeä ansaitse, mutta miten olisi Leipuri Villa?

19 kommenttia:

 1. Hienoin näkemäni vaippakakku! Aivan mahtava!
  Ja vitsit, miten ihana peitto - paras väri yhdistettynä kauniiseen malliin.

  VastaaPoista
 2. Huikeita lahjoja! Leipuri Villa on kyllä vähintäänkin ansaittu arvonimi :-)

  VastaaPoista
 3. Upea kakku! Täytyy sanoa, että montaa en ole nhnyt, mutta tämä kyllä kiilasi ykköseksi heti. Tuo tekemäsi peitto on kaunis.

  VastaaPoista
 4. Ihana peitto ja melkoinen suoritus tuo villakakun leipominen, en oilis saanut ite sitä nuin hyvin aseteltua :D

  VastaaPoista
 5. Hienoin koskaan näkemäni vaippakakku!

  VastaaPoista
 6. IIIK mitä ihanuuslahjoja.
  Ihanaa Naistenpäivää sinulle.

  VastaaPoista
 7. Kaunis vauvanpeitto ja ihan superhienosti "leivottu" kakku!

  VastaaPoista
 8. Herkku-kakku! Ei aiheuta ruoka-aineallergioita! Ja tuo peitto on tosi kaunis, pitää laittaa ohje muistiin!

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis peitto ja ihana kakku!

  VastaaPoista
 10. IHANA! miksei kukaan mun kavereista ole käsityö ihminen? (kuitenkin neljä mukeloa tullut pyöräytettyä enkä ikinä ole saanut mitään noin ihanaa) IPeitto on kaunis. Ja käytännöllinen, kuten itsekin tiedät.. Mahtava lahja tulevalle vauvalle ja äidille.

  VastaaPoista
 11. Tyrmäävää! Onnea kaikille asianosaisille jo etukäteen, vaikka baby ei vielä olekaan syntynyt.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)