perjantai 31. heinäkuuta 2015

Liian kirjava

Kummityttömme kastetaan tänä viikonloppuna. Jännittää hirmuisesti, mikä tuleekaan neidin nimeksi! Reilu viikko sitten mummolalomalle lähtiessä nappasin mukaan pari (jämä)lankaa ja takkiohjeen, arvelin ehtiväni hyvin neuloa lahjaksi pienen nuttusen.

Ja ehdinhän toki! Lopputulos ei vaan aivan ollut suunnitelmien mukainen....


Yllätys yllätys

Lanka: Vuorelman Veto okrankeltaisena ja Zauberball Stärke 6 värissä Vitamin Spritze
Menekki: noin 120 g ohjeen kokoon (sopii vstasyntyneestä yksivuotiaalle!)
Puikot: Knit Pro 3,5 mm

Kerällä okrankeltainen Veto ja vihreä-oranssikirjava taikapallo näyttivät mätsäävän kivasti yhteen. Takin edetessä kävi tuskallisen selväksi, että värisuunnitteluni ei tällä kertaa ihan nappiin mennyt. Lopputulos on jotenkin yli-syksyinen ja liian värikäs... Mummon nappilaatikosta ei löytyny viittä samanlaista sopivaa nappia, mutta nämä erilaiset ovat kyllä erittäin sopivat neuleen henkeen :D

Itse takkimalli oli kyllä ovela, näitä tulen varmasti neulomaan lisää. Neulominen aloitetaan yläselästä, kavennellaan ja lisäillään ja tsädääm, takki on olkasaumoja vaille valmis! Neulojaguru Elizabeth Zimmermanin suunnitteleman nutun ohje on ilmestynyt monien ulkomaisten julkaisujen lisäksi suomeksi käännettynä Suuressa Käsityölehdessä 2/2011. Itse lehdessähän ei lainkaan kerrota kenen mallista on kyse, kyllä hävettää suomalaisten ykköskäsityölehden puolesta. Tästähän nousi aikanaan iso haloo, en muista korjattiinko virhe jossain myöhemmässä numerossa.

Yllätystakki joustaa ainaoikein-pinnan ansiosta hyvin joka suuntaan, tämä kävi ilmi kun Iiris halusi välttämättä pukeutua pikkuvauvalle tarkoitettu vaatteeseen:


Lahjaksi en sitten halunnut tätä antaa, mutta takki pääsee kyllä käyttöön! Annoin sen mummolle seurakunnan käsityöpiiriin vietäväksi, siellä se pääsee johonkin monista Afrikkaan lähtevistä avustuspaketeista, ja toivottavasti piankin lämmittää jotakuta pienokaista viileinä iltoina :)

6 kommenttia:

 1. Minusta on kyllä ihan täydelliset värit... (: <3 Ja söpö nuttumalli muutenkin. Mut ehkä se on kun min värit on ne syksyn värit. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä maanläheiset syksyvärit miulle itelleni passais vallan mainiosti, mutta jotenkin tuntui että lahjansaajalle ne olisivat liian vahvoja...

   Poista
 2. Muistan kun tein itse tuota mallia, niin mulla meni toosi kauan, että tajusin, miten siitä saadaan se takin muoto kaivettua. Olin niin epäuskoinen, mutta kiva takki siitä tuli. Sinun takkisi on tosiaan syksyn värinen!

  VastaaPoista
 3. Tuo takkimalli on kutkutellut kyllä tosi pitkään. Pakko kait se on jossakin vaiheessa tekaista. Kauniit syksyn värit :)

  VastaaPoista
 4. Somahan tuo on =) Syksyiset on kyllä värit. Mä tein kummipojalle takin tuolla ohjeella. Ongelmaksi muodostui että hihat oli liian lyhyet kummipojalle ja jatkoinkin niitä myöhemmin n.10cm ja sitten takki oli oikein sopiva ja meni aika pitkään käytössä venyvyytensä ansiosta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)