tiistai 1. syyskuuta 2015

Maastokuvio?

Voisin väittää, että aloitin sukkasadon rytinällä tänä vuonna, ja neulaisin yhdessä päivässä miesten sukat! Mutta ette uskoisi kuitenkaan...  Eikä olisi syytäkään, tämä pari on pantu alulle viime vuoden lokakuussa. Ufojen tuhoaminen siis jatkuu.



Camouflage

Malli: Perussukka kärjestä aloittaen
Lanka: Hjertegarn Camouflage (75 % villaa, 25 % nylonia)
Menekki: Kaik män eli 98 g koon 43 sukkiin.
Puikot: 3,25 mm Knit Pro -pyörö

Ostin viime syksynä paikallisesta lankakaupasta heräteostoksena maastokuvioista lankaa, aikomuksenani neuloa isännälle sukat isänpäiväksi. Ajattelin että sukat syntyisivät tällaisesta vähän paksummasta sukkalangasta hujauksessa! Isänpäivä tuli ja meni, arvelin neuloa sukat joululahjaksi. Joulu tuli ja meni, suunnittelin antavani sukat syntymäpäivälahjaksi maaliskuussa. Maaliskuu tuli ja meni, ja keskeneräiset sukat vain jököttivät projektipussissaan. Osasyy neulehaluttomuudelle oli se, että neulepinta ei miun silmään muistuttanut edes etäisesti haluttua maastokuviointia. Harvinaisen ärsyttävää, kerrankin kun lanka saisi luvan kanssa lätäköityä, se päättääkin raidoittua epämääräisesti...

Loppukesän nurkkiensiivousvimmassa saivat nämäkin sukat sitten kyytiä kun ne raivokkaasti neuloin valmiiksi. Oikein sopivat niistä tulikin rintavaan miehen jalkaan, kuvausjalat ovat turhan pienet ja kapeat. 

Kylläpä on vapauttava tunne, kun ei enää yksikään ufonkuvatus huutele miulle rivouksia lipastonlaatikoista! On aika aloittaa syksyn neuleet puhtaalta pöydältä, aah...

Näettekö kuvassa piileskelevän sukan?


Niin miekin. Se siitä naamioväristä...

10 kommenttia:

  1. Hahaa, miten hauskasti olet kirjoittanut :D Minä täällä räkätän itsekseni. Ei kyllä ole ihan nappisuoritus tuon langan värjäys, tuon takia yleensä kartan kuin ruottoa tuon tapaisia lankoja :)

    VastaaPoista
  2. Öö.. mistä lähtien vihreällä maastokuviolla on voinut maastoutua sementtiseen patioon? :D Mutta pöh. Aina suuri pettymys, jos langassa olisi kivat värit ja sitten ne käyttäytyvät ihan väärin. Ja ei oo kyllä maastokuviota nähneetkään nämä raidat. Pöh pöh, uutta sukkaa vaan putkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin :D Harkitsin kyllä sukkien viskaamista pusikkoon, mutta entä jos ne olisikin maastoutuneet sinne liian hyvin ja jääneet sille tielleen??

      Poista
  3. On siinäkin värjäys - ei ihan läikity mutta ei raidotukaan! :) No, onneksi sukat pitävät varpaat lämpiminä kuitenkin.

    VastaaPoista
  4. Epäreilua käytöstä langalta, sanon minä, mutta varmasti lämmittävät jalkoja yhtä lailla oli raidalliset laikukkaat tai jotain siltä väliltä. Houkuttelavan vapauttava ajatus aloittaa "puhtaalta pöydältä". Pääsenköhän minä siihen tilanteeseen koskaan... Iloista syksyä!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. No se on kyllä totta, harvasta langasta voi sanoa että se on miehinen!

      Poista
  6. No voi pöh. Mulla on myös maastokuvioista lankaa, josta suunnittelin Miekkoselle sukkia maastohousujen kaveriksi. Nyt en tiedä, jotta viitsinkö edes aloittaa.
    Vaan oikein hyvä, että dokumentoit tämänkin. Ei tule mulle niin isoa pettymystä, jos saankin aikaan epämääräraitalänttisukat...

    VastaaPoista
  7. Mie koin karvaan pettymyksen kanssa aikanaan, ku töistä ostin tota samaa lankaa ajatuksena tehdä ittelleni sukat. Rumat raitasukat tuli, mutta kyllähän nekin varpaita lämmittää. Ilo silmälle ne ei kyllä ole...

    VastaaPoista
  8. Kaunis neule ja näyttää lämpimältä:-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)