sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kahdesti neulottu

Valmistuipas kerrankin jotain sään mukaista vaatetusta, paksulankatakki juuri parahiksi paukkupakkasille! Tällä uusi neulevuosi avautuu komeasti.

 
Punahilkka

Malli: Bridget Hoodie / Carol Feller, Knitscene Fall 2012
Lanka: Pirtin Kehräämön karstalanka tex 220 x5 (100 % villaa) koe-erästä.
Menekki: 691 g M/L -koon takkiin
Puikot: 7 mm


Postauksessa ennen joulua kerroin epäonnistuneesta takintekeleestä. Oli seitsemän vyyhtiä tömäkkää villaa joka tahtoi takiksi, mutta en millään löytänyt sopivaa mallia. Aloittelin Suvi Simolan Juulia, ja neuloin Veera Välimäen Comfort Cardin lähes valmiiksi, ennen kuin uskoin ettei lanka riitä haluamaani takkiin. Yllättävän vähän löytyy malleja paksusta langasta ylhäältä alas neulotuille takeille! Tai ainakaan sellaisille johon riittäisi vaivaiset 700 grammaa... Jo epätoivoon vaipuneena silmiini sattui vihdoin sopiva malli muutaman vuoden takaisesta Knitscene -lehdestä. Tämä huppari aloitettiin kyllä alareunasta, mutta ohjeen mukaan lankani metrit riittäisivät ohjeen isoimpaankin kokoon, joten rohkenin pistää takin puikoille. Ja hyvin siinä sitten kävikin kuten kuvista näkyy!


 Aloitin neuleen M-koon silmukoilla, mutta tein etureunan lisäyksiä kunnes pääsin L-koon silmukkamääriin. Neuletiheyteni oli hieman ohjetta tiiviimpi, joten mittaillen ja laskeskellen neuloin takin kahden koon väliltä. Miehusta neulottiin ensin kainaloihin asti ja jätettiin odottamaan, seuraavaksi neulottiin hihat, ja yhdistettiin viimein kaikki samalle puikoille kainaloiden kohdalla ja posotettiin menemään saumattomasti loppuun saakka. 

Kainalon alle ei ohjeessa jätetty silmukoita lainkaan, mutta mie tein lisäyksiä sen verran enemmän että sinne jäi muutaman silmukan vara. Kokemukseni mukaan näin neule on tilavampi käsivarren alta ja istuu paremmin, eikä kinnaa päällä. Raglan-kavennukset tein ohjetta kapeammalla "nauhalla", koska se näytti mielestäni näin paksussa langassa muutoin liian leveältä. Hupun tein silmukalleen ohjeen mukaan, ja nyt toivon etten olisi. Huppu on hivenen liian pitkä, ja se ei ole mielestäni tarpeeksi "syvä", eli sitä ei siis saa vedettyä tarpeeksi syvälle päähän.


Lanka on taannoin Pirtin Kehräämöstä ostamaani paksua karstalankaa, koe-erää jossa sadan gramman vyyhdissä on noin 100 metriä. Karstalankojen tapaan tämäkin oli karkeaa ja suorastaa tikkuista, mutta tehokkaan kastelun ja kuivatuksen jälkeen se pehmeni ja rentoutui, sekä hieman pörhistyikin. Paljaalla iholla tätä ei kyllä kärsisi pitää, mutta eipä ole tarkoituskaan.


Kauniit kiinnityshakaset olen ostanut joskus muinoin ensimmäisellä Karnaluksin reissulla, ja hillonnut nappilaatikon pohjalle Sitä Oikeaa takkia varten. Sopivat tähän kuin nyrkki silmään, eikö vaan! Nämä hakaset onkin miun lempijuttu tässä takissa :) Ja tykkään myös selän palmikkopitsistä, paksulangassa pitsikin saa ihan uuden, rouhean ilmeen.Joskus näköjään kannattaa neuloa vaate useamman kerran!


Kiitos Niinalle pakkasessa hytisemisestä kameran kanssa :)

22 kommenttia:

 1. Onpa kaunis takki! Kuvissa lanka näyttää muuten oikein pehmoiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä kyllä näyttääkin! Totuus on karumpi :D

   Poista
 2. Sitkeys palkittiin:) kauniin mallin löysit näille langoille!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on nätti takki. Itseltä olis kyllä huumori loppunut jo ekan kierroksen jälkeen, mutta onneksi sulla riitti kärsivällisyyttä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy sanoa, että kyllä takintekele oli välillä pari viikkoa jäähyllä, kun en sietänyt sitä silmissäni :P

   Poista
 4. No jopas on ollut mutkia takin neulomisen matkassa! Siitä tuli kovin kaunis ja ihan sun näköinen. Kyllä kelpaa pakkasilla pukeutua noin nättiin takkiin. ☺

  VastaaPoista
 5. Oi, älyttömän hieno! Takapalmikko ja hienot hakaset osui minullakin upeina yksityiskohtina silmiin.

  VastaaPoista
 6. Komea takki! Ja hyvin modattu omiin mittoihin. :)

  VastaaPoista
 7. Tämä on kyllä ihana ja kiitos myös itsellesi :)

  VastaaPoista
 8. Sinä se osaat tehdä kaiken tyylillä: näyttää niin kauniilta ja persoonallisilta kaikki neuleet sinun päälläsi. Tämäkin on aivan upea kaikkine yksityiskohtineen...kaikki täsmää!

  VastaaPoista
 9. Nyt on kyllä takissa kaikki kohdallaan. (: Aivan upea. Ja hakaset sopii ku nenä päähän, olen samaa mieltä!

  VastaaPoista
 10. Mieletön takki! Toi huppu ja soljet on ihan lyömätön yhdistelmä, tosi symppis ja kaunis kokonaisuus! Kiva blogi muuten, ekaa kertaa täällä vierailemassa, vastakäynnillä! :)

  VastaaPoista
 11. Kaunis takki! Ehdottomasti useamman yrityksen arvoinen!

  VastaaPoista
 12. Tosi kaunis on takki ja hyvä väri. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)