torstai 11. elokuuta 2016

Kiero huivi

Kun muut ovat bloganneet neulefestarien häppeningeistä jo monta viikkoa sitten, mie vasta pääsen alkuun! Työt haittaa kummallisesti harrastusta...

Ennen festivaaleja ilmoitettiin, että lauantain iltabileissä järjestettäisiin jonkinlainen westknittersien kokoontumisajo sekä yhteiskuvaus itse briossin prinssin kera. Itsehän tapasin hänet jo viime lokakuussa gurun ensimmäisellä Suomen vierailulla. Tuolloin neulottua huivia en tietenkään enää voinut kuvauksiin mukaan ottaa, vaan tätä tilaisuutta varten piti neuloa ihan uusi!


Askews My Leftovers

Malli: Askews me Shawl / Stephen West
Lanka: kymmenet erilaiset merinojämät, pääasiassa fingering -vahvuiset.
Menekki: 283 g
Puikot: 4,5 mm Knit Pro

Miulle oli vuosien varrella kerääntynyt pussikaupalla sellasia "parempia jämälankoja", joita en ollut raaskinut oikein mihinkään käyttää. Pääasiassa erilaisia merino"sukka"lankoja, jotka eivät kuitenkaan olisi sukkina kestäneet, joitakin wollmeisejämiä ynnä muita herkullisia pikkunöttösiä. Nimeltä mainittakoon myös Colinette Jitterbug, Lorna's Laces Shepherd Sock, Shibui Sock, Koigu Painter's Palet Premium Merino ja Holst Highland. Myös tunnistamattomia, kanssaneulojilta vuosia sitten tätä peittoa varten saatuja jämiä on mukana.

Askews me shawl on suunniteltu neulottavaksi DK-vahvuisista langoista. Otin riskin valitsemalla huomattavasti ohuemmat jämät, ja se kannatti! Huivi on suhteellisen paksujen puikkojen ansiosta pehmoisen ilmava ja samalla muhkean lämmin! Ja mitkä värit! Ja muoto!


En ollut aiemmin neulonut kaksiväristä patenttia. Vähän jänskätti, mutta hitaan alun jälkeen alkoi briossin vääntäminen sujua varsin joutuisasti ja helposti. Tätä oli koukuttava neuloa, ja miettiä samalla minkähän keräsen sitä seuraavaksi ottaisi mukaan. Huivi oli miulla matkaneuleena kesäisellä kaupunkilomalla Düsseldorfissa, ja sai ihmettelyä osakseen niin vierustovereilta kuin lentoemoiltakin.

Mitenkään liian ajoissa ei festarihuivini valmistunut, itse asiassa päättelin reunan silmukat vasta itse tapahtumassa. Huivista olisi voinut ehkä tulla vähän suurempikin, jämiä vielä nimittäin jäi mutta aika loppui kesken. Siipiväli höyryttämättömällä huivilla oli noin 140 cm.

Festarilauantaina Kahvila Muistossa päiväkahvilla neuloskellessa (=maanisesti i-cord pääättelyä tikuttaessa) bongasin nurkasta itse herra Westin, ja pitihän se samaan kuvaan päästä huivintekeleen kanssa. Huomatkaa asiaankuuluvat neulontailmeet:


Kuten aiemmin mainitsin, osallistuin festariviikonloppuna Jonna Hietalan Tarinallisen neulekuvauksen kurssille. Kiitos kanssakurssilaiselle kuvausavusta, pääsinpäs itsekin vaihteeksi kuvaan mukaan!


Kurssi oli mielenkiintoinen ja opettavainen, ja sain hyvää kertausta koulussa aikanaan valokuvaustunneilla opituille asioille. Kurssin olisi suonut kestävän enemmän kuin kaksi tuntia, tuntui ettei siinä ajassa ehtinyt päästä edes vauhtiin!


Olen kerrassaan tyytyväinen uuteen, räjähtävän värikkääseen huiviini! Onneksi valitsin nämä ohuemmat jämät, tämäkin huivi on nimittäin sen verran raskas että DK-vahvuisena siitä olisi varmasti tullut varsinainen haarniska!

15 kommenttia:

 1. Oi nam mikä huivi ja ennenkaikkea värit! Itsehän olen vasta ostanut ensimmäisen steppe-ohjeeni ja ujosti eilen valitsin toisiinsa sointuvia vihreitä lankoja. Täytyypä tänään tutkia lankakaappia uudemman kerran, jos sitten kuitenkin räväyttäisi rohkeammin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin usein YRITÄN valita sellaisia harmonisia ja toisiinsa sointuvia värejä, mutta kappas vaan, se ei oikein tahdo onnistua :D

   Poista
 2. Aivan mahtava väripläjäys! Ihan mielettömän upea! Olen tähän mennessä ajatellut, että ehkä kaksivärinen patentti/briossi on enemmän muiden juttu, mutta nyt alan kääntyä sen puoleen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, patentin neulominen on koukuttavaa (ja helppoakin)!

   Poista
 3. Oi että on kaunis ja ihanat värit. Upeat myös nuo nuo neulontailmeet.

  VastaaPoista
 4. Ihana huivi. (: Värit (ja ilmeet) kohdallaan tosiaankin.

  VastaaPoista
 5. Huimaa väri-ilottelua. Ja neulontailmeet on ihan just kohdillaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kykenemätön tekemään harmonisia kokonaisuuksia. Jos yritän, niistä tulee rumia, tai sitten sekaan hiipii jotain odottamatonta väriläiskää :P

   Poista
 6. Whoaa, mikä ihanuus! Minä jo luovuin ajatuksesta neuloa tuo huivi, mutta tässähän nousee ihan uusi polte! On niin komia!

  VastaaPoista
 7. Ihastuttaa huivi. Nyt on väriä kerrakseen ja ilmeet kohdillaan. Tykkään.

  VastaaPoista
 8. Nämä Steppen huivit on kyllä ihan parhaita jämishuiveja :) Hehee, tuo on tuommonen neulonta on kärsimystä- kuva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hampaat irvessä päättelyä! I-cord reunus on valmiina ihana mutta ei tekovaiheessa...

   Poista
 9. Ihana, ihana, ihana väri-iloittelu! Ja mieletöntä saada huivista kuva itse Herra Suunnittelijan kanssa!

  VastaaPoista
 10. Siis wau. Mahtavat herkkuöverit! Riemastuttava väri-ilottelu!! Piristys!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)