perjantai 13. tammikuuta 2017

Katsaus neulevuoteen 2016

Perjantai 13.päivä, mikä mainio päivä kiusata lukijoita kollaaseilla! On siis aika jo perinteeksi muodostuneen Villaviidakon vuosikatsauksen.

Kaikki muuthan tekivät katsauksensa jo kaksi viikkoa sitten vuoden vaihtuessa, mutta viis siitä. En kykene bloggaamaan uusista valmistuneista neuleista, ennen kun edellinen vuosi on virallisesti saanut päätöksensä.

Vuonna 2016 valmistui puikoillani ja koukullani yhteensä 18 työtä:

2 neuletakkia aikuisen koossa
4 huivia
4 paria sukkia
3 pipoa
1 mekko lapsen koossa
1 paita lapsen koossa
2 paria lapasia
sekä 1 Barbin takki

Lukumäärä ei päätä huimaa, mutta sainpahan näihin kulumaan kuitenkin 3235 g lankaa.

Vertailun vuoksi tilastotietoa edellisiltä vuosilta:

v. 2011: Valmiita töitä 86 kpl, langankulutus 7966 g
v. 2012: Valmiita töitä 70 kpl, langankulutus 7780 g
v. 2013: Valmiita töitä 56 kpl, langankulutus 7443 g
v. 2014: Valmiita töitä 41 kpl, langankulutus 4049 g
v. 2015: Valmiita töitä 20 kpl, langankulutus 2700 g

Valmistuneiden neuleiden määrä on pudonnut radikaalisti, mutta kenties voisi toivoa laadun edes nousseen? :D Tilastossa näkyy selvä notkahdus siinä kohtaa, kun perheeseen syntyi toinen ipana kesken vuoden 2014. Pientä elpymistä on jo onneksi havaittavissa langankulutuksessa, neuleaikaa alkaa jäädä jo enemmän! Tosin iso osa tästä vapautuneesta ajasta on loppuvuodesta kulunut erilaisten neulekurssien ja kerhojen suunnittelun parissa.

Valmistuneiden töiden pienestä lukumäärästä johtuen kokosin vain kolme pientä kollaasia.

Ensiksi viime vuoden suurimpia neuleita:


Seuraavaksi pari suosikkia pienemmistä neuleista:


Joitain neuleita ohjeineen onnistuin myös suunnittelemaan: 

Yksi Kässäkerho Pompom:ille suunnittelemani neulemalli valmistui myös syksyllä, mutta ohje ei ehtiny nähdä päivänvaloa ennen vuodenvaihdetta kaavionkirjoitusongelmien vuoksi. Ehkä se piakkoin onnistuu. Nuo järkyttävän väriset varpaista varteen -sukat eivät varsinaisesti ole uusi malli, vaan kirjoittamani perussukkaohje kärjestä aloitettavia sukkia varten. Mainitsinkin jo syksyllä, että aloitin työskentelyn  Kuopion Kansalaisopiston sivutoimisena tuntiopettajana. Viime syksynä suunnittelin ja ohjasin Sukat uudella tekniikalla -kurssin, jota varten kirjoitin yleispätevän sukkaohjeen kolmelle langanpaksuudelle.

Ommellut olen vuonna 2016 huimia määriä verrattuna aiempaan, pääasiassa lapsille: paitoja, mekkoja, tunikoita, housuja. Joitakin luomuksia pääsi blogiin asti, mutta olen nyt päättänyt etten jokaista ompelusta tänne kuvaa ja raportoi. Pysyköön Villaviidakko neuleblogina, sen alueen mie parhaiten tunnen. No ehkä joku erityisen hyvin onnistunut ompelus joskus saattaa jossain vilahtaa...

Vuoden kohokohtia olivat ehdottomasti totuttuun tapaan Kierot Puikot -neuleretriitti huhtikuussa, ja uutuutena Jyväskylän neulefestarit heinäkuussa. Neulevuoden kruunasi lokakuun lopulla PomPomin superviikonloppu Kuopiossa, mahtavuutta! Osallistuin myös ensimmäistä kertaa Tour-de-Sockille, mutta laihoin tuloksen :D

Vuonna 2016 pääsin vihdoin (vaikkakin osa-aikaisesti) tekemään unelmatyötäni: suunnittelemaan, opettamaan ja ohjaamaan neulomista erilaisilla pidemmillä ja lyhyemmillä kursseilla ja kerhoissa. Suurin toiveeni ja tavoitteeni on vielä jonain päivänä saada neulesuunnittelusta ja -ohjaamisesta itselleni kokoaikatyö, ja nyt pikkuhiljaa on oikeasti alkanut tuntumaan siltä, että se vielä jonain päivänä on mahdollista!

Jo alkaneelle neulevuodelle 2017 asetan tavoitteeksi neuloa yli 4 kg lankaa! Muuta en lupaa, katsotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan :)

10 kommenttia:

 1. Ihan vakuuttava saldo =) Onnea uran etenemiselle rutkasti tällekin vuotta!

  VastaaPoista
 2. Ei pidä yhtään häpeillä "pientä" valmistuneiden määrää. Moni blogi hiipuu kokonaan vauvojen myötä. Oon vaan iloinen, ettei sulle ole käynyt niin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä tuntui että blogi alkoi hiipua, kun aiempi kaksi päivitystä viikossa -tahti muuttui kaksi päivitystä kuukaudessa tahdiksi... Mutta onneksi siitä noustiin!

   Poista
 3. Komea setti! Älä yhtään vihjaile määrästä, laatu ratkaisee ja kuten sanoit - elämäntilanteet ovat eri ihmisillä erilaisia. Myötätuulta kursseille ja opetushommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tuo laatu kyllä aina vakuuta omaa, turhan kriittistä silmää, mutta siihen vedotaan :D

   Poista
 4. Ihana, kun jotkut jaksaa tilastoida :) Mulla hiottaa pelkkä ajatuskin. Olisi kyllä kiva seurata omaa tuottelijaisuutta, mutta nääh :P Pato sukat oli kyllä sun viimevuoden kaunein ohje :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Eihän se tilastointi ole ollenkaan vaivalloista! Merkkaa vaan pitkin vuotta ylös mitä on tehny, ja sit lopuks lasketaa kaikki yhteen :D

   Poista
 5. Ihana määrä kauniita töitä.
  Kollaaseja ja tilastoja on niiiiin kiva lukea.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)