lauantai 7. tammikuuta 2017

Sylvian jouluhuivi


Vanhan vuoden viimeinen valmistunut neule esille vielä, ennen uusiin haasteisiin siirtymistä!


Sylvian jouluhuivi

Lanka: Ohut Pirkkalanka (100 % villaa)
Menekki: 176 g
Puikot: 4,5 mm Knit Pro

Monien, monien muiden neulojien tavoin, miekin tikuttelin itselleni joulukuussa mysteerihuivia suomalaisesta villasta. Tukuwoolin sijaan valitsin puikoilleni vanhempaa kotimaista tuotantoa, Pirkkalankaa. Tarkalleen ottaen harmaa, tummanvihreä ja oranssi ovat vanhaa, vielä Suomessa valmistettua Pirkkaa jo edesmenneen isänäitini varastoista. Punaisen ja harmaan ostin tätä huivia varten, enkä ole löytänyt mistään tietoa, mikä on langan nykyinen valmistusmaa. Vuosikertalankojen ansiosta tällä huivilla on jo sinänsä tunnearvoa, ja tulihan tästä aika jouluisesta väriyhdistelmästä ihan mukavan näköinenkin!


Satakieli oli mainio mysteeriohje: Uusi pätkä ohjetta ilmestyi joka toinen päivä, ja se oli niin lyhyt ettei neulomisessa jäänyt pahasti jälkeen, vaikkei olisi joka vihjettä ehtinyt heti sen ilmestyttyä aloittaa. Mie harvoin olen ensimmäisten joukossa saamassa mysteerineuleita valmiiksi, nytkin meni viikon verran viimeisen ohjepätkän ilmestymisestä silmukoiden päättelyyn. 

Valitsin kahdesta päättelyvaihtoehdosta romanttisen nirkkopäättelyn, mutta hupsheijjaa taisin löysäillä vähän, kun nyppyni muistuttavan roikkuvia matosia :D Jäi näemmä löysäilyvaihde päälle huivin reunoista, tarkoituksella yritän neuloa aina tämän mallisissa huiveissa kerroksen ensimmäiset silmukat mahdollisimman väljästi, jotta saan lopuksi huivin yläreunan pingotettua niin leveäksi kuin mahdollista. Leveä tästä tulikin, siipiväli on suunnilleen kaksi metriä! Hieman karhea Pirkkalankakin pehmeni suloisesti kastelun seurauksena, ja ilmava huivi kuivui pingotusalustoilla hetkessä.


Lämpimän ilmavalle villahuiville onkin viime päivinä ollut tarvetta, ylemmän kuvan ottohetkellä pakkanen hipoi kolmeakymmentä astetta (siitä bloggaajan hivenen hyinen katse). Kovin tyytyväinen olen tähän huiviini, ja voin lämpimästi suositella niin sitä, kuin muitakin Heidi Alanderin huivimalleja!

17 kommenttia:

 1. Onpa kaunis! Minä onnistuin saamaan omastani semmosen tiukkistellun miniversion. Kaipaa vielä lisäkerroksia ollakseen riittävän suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin lisäkerroksia sitten vaan samalla logiikalla!

   Poista
 2. Kaunis tuli tästäkin Satakielestä. Mutta voih, mikä tunnearvo onkaan mummon stashin langoista neulotulla huivilla. Sun mummollasi on ollut laatustash.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Nämä Pirkkalangat oli itse asiassa hankittu suurta villaista seinävaate- ja tyynysettiä varten, jonka kirjominen oli jäänyt mummilta kesken. Lankoja löytyy miulta yhä lähes kaikissa värikartan sävyissä :)

   Poista
 3. Tulipa kaunis! Aivan hurmaavat värit. (: Ihana pipo sulla myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pipo on omalla ohjeellani tehty, löytyy ilmaiseksi Ravelrysta nimellä Bertta-briossipipo.

   Poista
 4. Kiva Satakieli tuli. Minähän purin omani juuri ennen viimeisen vihjeen neulomista, ei vaan iskenyt sitten yhtään ja halusin tehdä Tukuwooleistani jotain mieluisampaa. Vaan tuota Pirkkalangan alkuperää olen itsekin pohtinut, pitäs varmaan kysyä ihan heiltä itseltään. Ehkä siihen on joku syy, miksi ei alkuperämaata enää vyyhdissä kerrota :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin on vähän erikoista, että niin langan vyöte kuin Pirkanmaan kotitöiden nettisivukin vaikenevat alkuperämaasta. Hyvin samanlaista lanka kyllä edelleen on, kun vertasin ja neuloin rinnakkain näitä vuosikertalankoja ja uuden uutukaisia. Vanhoissa on ehkä enemmän villan tuntu läsnä, uudet kiiltävät aavistuksen enemmän.

   Poista
 5. Kaunis huivi, hieno väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Jospa tätä rohkenisi väreistä huolimatta käyttää vielä näin joulun jälkeenkin :D

   Poista
 7. Ihana huivi! Värit on tosi kauniit, käyvät hyvin näin joulun jälkeenkin :)

  VastaaPoista
 8. Voi elämä, ihan paras joulukääriytymishuivi <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)