keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Savolaista rettelöintiä

Viikkoa ennen vappua vietettiin Savossa taas kevään kivointa viikonloppua, Kierot Puikot -retriittiä. Kaikki muut bloggasi aiheesta jo viikkokausia sitten, miulta asia viivähti koska vietin ensin koko viikonlopun peläten soittoa kotiin sairastupaa hoitamaan, ja sitten retriitiltä palattuani pääsin välittömästi osallistumaan siihen, tosin potilaan roolissa. Yrjölandia on nyt sulkenut ovensa tältä keväältä (kop kop!), ja emäntäkin palannut elävien kirjoihin. Siispä retriitistä kertomaan!

Tänä vuonna rettelöimme Iisalmessa, Haapaniemen Matkailutilalla. Hieno ympäristö, ja hyvä palvelu, voin suositella! Kierot Puikot oli jälleen varattu viimeistä paikkaa myöten, ja syystä ;)

 

Tuttuun tapaan viikonloppu sisälsi ylensyöntiä, hervotonta hekotusta ja kasoittain lankoja ja neuleita.


Lankakauppiaita oli myös tietenkin paikalla, Puffala ja uutena meidän kässis eli Kässäkerho Pompom.

 

Tämän vuoden hitti taisi olla Pompomin Liinun vetämä Sock Blank -sukkalangan maalauspaja. Kaksi pajaa täyttyi hetkessä ilmoittautumisen alettua, ja puristimme ohjelmaan vielä kolmannenkin pajan jotta mahdollisimman moni pääsi värjäilemään. Se olikin tosi hauskaa hommaa, miulta meni lähes pari tuntia kun töpöttelin ja sivaltelin reaktiiviväriä menemään!


Tässä muutamia viikonlopun sock blankeista, upeita eikö!


Sock Blankin idea on hyvin simppeli: neulekoneella suorakaiteeksi neulottu sukkalanka maalataan, väri kiinnitetään mikrossa (tai kattilassa), neule huuhdotaan ja annetaan kuivua. Sitten blankki puretaan keräksi ja siitä neulotaan sukat!

Tältä näytti miun valmiiksi maalattu blankki ennen mikrotusta:


Ja  alla sama kerittynä, melkoinen muutos! Väriä olisin saanut käyttää enemmän, on nimittäin tärkeää että väri menee läpi asti langassa, muuten tulos voi jäädä haljuksi.


Mie en kuitenkaan aio neuloa kerästäni sukkia, vaan se pääsee huiviin! Osallistun Joji Locatellin Starting Point Mystery Kaliin eli mysteerineuleen yhteisneulontaan. Tiedossa on sen verran, että lopputulos on suorakaiteen muotoinen, hyvin iso huivi. Jännää! Huiviin tarvitaan viisi väriä, joista kolmanneksi sopii ohjeen mukaan roiskevärjätty lanka. Juuri passeli käyttökohde taidelangalleni siis.

Tässä miun värisuora:
 

Pähkäilin päiväkaupalla, otanko kakkosväriksi sinisen vai sen päällä pötköttävän keltaisen. Esitellessäni vaihtoehdot Jojin ravelryryhmän mysteerineuleen chatter -ketjussa, Joji itse vastasi sinisen sopivan paremmin. Sillä siis mennään! Perjantaina julkaistaan ensimmäinen osa ohjeesta, ei millään malttais odottaa! Osallistuuko joku lukijoista tähän kalisteluun?

4 kommenttia:

 1. Onpa ollut hauska tapahtuma. Kauniita töitä ja värejä.

  VastaaPoista
 2. Retriitti on tosiaan kyllä vuoden kohokohta :)

  VastaaPoista
 3. Koetan pysyä kalisteluista erossa vähän aikaa tai ainakin katsoa, miltä rupeaa malli näyttämään ennen osallistumista. Mutta jösses, että olen ihastellut tätä sukkatouhua etäältä. Tuommoinen värjäyskurssi tekisi mieli joskus käydä!

  VastaaPoista
 4. Taisi suurimmalla osalla jäädä väri vähän tulematta sukkamatosta läpi. Nimimerkillä Sukkani ovat valkoiset. :D Mutta tuo ennen mikrotusta -kuva on huikaisevan psykedeelinen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)