maanantai 31. heinäkuuta 2017

Sukkakisan starttihait

Tour de Sock, vuoden odotetuin sukanneulontakisa on taas alkanut. Olen mukana toista kertaa, kuopiolaisten kalakukkoneulojien rentoilujoukkueessa. Tiimimme motto on: "suatanpa neuloa tai sitten en". Eli neulotaan jos huvittaa, tyhmiä malleja ei oo pakko neuloa eikä kukaan suutu :D

Kisan ensimmäinen etappi on jo neulottu, ja toinen on hyvässä vauhdissa. Eka malli oli ihan jees (eli ei liiallista kikkailua) joten lähdin puikot suihkien matkaan kun sopiva hetki tuli. Miun suihkiminen tosin ei ollut mitään verrattuna useisiin satoihin muihin kilpailijoihin, saavutin peräti sijan 424.


TDS Stage 1: Huihai

Lanka: Hopeasäie Basic värissä Sade sekä
Roosa Nauha sukkalanka possunvärisenä
Menekki: 66 g S-kokoon
Puikot: 2,5 mm Knit Pro

Alkuun sukkamalli vaikutti suorastaan pelottavan simppeliltä, kärkialoitus ja hauska hainevä-mallineule. Mutta kuten Tour de sockissa yleensäkin, oli tässäkin mallissa jotain ylimääräistä ja lähes järjetöntä hässäkkää odotettavissa, kuten kuvasta näkyy. Ei tehty jälkijättöistä kantapäätä, vaan jälkijättöinen varsi. Toooodella järkevää. Tämä piti tietenkin todistaa tuomareille ottamalla välivaiheesta kuva, kun sukat näyttivät neulotuilta piirakoilta:  


Pöljää neulontajärjestystä lukuun ottamatta sukat olivat sujuvaa neulottavaa. Jouduin tosin purkamaan varresta yhden mallikerran, kun luin ilmeisesti ohjetta väsyneenä väärästä kohdasta tai väärinpäin.

Sukat sain kuvattua vain näin tylsästi litteänä, koska tämän loisteliaan rakenteen ansiosta sukat eivät mahdu miun jalkaan, vaikka neuloin sallittuja lisäkerroksia antamaan kantapäälle lisää korkeutta. Varsi ja jalkaterä sopivat kyllä mainiosti, mutta kantapään kohdalta kiristää kuin hirttosilmukka.


Langaksi nappasin helposti saatavilla olevat keräset eli edellisen postauksen huivin jämät, Hopeasäiettä ja Roosa Nauha lankaa. Kuvittelin saavani Hopeasäikeen käytöstä kisaan sponsoripisteitä, mutta se olikin juuri ehtinyt poistua sponsorilistalta ennen kisan alkua. Mutta oli se ihana väri, ai että. Lanka loppui kaksi kerrosta ennen aikojaan, jatkoin jollakin sinisävyisellä jämällä loppuun.


Seuraava etappi kisassa alkoi viime tiistaina, ja päättyy jo kolmen päivän kuluttua. Olen siinä jo auttamattomasti jäljessä, mutta malli on niin upea, että nämä kyllä neulon riemusta kiljuen loppuun vaikka viikon muita jäljessä.

5 kommenttia:

 1. Sain hyvät aamunaurut tuosta possunvärisestä langasta :D Onneks mullakin on nämä ohjeet jemmassa. Pystyn vaikka neulomaan ihan järkevällä kantapäällä nuo ekat. T. Lusmu peränvetäjä tsiirliideri ;0P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miunkin ois pitäny tsiirliideriks ruveta, saa nähdä pääsenkö maaliin enää yhdelläkään etapilla...

   Poista
 2. Nostan hattuani teille sukkakisaajille. Minun kuplassani Tour de Sock on jotain ihan käsittämätöntä, lähes ylimaallista. Niin että fanfaarit ja aaltoliikkeitä täältä, kävi loppuetapeilla miten tahansa.

  VastaaPoista
 3. Miusta ei taitas olla tuohon sukkakisaan. Toki tuollainen joukkue missä ei olis paineita sukkien valmiiksi saamiselle olis ainoa sopiva joukkue minulle. No sukka- Finlandiaan olen kuitenkin ilmoittautunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja sukat on oikein kivat. Tuo hopeasäikeen väri on ihana!

   Poista

Kiitos kommentista :)